Şimdi Ara

Sistemi topladım, teşekkürler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aschil

Tekrardan merhaba. Stabil olmayan oc yapılınca işlemciye, sistem kitlendiği için ekran kartı wattman hatası veriyor (doğal olarak).

Sistemi ilk topladığım da kasa içi çok sıcak oluyordu, ön panele iki adet Akasa Viper 14cm fan alıp taktım. otomatiğe alınca pek ses yapmıyor ve sıcak hava tahliyesi yeterli düzeyde. Önde ki 12cm lik fanı (kasayla gelen) üst panele egzoz görevi görmesi için taktım.

Kasayla beraber gelen fanlar kötü, orta seviye 2 adet fan almanızı öneririm.

-------------

Ekran kartına ise UV ve -46 mhz gibi bir işlem yaptım. yük altında 70'i geçmiyor bu şekilde. Güç tüketiminde ve sıcaklıklarda (yeni fanlarla beraber) ciddi iyileştirmeler oldu. Sistemi ilk kurduğumda 85 derece gibi sıcaklıklarım oluyordu, fanlarla 75'e düştü. UV ile 70'e kadar düşürdüm. %5lik performans kaybım olmuş olabilir.

İşlemciye ise müdahalede bulunmamayı tercih ettim. İşlemciden core bootsu kapadım ve stok soğutucu ile boşta 48 yük altında 60+ gibi değerler alıyorum.
    İşlemciye ileride soğutucu ve oc işlemi yapacağım. stok fan ile oc yapmanızı önermem. stok fanile ısınıyor işlemci.

Buda ekran kartı ayarlarım;

hocam siz bu kadar uv ile nasıl yaşıyorsunuz, mhzleri sizden biraz daha düşük halde, 5-6-7. leri 1000 voltaj, bi kaçınıda 970 v civarına attım daha oyuna giremeden kart kapandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    1200'e çekince aynı güç tüketimini aldığını fark ettim. onun bir tık daha altına düşersem kart kapanıyordu benim.

uv performansı almak için -20 de olsa mhz düşürün. aradaki makas açıldıkça uv yapma şansınız azalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

1200'e çekince aynı güç tüketimini aldığını fark ettim. onun bir tık daha altına düşersem kart kapanıyordu benim.

uv performansı almak için -20 de olsa mhz düşürün. aradaki makas açıldıkça uv yapma şansınız azalıyor.
    1100 voltaja kadar güç tüketimi aynı, kart yükte 1.05 voltaj civarı çekiyor ama o kadar indirincede kapanıyor, daha iyi bir ayarınız varmı
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    olmuyorsa yapacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.