Şimdi Ara

SİSTEMİ HAFTAYA TOPLUYORUM SON KONTROL&ÖNERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haftaya sistem topluyorum başlıkta belirttiiğim gibi son bir kontrolden geçirmeniz varsa önerilerinizi yazmanızı istiycem teşekkürler...
    EKRAN KARTI: Sapphire R9 390x Nitro

RAM: CORSAIR 8gb Vengeance kırmızı DDR4 2400mhz CL14 Single Ram (Daha sonra aynısından alıp 8x2 yapcam)

Anakart: Asus z-170p intel z170 soket 1151 DDR4 3100MhZ (O.C.)

İşlemci: İ5 6500 soket 1151 3.2 GHz 6mb önbellek 14nm

Kasa-güç kaynağı: AEROCOOL Strike-x 750w kasa

Sabit disk WD 1tb caviar blue Sata 3.0 7200rpm 64mb SSD daha sonra ekliycem. gerekirse bir tane daha hdd tabiiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chunkorfly -- 28 Nisan 2016; 17:10:49 >

• Hazır z170 ve 2133 mhz üstü ram almışken işlemciyi de 6600k yapın daha uzun omurlu olsun, yoksa z170 sadece ramleri yüksek mhz çalıştırmanızı sağlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HedoTurkoglu kullanıcısına yanıt
    tamam 6600k yaparım öyleyse başka?
  • Chunkorfly C kullanıcısına yanıt
    6600K alırsanız soğutucu içinden çıkmıyor.O yüzden ek olarak yeni bir soğutucu almak gerekiyor.Bence 6500 yeterli.Anakartı z170K yapabilirsiniz z170P ile 35TL fark var.Z170K drr4 usb3.1 gibi yeni teknolojiler var.Z170P sadece usb 3.0 var.Kasayı da Dark N10 750watt 80+ bronze almanızı öneririm.Ben de dün sipariş verdim.Benim sistem de DARK N10 750WATT 80+BRONZE PSU İ5 6500 8GB DRR4 1TB WD BLUE ASUS Z170K ASUS STRİX GTX 950 ASUS DVD ROM.İLERİ DE MUTLAKA EKRAN KARTINI VE İŞLEMCİYİ DEĞİŞTİRCEM.

• Güzel sistem değiştirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

6600K alırsanız soğutucu içinden çıkmıyor.O yüzden ek olarak yeni bir soğutucu almak gerekiyor.Bence 6500 yeterli.Anakartı z170K yapabilirsiniz z170P ile 35TL fark var.Z170K drr4 usb3.1 gibi yeni teknolojiler var.Z170P sadece usb 3.0 var.Kasayı da Dark N10 750watt 80+ bronze almanızı öneririm.Ben de dün sipariş verdim.Benim sistem de DARK N10 750WATT 80+BRONZE PSU İ5 6500 8GB DRR4 1TB WD BLUE ASUS Z170K ASUS STRİX GTX 950 ASUS DVD ROM.İLERİ DE MUTLAKA EKRAN KARTINI VE İŞLEMCİYİ DEĞİŞTİRCEM.

Cougarın frisbiyle alakası yok.Cougar başlı başına marka.Türkiyeye getiren frisby olduğu için bazı siteler yanlış anlayıp frisby cougar yazıyor.Yanlış anlaşılma olmaması adına yazdım.Cougar sağlamdır.

• Güç kaynağı düşündürmedi değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Mağazadan topluycağım için kasayı Dark N10 Düşünebilirim GÜç kaynağına gelince Cougar iyi marka diyorsunuz onun 750W luk bir modelini alıcam yine vatandan
  • Kasayı next s340 yapıp,işlemciyi i5 6600k yapıp anakartı msi gaming carbon z170k yapabilirsin.Güç kaynağını ful modüler seçmen yararına olacaktır. İstersen amazon dan ev ga psu alabilirsin. İşlemci soğutucuda h100i öneririm amazon dan 300 tl ye geliyor. Ekran kartını almamalısın malum yeni mimariler geliyor.

• Emrhnn kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bütçem 3400 tl fazla aşma olanağım pek yok yani belki 3500 bol keseden harcayamam ayrıca sanada bilgi olsun anakart için msi alırsna sadece daha cafcaflı olur asus daha iyi tabii ki msi azıcık daha iyi ama fiyata fln baktığımızda asus z170Pşu an sizin önerdiğiniz karttan 200 tl ucuz zaten 3100 mhz ye kadar destekliyor yeterli bu i5 6600k yerine i5 6600 alsam soğutucu çıkarmı ?
    Çıkar k modellerinden çıkmaz

• Arkadaşlar durum şöyle 6500 3.2 Ghz , 6600 3.3 ghz i 6600k 3.5 ghz. Şu an 6500 düşünüyorum almayı. 6600 hiç düşünmüyorum 0.1 ghz için 100tl vermeyi. ama i5 6600k 3.5 ghz arada 100tl gibi bir fark var onu alabilirim ancak içinden soğutucu çıkmadığı için onada bi 200tl vermem gerekicek yani 0.3ghz için 300 tl vericem siz nediyorsunuz bu işe uygun mudur? bu işlemci beni ne kadar götürür(oyun için genellikle ultra daha high da oynamayı düşünüyorum)

İntelin içinden çıkan soğutucu kaliteli mi?
    İ5 6500 aşın hocam bende öyle aldım ileride işlemciyi i5 6600K veya i7 6700K takarsınız.Anakartı dediğim gibi asus z170K alın.Kasayı dark n10 olabilir.

İntelin kendi soğutucusu idare eder.Fazla para harcamanıza gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Chunkorfly

İyi günler...
    Haftaya sistem topluyorum başlıkta belirttiiğim gibi son bir kontrolden geçirmeniz varsa önerilerinizi yazmanızı istiycem teşekkürler...
    EKRAN KARTI: Sapphire R9 390x Nitro

RAM: CORSAIR 8gb Vengeance kırmızı DDR4 2400mhz CL14 Single Ram (Daha sonra aynısından alıp 8x2 yapcam)

Anakart: Asus z-170p intel z170 soket 1151 DDR4 3100MhZ (O.C.)

İşlemci: İ5 6500 soket 1151 3.2 GHz 6mb önbellek 14nm

Kasa: Zalman z3 plus mid atx pencereli kasa(mağazadan topluycağım için değişebilir)

Güç kaynağı: Frisby Cougar 80plus Bronze 700w modüler güç kaynağı
    ,
    Sabit disk WD 1tb caviar blue Sata 3.0 7200rpm 64mb SSD daha sonra ekliycem. gerekirse bir tane daha hdd tabiiki.

sistemin güzel al kullan keyfine bak.

işlemciyi k serisi yaparsan işlemci soğutucusu alıcaksın. çünkü intelin şuan k serisi işlemcilerinde stok fan gelmiyor.
    k modeli ile normal modeli arasında ortalama 40$ fark var + soğutucuda 40$ civarı birşey alırsın 80$ gibii bir fiyat artıcak bütçen varsa tabiki bu şekilde yapabilirsin.

• dipsit54 kullanıcısına yanıt
    Dün bilen bir arkadaşa sordum o anakartımı asusun gaming serisine çıkarmamı öneriyo yüksek güç falan olcağı için ama 200tl farkediyor siz ne öneriyorsunuz ?
  • quote:

Dün bilen bir arkadaşa sordum o anakartımı asusun gaming serisine çıkarmamı öneriyo yüksek güç falan olcağı için ama 200tl farkediyor siz ne öneriyorsunuz ?

Bütçen varsa tabiki gaming modeli düşünebilirsin o zamanda Asus Z170 pro gaming veya Asus maximus vııı ranger olur.

Onu biliyorum tabii ki ama ne fark eder arada? çok bir şey değiştirir mi? değiştirirse ne değiştirir ne gibi etkisi olur anakart bence çok pahalı olması gereken bir parça değil pek de araştırmadım pek bilmiyorum yani
  • quote:

Onu biliyorum tabii ki ama ne fark eder arada? çok bir şey değiştirir mi? değiştirirse ne değiştirir ne gibi etkisi olur anakart bence çok pahalı olması gereken bir parça değil pek de araştırmadım pek bilmiyorum yani

Düşük model anakartlarda oc yaparken tam verimi alamıyorsun. Ayrıca düşük modeller bileşen performansını tam veremiyor. Bu yüzden üst model. Mesela gaming serilerde en başta ethernet portundaki yoğunluğu belirleye bilirsin.

teşekkürler... ha bu arada ekran karında Asus iyi mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.