Şimdi Ara

Sistem yeterli ama oyunlarda kasma oluyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu sorun çözülmüyor arkadaş ne kısmetsizliktir bu...

Pc baştan aşağı değişti yok... Yok.. Yok...

Sorunumla ilgili kasayı ilk servise bıraktığımda harddisk arızalı çıktı, değiştirdiler. Ekran kartının biosunu güncelleyip göndermişler. Geldik taktık sorun kaldığı yerden devam ediyor.

Ben bu sefer ekran kartını yetkili servise elden teslim ettim, 1 hafta sonra arızalı diye iadesi gerçekleşti. İyi güzel, denk gelmiştir markada sorun yoktur diye gittim yine powercolor aldım biraz daha iyi modelini. Taktım yine sorunum çözülmedi.

Kasayı yine vatan bilgisayarın servisine bıraktım, tartışma da çıktı tabi çıkmasa olmaz.

Arkadaş ekran kartı, harddisk, işlemci ve anakartı yetkili servise göndereceğini söyledi, eyvallah.

20 gün sonra, yani bugün gittim kasayı teslim almaya... Sonuç;

İkinci Ekran kartı da arızalı, iade... İşlemci arızalı, iade... İkinci harddisk de arızalı, değişmiş. Anakart da arızalı ama sağolsunlar onun çipini değiştirip sorunu çözmüşler dediklerine göre...

Kasa baştan aşağı iki kez değişti ya bu ne kısmetsizlik...

Neyse iade olan ekran kartı yerine biraz fark ödeyip asus nvdia marka gtx 660 dcu 2 top modelini aldım. İşlemciyi de biraz daha iyileştirdim, amd fx 8320 model 8 çekirdek 3.5 ghz aldım.

Geldim eve montajını bu sefer ben yaptım, montajda sıkıntı yok, sorun biraz daha iyileşmiş gibi görünmekle beraber hala devam ediyor.

Kasada 4 tane fan var ikisi dışarı ikisi içeri üflüyor. Sistemde en çok ısınan parça işlemci ve ekran kartı yükte en fazla 55-56 dereceyi görüyorlar. Isınma sorunu yok. PSU 600 watt verimlilik yüzde 65. Belki psu yetersizdir diye onu da değiştirmeyi düşünüyorum ama hiç sanmıyorum düzeleceğini.

Windows sürümümde sorun olma ihtimaline karşı Windows 8 indiriyorum onu kuracağım birazdan artık daha ne yapayım????

• O takilmalarda gpu kullanimi ne durumda? Msibafterburner gibi programlarla bi baksana. Tek nedeni hdd gibi geldi bana onu da 2 kere degistiler diyosunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan323

O takilmalarda gpu kullanimi ne durumda? Msibafterburner gibi programlarla bi baksana. Tek nedeni hdd gibi geldi bana onu da 2 kere degistiler diyosunuz.

Birazdan bakarım. Teşekkürler.

Evet iki kez değişti ama ben anlamadım ne sorun vardı gayet çalışıyordu sistem oyun dışında. Hiç ihtimal vermemiştim ikincisinde harddiskin ve ekran kartının arızalı olacağına.

SSD de almayı düşünüyorum ama çok pahalı. İlerde kısmetse.

Yeni psu almayı düşnüyorum. Düşündüğüm model şuhttp://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-xp600(135)r3-xp600-600w-135mm-fan-psu-gaming-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=39365

Kullananlar baya memnun gibi. Zaten benim güç kaynağının verimliliği düşük elektrik tasarrufu olur sorun çözülmezse de. Ne yapayım.

En son çare kendim bir bilgisayarcıya gidip arıza tespitini bizzat yaptıracağım. Donanımsal mı yazılımsal mı orda çıkar ortaya.

• Hocam masausti konusunda pek bi bilgim yok donanim olarak pek yardimci olamiycam. Bu takilma sorunu benim de notebook ta oluyodu anlik fps dususleri gpu kullanimi yuzde 10-20 ye dusuyodu. Islemciyi yuksek performansta kullanmiyomusum ve nvidia control center dan gpu kullanimini degisken yerine her zaman performans yaptim duzeldi gibi. Oyunu ssd'ye attigimda tamamen duzeldi o yuzden harddisk sorunlu diye dusundum disk birlestirme falan yap dediler yaptim su anlik sorun yok gibi. Ama dedigim gibi masaustu nerdryse hic kullanmadim sahsen hep sagda solda arkadaslarin pc leri araciligiyla birazda arastirma sonucu biraz bi seyler ogrenmeye calsitim ama pek yardim edemiycem gibi :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakan323 teşekkürler düşünmen yeter.

Bir de şöyle bir sıkıntı var. Oyundayken windows tuşuna basıp masaüstüne döndükten sonra tekrar oyuna girdiğim an ilk birkaç saniye aşırı takılma oluyor. Bunu herzaman yapıyor.
  • Nvdianın kendi gpu tweak programı ile kontrol ettim. 5 dk kadar oyunda kaldım. Oyun sırasında max gpu kullanımı yüzde 60 görünüyor. Masaüstünden oyuna ilk girdiğim an yüzde 45 civarı ki o an 1-2 saniye kadar takılma olduğu anlardan biriydi. Bilmiyorum bu oran bir problem midir.

Buarada test ettiğim oyun call of duty black ops, grafik özellikleri full.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since*-*1907 -- 15 Haziran 2013; 23:22:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.