Şimdi Ara

Sistem yaptım pahalı geldi.(3300 TL). Tavsiye ile performans ve fiyat yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda baya bir dolaştım ama kendime uygun bir sistem bulamadım. Burdan kendim bir sistem ayarladım ve size sormak istedim. Öncelikle maksimum vereceğim para 2500 lira olacaktır. Sistemi daha çoık autocad ve benzeri programlar için kullanacağım. Ayrıca Autocad'i üzerine kuracağım birde SSD almak istedim. (Mantıklı mı değil mi orasındanda emin değilim)
    Sonuç olarak :

Sistemde nasıl bir kısıklığa gidebilirim ?
    Vatan bilgisayardan baktım ürünlere fiyatlara..
    Olumlu yada olumsuz bütün yorumlara açığım..
    Yardıma ihtiyacım var :)

Cevap yazan herkese Teşekkürler Şimdiden.

İşlemci :
    INTEL CORE I7 3820 SOKET 2011 3.6GHZ 10MB ÖNBELLEK İŞLEMCI
    735 TL

Anakart :
    INTEL DX79SI İNTEL X79 SOKET 2011 DDR3 2400MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    713 TL

Ekran Kartı :
    GTX560 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı510 TL
    510 TL

Ram :
    16GB(2x8GB) Ares Orange Low Profile DDR3 1600MHz CL10 Dual Kit Ram
    345 TL

Hard disk :
    3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    260 TL

SSD:
    CORSAIR
    60GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma / 490MB Yazma)
    234 TL

Monitör :
    PHILIPS
    21.5" 221EL2SB/62 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    333 TL

Kasa :
    COOLER MASTER
    USP 100 500W MidT ATX
    SİYAH KASA
    234
    TL

Toplam = 3300 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaasuf -- 12 Nisan 2012; 11:57:54 >

• Benzer özellikte çok fazla performans kaybı olmadan 2500 tl ye yaklaşabilecek en mantıklı özellik şu olabilir;

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W 215 $ ( 388,94 TL)
    ANAKART: ASUS P8Z68-V LX, Z68, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX 148 $ ( 267,73 TL)
    BELLEK - RAM: CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE Low Profile (1.5 Volt) CMZ8GX3M2A1600C9R 59 $ ( 106,73 TL)
    HARD DISK: SEAGATE 1 TB HDD SATA III NCQ 32 MB 7200 rpm ST31000524AS 119 $ ( 215,27 TL)
    EKRAN KARTI: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 880/4200 253 $ ( 457,68 TL)
    MONİTÖR: SAMSUNG S22A350H 21.5'' 5ms LED LCD HDMI Monitör 179 $ ( 323,81 TL)
    KASA: AKASA Freedom XONE X2 600W 5 Fan Yuvalı Mid-Tower Oyuncu Kasası 115 $ ( 208,04 TL)
    DVD / Blue-ray: ASUS 24X 24B3ST Double Layer DVD-RW Siyah SATA (Kutulu) 26 $ ( 47,03 TL)
    HARD DISK - SSD: CORSAIR 60GB F60 Force Serisi SATA III SSD (550MB Okuma / 490MB Yazma) BC-CSSD-F60GB3-BK 125 $ ( 226,13 TL)

TOPLAM : 2.241,35 TL
    KDV (%18) : 403,44
    2.644,79 TL

www.novabilgisayar.com/pc.asp

• Teşekkürler ,

İşlemci L2 cache 10 dan 6 mb a düşürmüşüz ,
    Ram 16gb dan 8 gb a düşmüş,
    Ekran kartıda bir Gb düşmüş,

Yanlış anlamayın kıyaslama yapmıyorum da en azından 3-4 yıl beni götürsün diye ince eliyorum :)

Sizin önerdiğiniz ekran kartı 450 tl 1 gb benim seçtiğim 2gb ama fiyatları nerdeyse aynı, sadece bilmediğimden dolayı soruyorum performans yüzünden mi fiyatları böyle ?
  • bence i7 3820 almana gerek yok fazladan para verme anakartda öyle eğer dediğin gibi işlemleri yapacaksann XmysticX isimli arkadaşın çıkardığı sistem gayet güzel ve seni uzun süre götürür sistemlerdede 16 gb rame ihtiyaç duyulmuyor max 8 gb yeterde artar bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaasuf

Teşekkürler ,

Yanlış anlamayın kıyaslama yapmıyorum da en azından 3-4 yıl beni götürsün diye ince eliyorum :)

Sizin önerdiğiniz ekran kartı 450 tl 1 gb benim seçtiğim 2gb ama fiyatları nerdeyse aynı, sadece bilmediğimden dolayı soruyorum performans yüzünden mi fiyatları böyle ?

XmysticX arkadaşın topladığı sistem sizi uzun süre götürür ram konusunda sıkıntı yaşarsanız 8gb lık daha ekleyebilirsiniz ama böylede gayet performanslı ve uzun ömürlü bi kasa olmuş.pişman olmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: poyrazz_ern

quote:

Teşekkürler ,

XmysticX arkadaşın topladığı sistem sizi uzun süre götürür ram konusunda sıkıntı yaşarsanız 8gb lık daha ekleyebilirsiniz ama böylede gayet performanslı ve uzun ömürlü bi kasa olmuş.pişman olmazsınız

Teşekkürler, ram yeterli olur diyorsanız sistemi değerlendireyim. Fiyat için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: poyrazz_ern

quote:

Teşekkürler ,

Teşekkürler, ram yeterli olur diyorsanız sistemi değerlendireyim. Fiyat için.

Ram şuanlık yeterli.kullanılmadıktan sonra fazladan ramin bi katkısı olmaz.32gb ram takarsınız program en fazla 2-3gb kullanır gerisi yatar ancak ilerde düşünülebilir tabi ihtiyaca göre.şimdiden hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkürler ,

Aynı model ekran kartında MB in 1 gb olması 2 gb olması hiç bir yarar sağlmaz 27" ve üstü bir monitör kullanmayacaksan.
    Zaten benim önerdiğim Ti modeli daha performanslı hatta.
  • quote:

Teşekkürler ,

Üstelik ekran kartının bellek miktarı çok önemli değildir
  • Autocad için 4 kanal bellek ihtiyacı duyan 10mb ön belliği olan işlemciyi ne yapacaksınız anlamadım. Benim bildiğim autocad bilgisayarı öyle çok kastıran bir progam değil kaldı ki gerçekten de öyle değil.Autocad benzeri programlar derken mesela hangi programlar.
  • Kendi sistemimi 2.900 Liraya satabilirim ilgilenirseniz..

İntel i5 2500k
    MSI P67A-GD65
    G.Skill RipjawsX 2x2gb
    MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
    SAMSUNG HD502HJ
    Cooler Master HAF 932 Advanced
    Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit
    Acer S232HLABID monitor
    Razer DeathAdder 3500Dpi
    Razer Goliathus Speed edition
    Roccat Kave

Haziranda almıştım sitemi..
    İlgilenirseniz pm atabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_katliam

Kendi sistemimi 2.900 Liraya satabilirim ilgilenirseniz..

İntel i5 2500k
    MSI P67A-GD65
    G.Skill RipjawsX 2x2gb
    SAMSUNG HD502HJ
    Seasonic X-750 PSU
    Acer S232HLABID monitor
    Razer DeathAdder 3500Dpi
    Roccat Kave

abi mis gibi sistemi niye satıyorsunuz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: sai roland

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_katliam

Kendi sistemimi 2.900 Liraya satabilirim ilgilenirseniz..

İntel i5 2500k
    MSI P67A-GD65
    G.Skill RipjawsX 2x2gb
    SAMSUNG HD502HJ
    Seasonic X-750 PSU
    Acer S232HLABID monitor
    Razer DeathAdder 3500Dpi
    Roccat Kave

abi mis gibi sistemi niye satıyorsunuz???

Üniversitede okuyorum..
    Evde bunun dışında başka pc ve laptop var..
    Kardeşim , pc performanslı olduğundan oyun başından kalkmıyor ve derslerini etkiliyor lisede..
    Gönül isterki satmayayım,bana kalsa 3.200den aşağı da fiyat vermem ama,bağımlılık yaptı..
    Haftaya 3.200den ilana koycam pcyi..
    Diğer pc'yi parça parça satıyorum , ilanımda var..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.