Şimdi Ara

Sistem yeterli ama oyunlarda kasma oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kasayı yeni topladım, daha bir ay olmadı. Zaten bu sorun da birkaç gündür var, ilk haftalar bir problem yaşamıyordum.
    Oyuna girdiğimde (örneğin Fifa 13) görüntü ilk açılırken herzaman 1-2 saniye kasarak açılıyor sonra normale dönüyor. Oyun içinde de zaman zaman 1-2 saniyelik kasmalar meydana geliyor. Görüntü takılarak geçiyor sonra normale dönüyor. Genel olarak normal... Yine de bu sistemle bu problemi yaşamak can sıkıyor ki daha kasayı yeni toplamışken...
    Sistem özelliklerimi yazayım;
    Amd FX 6100 6 çekirdek
    Asus m5A97
    8 gb 1600 mhz ram
    Powercolor HD 7850 1 gb 256 bit ekran kartı
    2 tb hdd
    Kasa thermaltake 600 watt psu var.

Bu problemi nasıl aşarım, acaba donanımsal bir sorun mu var, yoksa yazılımsal mıdır, gerçi sıfırdan format atıp bütün sürücüleri güncelledim. Bios'a bakmadım güncel mi değil mi bilmiyorum ama zaten ilk başlarda sorun yoktu hiç sanmıyorum biostan olabileceğini.

Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Teşekkürler.

• oyunu güncelleyin
    virüs programını kapatın
    altta çalışan programları kapatın
    eski ekran kartı sürücüleri ile test edin
    win i güncelleyin
    ayrıca 2 tb hdd geç tepki veriyor olabilir
  • Ekan kartı dan kanaklanır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

oyunu güncelleyin
    virüs programını kapatın
    win i güncelleyin

Oyun orijinal,
    Virüs programı kurulu değil,
    Arka planda çalışan bir program yok,
    Bir önceki sürüm driver ile de takılma oluyor (ilk birkaç hafta her iki driverla da sıkıntı yoktu)
    Windows'u güncelleyemem çünkü crackli kullanıyorum. Zaten ondan olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı sürüm ile farklı pc'de sıkıntı yok. (windows 7 ultimate 64 bit)
    Sorun Hdd belki olabilir, ekran kartı olabilir, anakart olabilir, ram olabilir, hepsi olabilir tabi. Başka parça yok elimde o yüzden bu ihtimallere kalırsam pc'yi servise götüreceğim artık.
    Eve gittiğimde bios'u güncelleyip deneyeceğim.

Cevap için teşekkürler.

Başka önerisi olan var mı? Birden bire böyle bir problem olmasının sebebinin yazılımsal olma ihtimali yüzde kaç olabilir ki? Ben donanımsal ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum, Bilmem yanılıyor muyum... Çünkü aynı kartla hdmi'dan dvi'a bozuk bir görüntü almıştım (aynı kablo aynı monitör ile farklı pc bağlantısında sorun yoktu) Dvi-Dvi kablo ile sıkıntısız kullanıyorum şuan.

Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since*-*1907 -- 28 Mart 2013; 11:54:02 >

• Isı değerlerin nasıl boşta ve oyunda iken..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RhythmOfTheNight

Isı değerlerin nasıl boşta ve oyunda iken..?

Bios menüsüne girdiğimde CPU ısısı yazıyor, 40-45 derece civarındaydı. Bir program indirmedim o yüzden oyundayken kontrol edemedim, Bugün biraz araştırdım akşam oyundayken de ısı değerlerini kontrol edeceğim ama uzun süre kapalı durduktan sonra pc'yi yeni açıp direkt oyuna girdiğimde bile takılma yapıyor, hani mantıken diyorum daha ne ısındı ki ısıdan kaynaklı neyin takılması bu. Mantığıma da hayran kaldım Tozdan olabilir diye kasayı temizlemiştim. Bir de kasada bir tane fan var o mu yetersiz geliyor acaba... Keyif yapalım derken stres yapıyoruz arkadaş ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: since*-*1907

quote:

Bios menüsüne girdiğimde CPU ısısı yazıyor, 40-45 derece civarındaydı. Bir program indirmedim o yüzden oyundayken kontrol edemedim, Bugün biraz araştırdım akşam oyundayken de ısı değerlerini kontrol edeceğim ama uzun süre kapalı durduktan sonra pc'yi yeni açıp direkt oyuna girdiğimde bile takılma yapıyor, hani mantıken diyorum daha ne ısındı ki ısıdan kaynaklı neyin takılması bu. Mantığıma da hayran kaldım Tozdan olabilir diye kasayı temizlemiştim. Bir de kasada bir tane fan var o mu yetersiz geliyor acaba... Keyif yapalım derken stres yapıyoruz arkadaş ya...

Pc yi yeni açtığınızda siz sıcaklığı hemen fark edemezsiniz fakat donanımsal parçalar direk sıcaklıklarla mücadele ediyor. yani siz dolaylı yoldan sıcaklıkla temas sağlıyorsunuz.

HwMonitör vb. programla bütün parçaların sıcaklıklarına bakabilirsiniz.Boşta iken 40-45 derece ise biraz fazlaya kaçıyor termal macununuzun vakti gelmiş olabilir veya işlemci soğutucunuz yeteri kadar soğutmayabilir.

Şöyle düşünün;İşlemcininiz bir program başlatırken kendini daha çok zorlar sonra normale döner,yani anlatmak istediğim boşta 40-45 derecedeki işlemci oyunu ilk açarken kendini zorlayıp ısı değerlerini zorlayabilir ve size bu sıcaklık dereceleri 1-2 sn lik takılmalar olarak yansıtabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Pc yi yeni açtığınızda siz sıcaklığı hemen fark edemezsiniz fakat donanımsal parçalar direk sıcaklıklarla mücadele ediyor. yani siz dolaylı yoldan sıcaklıkla temas sağlıyorsunuz.

HwMonitör vb. programla bütün parçaların sıcaklıklarına bakabilirsiniz.Boşta iken 40-45 derece ise biraz fazlaya kaçıyor termal macununuzun vakti gelmiş olabilir veya işlemci soğutucunuz yeteri kadar soğutmayabilir.

Şöyle düşünün;İşlemcininiz bir program başlatırken kendini daha çok zorlar sonra normale döner,yani anlatmak istediğim boşta 40-45 derecedeki işlemci oyunu ilk açarken kendini zorlayıp ısı değerlerini zorlayabilir ve size bu sıcaklık dereceleri 1-2 sn lik takılmalar olarak yansıtabilir.

Teşekkürler cevap için.

Akşam bakacağım ısı değerlerine.

• Bilgisayarına zararlı yazılım bılaşmış olabilir, tarama yapmayı deneyebilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Ben yanlış hatırlıyomuşum 40-45 değil, 30-35 dereceymiş cpu. Hw monitör kurup bütün parçaların ısısını kontrol ettim. Yarım saat kadar oyunda kaldım en fazla ekran kartı ısındı o da max 49 derece. Cpu max 36, anakart 29, işlemci de 34 derece. Bunlar oyundaki değerler... Sanırım normal ama ne hikmetse hala takılıyor.
    Eve gelirken bi tane fan almıştım, değerler normal ama yine de taktım, tabi sonuç değişmedi. Bios'u da güncelledim, yine sonuç yok ya vay arkadaş...
    Virüs taraması yapmam da önerilmiş, asus cd'sinin içinde gelen nortonu kurup taratmıştım bişey bulmamıştı. Sildim sonra... Zaten ondan önce format da atmıştım bütün harddiske, sonuç değişmemişti. Rezillik arkadaş başka birşey değil ya.

• Disklere format atman birseyi degistirmez. Birincisi sistemindeki windows kurulu disk saglam ve hizli mi? hdtune testi gerekli bunun icin.
    ikincisi windows hangi modda kurulu? kablolar yeni mi? ben takilmalarda oncelikle diske bakarim disk saglamsa isi sorunu ortaya cikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Disklere format atman birseyi degistirmez. Birincisi sistemindeki windows kurulu disk saglam ve hizli mi? hdtune testi gerekli bunun icin.
    ikincisi windows hangi modda kurulu? kablolar yeni mi? ben takilmalarda oncelikle diske bakarim disk saglamsa isi sorunu ortaya cikar.

Format atma değiştirmez derkena anlamadım neyi değiştirmez? Zararlı bir veri varsa silinmesi anlamında söylemiştim.
    Kablolar dahil bütün parçalar yeni, daha 1 ay olmadı pc'yi toplayalı.
    Windows hangi modda kurulu derken de ne demek istediğini anlamadım, disk formatını soruyorsan ntfs.
    Hdd performansından da memnunum 7200 rpm 64 mb cache var, yazım hızı yetiyor bana.
    Önerdiğin gibi hd tune indirip test yaptım sonuçlar şunlar:

ısı : 30 derece
    minimum transfer hızı : 74.2 mb/s
    max: 179.6 mb/s
    ortalama: 140.4 mb/s
    erişim süresi 13.2 ms
    çekim hızı 176.5 mb/s
    cpu kullanımı -1.0%

Windows derecelendirmesinde hdd 7.9 üzerinden 5.9 puan alıyor.
    işlemci 7.4
    ram 7.4
    grafik 7.9
    oyun grafikleri 7.9

Galiba sorun donanımsal...

Teşekkürler cevap için.

• quote:

quote:

oyunu güncelleyin
    virüs programını kapatın
    win i güncelleyin

Oyun orijinal,
    Virüs programı kurulu değil,
    Arka planda çalışan bir program yok,
    Bir önceki sürüm driver ile de takılma oluyor (ilk birkaç hafta her iki driverla da sıkıntı yoktu)
    Windows'u güncelleyemem çünkü crackli kullanıyorum. Zaten ondan olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı sürüm ile farklı pc'de sıkıntı yok. (windows 7 ultimate 64 bit)
    Sorun Hdd belki olabilir, ekran kartı olabilir, anakart olabilir, ram olabilir, hepsi olabilir tabi. Başka parça yok elimde o yüzden bu ihtimallere kalırsam pc'yi servise götüreceğim artık.
    Eve gittiğimde bios'u güncelleyip deneyeceğim.

Cevap için teşekkürler.

Başka önerisi olan var mı? Birden bire böyle bir problem olmasının sebebinin yazılımsal olma ihtimali yüzde kaç olabilir ki? Ben donanımsal ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum, Bilmem yanılıyor muyum... Çünkü aynı kartla hdmi'dan dvi'a bozuk bir görüntü almıştım (aynı kablo aynı monitör ile farklı pc bağlantısında sorun yoktu) Dvi-Dvi kablo ile sıkıntısız kullanıyorum şuan.

Önerilerinizi bekliyorum.

Windows'u güncelleyemem çünkü crackli kullanıyorum. Zaten ondan olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı sürüm ile farklı pc'de sıkıntı yok
    demişsin
    farklı pc nin bileşenleri de aynı mı peki
    güncellersin win loader 2 hizmetinizde

• quote:

Windows'u güncelleyemem çünkü crackli kullanıyorum. Zaten ondan olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı sürüm ile farklı pc'de sıkıntı yok
    demişsin
    farklı pc nin bileşenleri de aynı mı peki
    güncellersin win loader 2 hizmetinizde

Güncelleyelim hadi seni mi kırcam Crackli derken ben de zaten loader tarzı bi program kullanmıştım. Güncelleştirmelerden sonra o programların çoğu işe yaramıyor o yüzden yapmak istemedim ama neyse onu da yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since*-*1907 -- 28 Mart 2013; 22:04:10 >

• Güncelledim yine aynı...
  • driverların güncel dx11 in kurulu olduğundan emin olun
    sağ aşağıdaki gereksiz programları kapatın
    c++ runtime ları kurun
    net framework4 ü kurun
  • bios u bence profesyonel birine bi göster derim 1 2 ince ayarla belki düzelebilir
  • quote:

Herkese iyi forumlar.
    Kasayı yeni topladım, daha bir ay olmadı. Zaten bu sorun da birkaç gündür var, ilk haftalar bir problem yaşamıyordum.
    Oyuna girdiğimde (örneğin Fifa 13) görüntü ilk açılırken herzaman 1-2 saniye kasarak açılıyor sonra normale dönüyor. Oyun içinde de zaman zaman 1-2 saniyelik kasmalar meydana geliyor. Görüntü takılarak geçiyor sonra normale dönüyor. Genel olarak normal... Yine de bu sistemle bu problemi yaşamak can sıkıyor ki daha kasayı yeni toplamışken...
    Sistem özelliklerimi yazayım;
    Amd FX 6100 6 çekirdek
    Asus m5A97
    8 gb 1600 mhz ram
    Powercolor HD 7850 1 gb 256 bit ekran kartı
    2 tb hdd
    Kasa thermaltake 600 watt psu var.

Bu problemi nasıl aşarım, acaba donanımsal bir sorun mu var, yoksa yazılımsal mıdır, gerçi sıfırdan format atıp bütün sürücüleri güncelledim. Bios'a bakmadım güncel mi değil mi bilmiyorum ama zaten ilk başlarda sorun yoktu hiç sanmıyorum biostan olabileceğini.

Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Teşekkürler.

ekran akrtı ılk akla gelen neden ama ram de olabılır. ramların slotlarını degıstırın bır de oyle deneyın. hatta mumkunse tek tek calıstırıp deneyın sonucu beklyıorum alıntılayın mesajımı..

• Ayni sorun bende de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

driverların güncel dx11 in kurulu olduğundan emin olun
    sağ aşağıdaki gereksiz programları kapatın
    c++ runtime ları kurun
    net framework4 ü kurun

dx11 kurulu
    arka planda çalışan program yok,
    .net framework4 kurulu
    c++ kurulu diye hatırlıyorum ama emin değilim, bakarım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.