Şimdi Ara

Sistemde kablonun önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
12.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zaman denilir, sistem en zayıf halkası kadar güçlüdür.Birkaç ay önce 5.1 setlerden stereo sistemlere yeni geçen forumdan bir arkadaşımıza sistem topladık.Giriş seviyesi bir sistemde kablonun çok ta fark etmeyeceğini iddaa etti.Bir firmanın Stereo entegre amplifikatör serisinden orta model bir amp istedik.Ellerinde olmadığını, ithalatçıdan isteyeceklerini söyledi.Ertesi gün aradığımızda bayi, ithalatçının da elinde kalmadığınız, 2 ay sonra geleceğini söyledi.Bunun üzerine istediğimiz model geldiği zaman değiştirmek
    koşuluyla, idareten o serinin giriş modelini yolladılar.Hevesle sistemi kurduk.Sistemleri test etmek için kullandığım 3 CD'mi de yanıma almıştım.CD'ler Affan kardeşimin hediye ettiği Audiophile Test CD'si (Bir kere daha teşekkür ediyorum kendisine.), Laço Tayfa - Bergama Gaydası ve Hüsnü Şenlendirici - Hüsn-ü Klarnet albümlerinden oluşuyor.Hemen CD'leri başladık dinlemeye.Ses gerçekten kötüydü.Aynı sistemi başka bir yerde dinlemiştik.Amp ve interconnect farklıydı daha önce dinlediğimiz sistemden.CDP ise daha kaliteli idi.Seste ufak tefek farklar olsa anlaşılır, ama ses gerçekten kötüydü.Arkadaş amp'ye bağladı.Ben anlam veremedim bu büyük farka.Yeni kurduğumuz sistemde 15 Euro'ya satın aldığımız kablo vardı.Daha önce dinlediğimiz sistemde aynı markanın bir üst modeli vardı.Ardından deneme amacıyla beğendiğimiz sistemin kablosundan ödünç aldık.Hemen oturduk sistemin başına.Ses inanınlmaz iyileşmişti.Enstrumanlar daha tane tane duyuluyordu, ses artık yorucu değildi.Arkadaş başladığı gülmeye, dediğin kadar önemliymiş dedi.Sesteki fark anlaşılmayacak gibi değildi.Spike ayarları, hoparlör mesafeleri ve açıları, eşyaların dizilimi en iyi şekilde yapılmış, hava sıcaklığı düşüktü.Gece'de olduğu için test için en uygun zamandı.Bu testlerin tamamını yaklaşık 10 günlük süreçte tamamladık.

Birkez daha anladımki, kablolara verilen paralar boşa değil.Sesteki fark ufak tefek değildi.Dinlenilmez sistemi terbiye etmişti 60 Euro'luk fark.

İki anfi arasında hiç mi fark yok diyeceksiniz.Elbette fark var.Üst model'de daha ses'te en ufak bozulma yoktu.Diğeri %75'lerde sesi bozuyordu.%75'de de 30 cm mesafeden konuşulan duyulmuyor, yani ses şiddeti fazlasıyla tatminkardı.

Yeni sistem kuran arkadaşlar genelde "Herşeyi anlıyorum da şu kabloları niye bu kadar para veriyoruz, anlamıyorum." diyorlar.İmkanların dahilinde bu tip testler yapın, farkı göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 11 Eylül 2006; 15:03:41 >

• Selamlar .. güzel bi paylaşım olmuş... aslında cihaz marka ve modellerini.. hatta kablo marka ve modelini yazarsan belki daha iyi canlandırabilirdik olayı ... sakıncası yoksa tabii...

birde bişey sorucam .... 15€ luk ve 60€ luk kablolardan bahsetmişsin.. bu 1m simi.. yoksa tamamımı .. yani tam olarak neyi kapsıyo bu fiyat ?
  • Marka ve modelleri reklam olmasın diye buraya yazmadım.İsterseniz p.M den iletirim.

Kabloların aralarındaki fiyat farkı 60 Euro.Yani biri 15 diğeri 75 Euro.Kablolar hoparlör kablosu değil.Her iki sistemde aynı hoparlör kabloları kullanıldı.Interconnectler idi bahsettiğim kablolar(Amp ile Cdp arasındaki kablo.)Onlarda metre değil adet hesabı satılıyor.Boyunu soracak olursan 75cm.
  • İyi günler herkese

@KillForYou!

Birkaç şey soracaktım...

Audiophile Test CD'si nedir ne değildir?

Laço Tayfa - Bergama Gaydası ve Hüsnü Şenlendirici - Hüsn-ü Klarnet neden Audiophile Test CD si ve 3. albüm hangisi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpy7 -- 11 Eylül 2006; 20:11:56 >
  • Audiophile Test CD'sini üreticiler çıkartır genelde.Mesela Triangle firması bir CD çıkartır.Sistemlerinin o CD ile test edilmesi için.Bendeki hangi firmanın bilmiyorum.Firmalar haricinde de müzik şirketleri çıkarabiliyor.Diğer 2 CD ise benim en sevdiğim CD'lerim oldukları, günde en az 2'şer sefer dinlediğim ve en ince ayrıntısına kadar kafama kazıdığım için referans olarak seçtiğim CD'ler.Herkes test CD'lerini keyfi seçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 11 Eylül 2006; 23:03:18 >
  • merhaba,

bende iyi bir kablo almak istiyorum ama tam olarak ne almalıyım bilemedim.
    eminönünde bir dükkanda bir kablo gördüm , markasanı unuttum ama epey kalın (4.5 yada 5.5 milim) bakır idi ve oksitlenmeyi önlemek için vakumlu imalattı , yani kablo içinde hava yok.

ne dersiniz ne almalıyım sizce? lütfen spesifik tavsiyelerde bulunun , çok ucuz bişi aramıyorum , sonuçta 2x2 , 4 metre kablo alacağım...
  • İmzamdaki kabloyu önerebilirim.van den hul cs-122.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben daha yolun çok başında bir kullanıcıyım , doğru düzgün bir anfi bile alamadım daha
    velhasıl bana maliyetler ne gibi olur , varsa link , satılan yer gibi tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

tşk.
  • ucuz ve kaliteli bir kablo istiyorsan benimde kullandığım Kimber 8 pr'yi tavsiye ederim.
    ama ucuna mutlaka hava geçirmemesi için heat-shrink ile kaplat.

bu arada killforyou nun önerdiği van den hul kablolarda süperdir, dynaudio hoparlörlerin iç kablolaması van den huldur.
  • Liste fiyatı, metresi 20 Euro'dur.Alıcak olursanız fiyatta uygunluk yapan yerleri iletirim.
  • bi kere alayım tam olsun , masrafa katlanacağım , ama bi yandan da ; bu eminönünde gördüğüm için metresi 4 euro ve hava için özel vakumlu dediler , ne dersiniz?
  • Vakumlu olmayan yok gibi bişey zaten.O, kalite kriteri değil.
  • o zaman bana pm den bir yer önerirseniz sevinirim , müsait bi zamanımda gideyim.
    tşk.
  • hoparlör kabloları hakkında birkaç öneri

*ses e en fazla hoparlör sonra da interconnect kablolar etki eder. sınırlı bütçeniz nedeni ile kabloların tamamını değiştiremiyorsanız ilk olarak hoparlör kablosunu tavsiye ederim.

*mümkün olan en kısa kablo kullanılmalıdır. özellikle hoparlör kablolarında "ileride lazım olursa" diyerek gereksiz yere metrelerce kablo alanlar olmaktadır. uzun kablo sinyalin daha uzun yoldan hoparlöre ulaşması demektir ve sesi olumsuz etkiler.

*hoparlör kablolarında hoparlör anfiye farklı uzaklıklarda da olsa her iki tarafta da aynı uzunlukta kablo olmalıdır.

*bazı hoparlör kablolarında (özellikle kalitelilerde) kablonun yönü oklar ile belirtilmiştir. bu yönlere dikkat edilmelidir. herhangi birşey belirtilmiyorsa kablonun üzerindeki yazının yönüne göre bağlama yapılmalıdır. kabloların sarım yönü sebebi ile iletide farklılık yapabilir.

*bazı kablolarda (+) ve (-) uçları ayırmakta kolaylık olsun diye işaret yada benzeri birşeyler konur. örneğin van den hull cs 122 de kablonun biri yuvarlak diğeri köşelidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy

*hoparlör kablolarında hoparlör anfiye farklı uzaklıklarda da olsa her iki tarafta da aynı uzunlukta kablo olmalıdır.

özellikle bu hususu bilmiyordum , bilgi için tşk ederim.
  • Kablo çok önemli bir bileşendir.. Ama onun kadar önemli bir bileşende kablonun pişmesidir.. Minimum 100 saat pişmemiş iyi bir kablonun vereceği performansta sizi yanıltabilir..

Demo yaptığınız yerdeki kablolar uzun süreli kullanımda olan pişmiş kablolardır ve bu kablonun yenisini alsanız dahi o demodaki sesi hemen almanız imkansızdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: therapeute

prefigold sizce nasıldır , 2x2.5 mm bakır kablo

Profigold diyecektiniz sanırım.. Giriş seviyesidir bu kablolar.. Kötü değil ama dediğim gibi giriş seviyesi..
  • Kablo konusu önemli ancak bir yere kadar :)

Aşağıdaki linkte çok işinize yarayacak bir yazı var.

http://www.nonamehifi.com/kablo_cilginligi.htm

Bu arada hoparlörlerin pişme olayını yüzeysel de olsa anlatmak lazım. Sonra tencerede pişen kablo çorbası gibi anlaşılmasın :)
  • şu dip sesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor yüksek volümlerde tizlerde patlamalar meydana geliyor şöyle sağlam bir hoparlör kablosu öneribilecek yokmu arkadaşlar ve nerden temin ederim
    stereo'cular bana kızacak ama pc den dinliyorum müziği sesi iyileştirmek için ne yapabilirim ilk etapta hoparlör kablolarını değiştiricem
  • Bir sistem de kablo tabiki önemlidir.

Ancak, mantık çerçevesinde ve bilinçli tercih yaparak kablo almak daha da önemlidir.

200 Usd'lik bir kolon takımına metresi 20 Usd'lik kablo almak son derece saçma ve anlamsızdır.

Burada en önemli şey, kullandığınız ses sistemi ve ekipmanlarına göre en mantıklı ürünü en iyi fiyata almaktan bahsediyorum.

Görüyorum duyuyorum ve özülüyorum.

Bazı arkadaşlar 5000 Usd'lik kolon takımını metresi sıradan elektrik kablosu ile çalıştırırken,
    Bazıları da 500 Usd'lik kolon takımını metresi 50 Usd'lik kabloyla çalıştırıyor.

İşte önemli olan nokta bu. Sistemin kalitesine göre kablo. Yani denge.

Saygılar...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.