Şimdi Ara

Sistemi topladım, teşekkürler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayenizde dengeli ve içime sinen bir sistem oldu. Ne aldım ne ettim yazayım belki birilerinin işine yarar.
    ------
    Elimde olanlar;
    LG 22' 60 yenileme hızında IPS LED panel, 5 ms 1080p monitör. İleride değiştireceğim. 144hz almak amacım, boyut olarak 22 ideal bence.
    Rampage mekanik hisli klavye ve Logitech g300s fare.
    wd elements 2 tb harici HDD: içini açtım ama montajlayamadım. kablosu yok sanırım uyumlu kablo bulamadım. şuan usb 3 üzerinden bağlıyorum. torrent için lazım bana :)
    ------
    XFX RX570 8GB: Hazır sistem alacaktım, forumda kullanılmamış kutulu bu ürünü gördüm. 650 ye elden aldım. Bu aşamadan sonra tek tek her parçayı toplamaya başladım. 2 yılda bir güncelleme yapabilirim yetersiz kalırsa.
    R5 2600: Amazon Türkiye'den aldım. 1200 liraya. Montajı kolay, videolarda göründüğü kadar büyük değil. BIOS dan 1.2v'a sabitledim. boşta:55 stres testinde en fazla 77 derecede çalışıyor. 4 e çıktım ama sistem kararlı çalışmıyor kitleniyor, voltaj işini beceremedim. soğtucu alacağım ilerde. ayrıca Core bootsu kapadım. Game modu açtım biosdan.
    MSI b450 tomahawk: @No Way Out'un forumda rehberi var. karar vermemde yardımcı oldu. 850 ye amazon türkiye den aldım.
    sharkoon am5 window + fsp ha650m hyper m85+ : @Mukarnas ın önerisi ile aldım. inventus da 5 yıl garanti veriyor psuya. kasa ise amazon türkiye de 260a aldım. psu 570 lira.
    kingston hyperx predator 16 gb (2x8) 3200 mhz ddr4 hx432c16pb3k2/16 bellek: sinerjiden 737 ye adlım. bios dan direk 3200 yapıp kullanmaya başladım.
    Samsung evo 860 500 gb: amazondan 587 ye mal oldu. hdd den geçtiğim için jete binmiş gibi hissediyorum.

-----------
    Montaj
    ---------
    en büyük problemim buydu. yanlış yapıcam diye strese girdim. montajı yaparken fark ettim ki her kablonun kendi portu var. cpu,usb,sata gibi terimleri biliyorsanız ve kullanma klavuzuna bakarsanız kolaylıkla halledebilirsiniz. ssd yi takmada sorun yaşadım ben tek. plaka çıkıyormuş bilmiyordum plakayı çıkarmadan takmaya çalıştım en son jeton düştü.
    sistem şuan sessiz çalışıyor, oyun indiriyorum fps testi yapmak için.

bu sistemde ağırlıkla wow klasik oynayacagım ayrıyetten dota2 ve sc2 oynayacagım. yeterli benim için.

forum bana çok yardımcı oldu, teşekkürler. soruları olan varsa sorabilir. bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
    problem yaşarsam bu konudan devam edeceğim. konu güncel olacak.

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    bilginiz varsa buyrun paylaşın hocam.
  • Hocam core boostu açıp game modu kapatın asıl. Voltajı azaltırken 4ghz e yükseltmişsiniz frekansı tabiki kararlı çalışmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Yok aslında, 1.26-1.30ya kadar sistem açılıyor ama testte çakılıyor. Voltajı ufak ufak arttırıp denedim, bir süre sonra stok soğutucu kullandığımı hatırladım ve ugrasmadim. En son olarak voltajı düşürüp bıraktım öyle. 1.2 ye ve oc yapmadan test yaptım 10 dakika ve problem çıkmadı.
    Sıcaklık değerleri stok fana göre ortalama sanırım.
    Game modu neden kapatıyoruz hocam ?

edit: şimdi anladım, core base'i autoya çekmiştim. game modu 450mhz veriyormuş. sistemin 3.850 de çalışması da bundan mış. sizin mesajınız üzerine biosa girip baktım. şimdi 3.9'a çektim game modu kapadım. bu işlemci 3.9 a kadar çıkabiliyor, bir test daha yapacağım. olmazsa voltaj verip bir deneme daha yaparım.

edit 2: core ve performans bootsu autoya alıp voltajı 1.23 e çıkardım. sistem boştayken gereksiz yere yüksek çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 28 Mayıs 2019; 21:30:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Yok aslında, 1.26-1.30ya kadar sistem açılıyor ama testte çakılıyor. Voltajı ufak ufak arttırıp denedim, bir süre sonra stok soğutucu kullandığımı hatırladım ve ugrasmadim. En son olarak voltajı düşürüp bıraktım öyle. 1.2 ye ve oc yapmadan test yaptım 10 dakika ve problem çıkmadı.
    Sıcaklık değerleri stok fana göre ortalama sanırım.
    Game modu neden kapatıyoruz hocam ?

edit: şimdi anladım, core base'i autoya çekmiştim. game modu 450mhz veriyormuş. sistemin 3.850 de çalışması da bundan mış. sizin mesajınız üzerine biosa girip baktım. şimdi 3.9'a çektim game modu kapadım. bu işlemci 3.9 a kadar çıkabiliyor, bir test daha yapacağım. olmazsa voltaj verip bir deneme daha yaparım.

edit 2: core ve performans bootsu autoya alıp voltajı 1.23 e çıkardım. sistem boştayken gereksiz yere yüksek çalışıyor.
    Game Boost işlemcinize gereksiz fazla voltaj verir hiç gerek yok, onun yerine çarpanı ve voltajı elle ayarlarsanız çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Windows güç ayarlarından Ryzen Balanced seçili ise Windows un kendi Dengeli modunu seçerseniz işlemci boşta frekansını düşürecektir.

• @BoşnakAğa,

Arkamdan böyle mi konuscaksin? :)

@Aschil,

Hayirli olsun kardesim, iyi günlerde kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 29 Mayıs 2019; 1:9:36 >
  • Hadi sarılın barışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhalkaptan -- 29 Mayıs 2019; 16:13:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    cok ciddiyim, yöneticilerden özgür can görevini birakana kadar birak psu, anakart, render konularini sistem toplama bile yapmiycam. her gün girer bakardim, simdi o zamani artik pyhton&django yada farkli dilleri ögrenmekle harciycam ihtiyacim yok meslegimde degil, yabanci dil olarakta italyancayi yarim birakmistim ona devam ederim. arada bir dh nin haline bakmaya ugrarim birde senin gibi bir kac arkadasima bayramlarda seyranlarda yazarim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wattman hatası alıyorum.
    Frekansı -20 olacakt şekilde ayarladım adrenalinden.
    Fan devire grafik eğrisini arttirdim.
    Şuan çözülmüş gibi duruyor bakalım.

Edit: Yine aldım hatayı.

Edit: fanı sabit hıza alıp deniyorum birde.
    Çözüm bulursam editlerim

Son edit: mhz değerlerini -50 düşürerek sorunun üstesinden geldim. bu yöntem haricinde sonuca ulaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 31 Mayıs 2019; 3:17:6 >
  • Wattman hatasına edit:
    mhz değeri veya fan hızı ile alakası olmadığını anladım.
    işlemciye sabit voltaj verince enterasan bir şekilde wattman hatası alıyorum. voltajı auto'ya bırakınca sorunun çözüldüğünü fark ettim. şimdi mesela işlemci voltajını değiştirsem wattman hatası alacağım kesin.
  • selamlar,

öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.

aynı ssd'den almak istiyorum. montajı hakkında hiçbir bilgim yok. ek olarak alınması gereken kablo vb. bir şeyler var mıdır hocam? ek olarak montajı nasıl yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lurn -- 3 Haziran 2019; 22:53:38 >
  • montaj için hiçbir şey almadım, her şey aldığım parçalarla geldi. anakartın kutusundan iki adet kablo çıktı, üzerinde sata yazıyordu oradan anladım ssd için olduğunu. psu kutusundan çıkan kabloyu da buna bağladım, onun girişi de buna göre, başka yere veya yanlış takma gibi olasılık yok. takma yerlerinde bir tarafında L şekline benzer köşe var, ona göre kabloyu geçiriyorsunuz. diğer türlü bastırsanızda oturmaz hiç bir şekilde.
    kasada ssd için plaka var, onu vidasından (plaka) çıkarıp ssdiyi plakaya vidalayıp en son plakayı tekrar kasaya vidalıyorsunuz. bende ss yerinde öyleydi. hdd yerleride var daha büyük oralar boş benim.
  • Tekrardan merhaba. Stabil olmayan oc yapılınca işlemciye, sistem kitlendiği için ekran kartı wattman hatası veriyor (doğal olarak).

Sistemi ilk topladığım da kasa içi çok sıcak oluyordu, ön panele iki adet Akasa Viper 14cm fan alıp taktım. otomatiğe alınca pek ses yapmıyor ve sıcak hava tahliyesi yeterli düzeyde. Önde ki 12cm lik fanı (kasayla gelen) üst panele egzoz görevi görmesi için taktım.

Kasayla beraber gelen fanlar kötü, orta seviye 2 adet fan almanızı öneririm.

-------------

Ekran kartına ise UV ve -46 mhz gibi bir işlem yaptım. yük altında 70'i geçmiyor bu şekilde. Güç tüketiminde ve sıcaklıklarda (yeni fanlarla beraber) ciddi iyileştirmeler oldu. Sistemi ilk kurduğumda 85 derece gibi sıcaklıklarım oluyordu, fanlarla 75'e düştü. UV ile 70'e kadar düşürdüm. %5lik performans kaybım olmuş olabilir.

İşlemciye ise müdahalede bulunmamayı tercih ettim. İşlemciden core bootsu kapadım ve stok soğutucu ile boşta 48 yük altında 60+ gibi değerler alıyorum.
    İşlemciye ileride soğutucu ve oc işlemi yapacağım. stok fan ile oc yapmanızı önermem. stok fanile ısınıyor işlemci.

Buda ekran kartı ayarlarım;

• Şimdi kabloları sipariş ettim sata ve sata power kablosu bakalım gelince takabilecek miyim

• Arctic Freezer 34 eSports DUO aldım bugün.
    stres testinde 53 ü gördü, 6 dakikadan sonra.
    1.3v verip 4.00'a aldım işlemciyi.

ürünü beğendim, fiyatına göre performansı gayet iyi.

montajında çok zorlandım ama.

------------------------

stok fan da boştayken 46-53 arasındaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 19 Temmuz 2019; 16:41:49 >
  • Kullandıgınız ekran kartına stokta bile rahat besleyen bi işlemci oc yapsanızda oyunlarda fps artışı olmaması büyük ihtimal rx 570 kullanırken gereksiz gibi işlemciye hız asırtma yapmanız

• işlemcinin kabul edilebilir ısılarda çalışması için stok fan da 3.4 base hızda tutmak zorunda kalıyordum. şimdi 4'e çeksem bile yine de stok fan dan daha performanslı sonuç alıyorum.

base hız yerine tam performans alıyorum şuan. ayrıca ısılarım ciddi anlamda düştü.
    200 liraya forumdan aldım ben, sıfır fan. verdiğim paraya göre aldığım performans makül.
    dediğiniz de doğru ama ileride ekran kartı da alacağım (5700xt alacağım)
    ileride işlemci alsam bile bu fanı kullanabilirim.

her açıdan bana faydalı bir yatırım oldu kanatindeyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.