Şimdi Ara

Sisteme takviye gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar buradaki arkadaşların da yardımıyla bir sistem oluşturup aldım. (Belki beni hatırlayacaklardır :))
    Ancak sistemden beklediğim performansı alamıyorum.
    Bir sorun yok ama ben daha hızlı olmasını bekliyordum. Eski pentium IV ten pek bir farkı yok gibi görünüyor (birkaç şey dışında)

Sistem özelliklerim ve bileşenlerim şu şekilde:
    İşletim Sistemi : Win 7 64 bit
    İşlemci : AMD Phenom II X4 940
    Anakart : Gigabyte ma78gpm-ds2h OB Ekran Kartı
    Ram : OCZ Titanium 2GB 1066 Mhz
    Sabit Disk : WD 500GB 7200rpm 32MB

Bu sistemi alırken explorer ya da herhangi bir programın kilitlenmemesi, kum saatini görmeme, (ki artık onun şekli değişmiş :p) gibi özellikler istemiştim.
    Yapmam gereken birşeyler mi var yoksa bu sistemin yapabileceği bundan mı ibarettir?
    Ekran kartının OB olması bir sorun oluşturmaz sanıyorum ama
    mesela bir tane daha 2GB RAM almalı mıyım sizce?
    Ya da sorunum İşletim sistemiyle ilgili olabilir mi?
    Son ihtimal; ben pcden fazla şey mi bekliyorum?

Not: Kullandığım programları mümkün olduğunca 64bit uyumlu olmasına gayret ediyorum. (Media player, zip vs.)

• İnternetten program indirip sürücü taraması yaptırmanı tavsiye ederim.Anakartının da biosunu güncellemen gerekebilir.Software informer diye bir program var işine yarar belki.Powerını yazmamışsın.Önceden elinde kasa mı vardı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 30 Ağustos 2009; 5:10:05 >
  • bu sistemle explorer kilitleniyormu?? ilginc ... seninde dedigin gibi isletim sisteminde sorun olabilir... kaliteli ve stabil bir isletim sistemi degilse.. ama bu düsük bir ihtimal cünkü win7 sonucta... belki yeni bir isletim sistemi oldugu icin ve asılamayan problemler vardır...bu arada gayet iyi islemci ram ve anakart üçlüsü var..belliki oyun falan oynamıyorsun ekran kartın ob olduguna göre.. sen bilgisayarından cok sey istemiyosun cünkü hakkını vermesi gerekiyor.. kasan nedir? sogutmada problem olabilir veya psu'da sorun olabilir... sorun olmasa bile yetersiz kalıyor olabilir?? kasa ve psu hakkında da biseyler yazıver.. keske 100 lira daha verip isini görecek bir ekran kartı alsaymıssın her ne olursa olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 30 Ağustos 2009; 6:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 575m

İnternetten program indirip sürücü taraması yaptırmanı tavsiye ederim.Anakartının da biosunu güncellemen gerekebilir.Software informer diye bir program var işine yarar belki.Powerını yazmamışsın.Önceden elinde kasa mı vardı acaba?

Hocam win 7 zaten sürücüleri kuruyor üstelik ben de tek tek indirip kurdum.
    Bios için ise, sitede 6 güncelleme vardı ben son ikisini kurdum AM2+ işlemci desteği için. Diğerlerini de kurmam gerekir miydi?
    Kasa olarak da onu da yeni almıştık Aopen 350W kasa VATAN

quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

bu sistemle explorer kilitleniyormu?? ilginc ... seninde dedigin gibi isletim sisteminde sorun olabilir... kaliteli ve stabil bir isletim sistemi degilse.. ama bu düsük bir ihtimal cünkü win7 sonucta... belki yeni bir isletim sistemi oldugu icin ve asılamayan problemler vardır...bu arada gayet iyi islemci ram ve anakart üçlüsü var..belliki oyun falan oynamıyorsun ekran kartın ob olduguna göre.. sen bilgisayarından cok sey istemiyosun cünkü hakkını vermesi gerekiyor.. kasan nedir? sogutmada problem olabilir veya psu'da sorun olabilir... sorun olmasa bile yetersiz kalıyor olabilir?? kasa ve psu hakkında da biseyler yazıver.. keske 100 lira daha verip isini görecek bir ekran kartı alsaymıssın her ne olursa olsun...

Hocam kasa ile ilgili bilgileri verdim. Bu sistemde hiç xp çalıştırmadım. O yüzden eski sistemle yaptığım karşılaştırma o kadar da objektif olmayacak aslında. Söylediğin gibi oyun falan oynamıyorum ekran kartına para vermenin israftan öte bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Son olarak sistemin hızından şikayetçi oldum ancak meramımı çok iyi anlatamadım sanırım.
    Beklediğim kadar hızlı değil. Yoksa o explorer kilitlenmesi sık sık karşılaştığım bir olay değil. Ama sıfır xpde ne kadar sürede açılıyorsa bunda da o hızda açılıyor programlar - PDF Reader, İE, Firefox ve özellikle Resim görüntüleme programları (Windowsa ait olanlar)
    Yalnız ikinci üçüncü açışımda normalden daha hızlı oluyor tabi ki
    ancak tamam belki çok pahalı bir sistem olmayabilir ama ben en azından ilk aldığım aylarda şak şak diye açmasını beklerdim programları :S

Bu arada xp 64 bit bulabilsem onunla da denmek istiyorum ama o Türkçesi olmadığından dolayı pek kolay bulunan birşey değil sanırım :S

Saygılar...

• 64bit e 2gb ram az olmus gibi geldi bana ?
    32 bitte 2 gb kullanıyorum sınırda oldugunu hissediyorum ,32 bit win7de de denermisiniz bir de
  • Başka fikri olan var mı arkadaşlar?
    Tek sorun RAM olabilir mi gerçekten?
    2GB daha RAM almalı mıyım?
    Ya da elinde 64bit XP linki olan varsa paylaşabilir mi?
  • Bence sistemden beklentiniz fazla ve sorunlarınız biraz da Win7'a alışamamanızdan kaynaklanıyor. Sisteminizin gerçek farkını ancak bütün çekirdeklere sonuna kadar yüklenen bir işlem yaptığınız zaman anlayabilirsiniz. Standart explorer işlemlerinin hızı işlemci tarafından sınırlanmıyor ki, darboğaz harddiskinizde. Program açılmaları da genellikle öyledir, işlemciniz daha güçlü diye tıklar tıklamaz açılmazlar. Ayrıca yeni işlemciler MHz bazında daha başarılı olsa da tek çekirdeklerini güçlü bir P4 işlemciyle karşılaştırdığınızda aşırı bir performans farkı göremezsiniz.

4GB ram şart değil ama böyle bir sistemde bulunmaması dengesiz, bence alın. Almazsanız zaten 64 bit Win7 kullanmanızın pek bir esprisi kalmıyor, 32 bite dönebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme öneriler neler ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 32 bit kullan bence ondandır ramin 64bite yeteceğini sanmam
  • Tamam 2 GB Ram daha almalıyım ama
    hal-i hazırda benim RAM kullanımım %60'ı pek geçmiyor ki.
    %40-60 arası seyrediyor.
    Yani RAM ihtiyacım lsaydı RAM kullanımının %70-80 lerden düşmemesi gerekirdi diye düşüünüyorum
    ve sanırım yanılıyorum ama NEDEN? :)
  • o zaman 32 bit windows yükle
  • Arkadaşların dediği gibi programların açılmasının pek işlemciyle alakası yoktur. asıl belirleyici olan hard disk 'in hızı ki zaten senin eski sisteminde hard diski 7200rpm dir. bu da öyle . belki önbelleğin büyük olmasından dolayı performans farkı olablir ama çok olacağını sanmıyorum.

sana şunu öneriyorum ben öyle kullanıyorum bir performans artışı olduğunu söyleyebilirim. 2gb daha ram al ve Page file'ı devre dışı bırak. sanal bellek de diyebileceğimiz bu özellik windows un hard diskin bir kısmını bellek gibi kullanmaya başlamasıyla alakalıdır dolayısıyla performans kaybına neden olur bazı işlemlerde, bu explorer daki bilgileri falan genelde oraya yazar onun için sayfa geçişlerinde azda olsa bir yavaşlık olabilir. ya da ramleri almadan dene önce ama büyük ihtimalle sanal bellek yetersiz uyarısı alırsın. bi de ram denetim programları var. onlardan da kurarsın daha sonra böylece page file a hiç ihtiyacın kalmaz. her 10-15 dk bir ramde boş alan yaratır. denetim masası -- sistem--performans --sanal bellek kullanımı diye birşey var orada. onu sanal bellek kullanma de. sanıyorum az da olsa performans artışına sebep olur bu söylediklerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.