Şimdi Ara

Yeni İşletim Sistemi Alıcağım Yorumları Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI

ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

COOLER MASTER HYPER 212X LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

Bu malzemeleri alcam bunlar beni 5 sene idare etsin baska bir sey istemiyorum acıkcası
    yeni alacagım donanımlar bunlar nasıl buldunuz yorumlarınızı bekliyorum.Sağlam bir
    oyun bilgisayarı olusturmak istiyorum konusma programı+oyun+video kaydetme
    tarzı şeylerde kasmıycak bir bilgisayar olurmu,benı uzun süre idare eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 24 Ağustos 2013; 18:23:18 >

• Anakart çok üst model ve pahalı. Onu almana gerek yok. Ya bir alt modelini al, yani m5a99x evo R2,0 yada msi xa 55 veya 65 olanlardan seç. Onlar galiba stokta yok ama beklersen gelirler. İşlemci güzel. Ramleri 1600 alsan da olur. Aradaki fiyat farkına değmez. Kasa yazmamışsın ama elindeki kasa sıkıntı çıkartabilir. Hatta hdd bile göremedim. Eski ürünleri yeni anakartlarda kullanamıyorsun. Uyarayım da ben. Mesela diyelim elinde dvd okuyucu var. Onu yeni anakartta kullanamazsın. Çünkü yenilerde sata girişli oluyor. Harddisk için de bu geçerli. Sata 3 harddisler takılıyor. Yani kısaca elindeki hdd ye dvd okuyucuya ve kasaya güvenme diyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Anakart çok üst model ve pahalı. Onu almana gerek yok. Ya bir alt modelini al, yani m5a99x evo R2,0 yada msi xa 55 veya 65 olanlardan seç. Onlar galiba stokta yok ama beklersen gelirler. İşlemci güzel. Ramleri 1600 alsan da olur. Aradaki fiyat farkına değmez. Kasa yazmamışsın ama elindeki kasa sıkıntı çıkartabilir. Hatta hdd bile göremedim. Eski ürünleri yeni anakartlarda kullanamıyorsun. Uyarayım da ben. Mesela diyelim elinde dvd okuyucu var. Onu yeni anakartta kullanamazsın. Çünkü yenilerde sata girişli oluyor. Harddisk için de bu geçerli. Sata 3 harddisler takılıyor. Yani kısaca elindeki hdd ye dvd okuyucuya ve kasaya güvenme diyorum. :)

Başka koymam gereken bilgileri söyleyin ekliyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reey34

quote:

Anakart çok üst model ve pahalı. Onu almana gerek yok. Ya bir alt modelini al, yani m5a99x evo R2,0 yada msi xa 55 veya 65 olanlardan seç. Onlar galiba stokta yok ama beklersen gelirler. İşlemci güzel. Ramleri 1600 alsan da olur. Aradaki fiyat farkına değmez. Kasa yazmamışsın ama elindeki kasa sıkıntı çıkartabilir. Hatta hdd bile göremedim. Eski ürünleri yeni anakartlarda kullanamıyorsun. Uyarayım da ben. Mesela diyelim elinde dvd okuyucu var. Onu yeni anakartta kullanamazsın. Çünkü yenilerde sata girişli oluyor. Harddisk için de bu geçerli. Sata 3 harddisler takılıyor. Yani kısaca elindeki hdd ye dvd okuyucuya ve kasaya güvenme diyorum. :)

Ben tahminimde doğrumuyum önce sen bunları söyle. Elindeki hdd yi kasayı ve dvd rw yi falan kullanmayı düşünüyordun dimi ?

• quote:

quote:

quote:

Ben tahminimde doğrumuyum önce sen bunları söyle. Elindeki hdd yi kasayı ve dvd rw yi falan kullanmayı düşünüyordun dimi ?

Tabii ki evet düşünüyordum.Değiştirmek aklımdan bile geçmedi

• Sistemin güzel anakartı MSI GD55 almanı öneririm....o kadar pahalı almaya gerek yok....Ramler kalsın 1866mhz neden diyeceksen Fx 8xxx serisi için 1866mhz alman katkı sağlayacaktır....AMD söylüyor bunu ben değil fx 8xxx serisi için 1866mhz ramler tercih edin diye....
  • Öncelikle yukarıda harddiski de ekledim, onu düzelteyim bi. Harddiski kullanabilirsin. Kusura bakma kafam karışmış. Ama dvd ide girişlidir büyük ihtimalle ve anakartta da 1 tane ide girişi olması lazım. Yeni dvd rw ler sata girişli oluyor. Kasa konusuna da gelecek olursak kaç yıllık kasa kullanıyorsun bilmiyorum. Galiba Casper kasa. Ekran kartı sığarmı acaba diye aklıma gelmişti, çünkü yeni kartlar epey büyük oluyor. Öyle resimden gördüğün gibi sanma. Yakından bakınca ne kadar büyük olduklarını görürsün. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 6 Nisan 2013; 17:13:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle yukarıda harddiski de ekledim, onu düzelteyim bi. Harddiski kullanabilirsin. Kusura bakma kafam karışmış. Ama dvd ide girişlidir büyük ihtimalle ve anakartta da 1 tane ide girişi olması lazım. Yeni dvd rw ler sata girişli oluyor. Kasa konusuna da gelecek olursak kaç yıllık kasa kullanıyorsun bilmiyorum. Galiba Casper kasa. Ekran kartı sığarmı acaba diye aklıma gelmişti, çünkü yeni kartlar epey büyük oluyor. Öyle resimden gördüğün gibi sanma. Yakından bakınca ne kadar büyük olduklarını görürsün. :)

Size ne tür bilgi vermem gerekir en saglıklı sekilde bilgisayarı toplamam icin söyleyin bende ona göre bilgi vereyim donanım hakkında :) Casper kasa aynen
    dediginiz gibi 5 6 senesi var :S belkide 8 :D

• kasanın e. kartı takılan yerinin ölçüsü ne kadar.
    HDD yuvalarına kadar olan mesafe yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

kasanın e. kartı takılan yerinin ölçüsü ne kadar.
    HDD yuvalarına kadar olan mesafe yani.

Hic bilmiyorum olması lzım değilmi ama ya :)
  • Şu linkteki 300 mm yazan ölçü lazım. yani kasanın arka tarafından HARDDİSKİN bağlandığı kısım arası.
    Resimde komple yesil ile boyamışlar.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5014
  • quote:

Şu linkteki 300 mm yazan ölçü lazım. yani kasanın arka tarafından HARDDİSKİN bağlandığı kısım arası.
    Resimde komple yesil ile boyamışlar.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5014

O kadar bosluk var diye tahmin ediyorum ya .s Ama kesin olarak nasıl anlarım?
  • Kasanın yan kapağını aç. bi metre ile ölçmeye çalış.
  • quote:

Kasanın yan kapağını aç. bi metre ile ölçmeye çalış.

Deneyecegim. Alıntı yapıp cevap atarım
  • quote:

Kasanın yan kapağını aç. bi metre ile ölçmeye çalış.

Alacagım ekran kartının boyutunun kaç mm oldugunu nerden bilecegim?
  • Ekran kartım kasama sığıyor sistem hakkında görüşlerinizi bekliyorum
  • quote:

Ekran kartım kasama sığıyor sistem hakkında görüşlerinizi bekliyorum

Almaya karar verdiğin sistemi ya da parçaları detaylı olarak buraya yaz, yanlışın varsa düzeltelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

Almaya karar verdiğin sistemi ya da parçaları detaylı olarak buraya yaz, yanlışın varsa düzeltelim..

Sanırım konunun aslına bakmadın :D
  • Anakartın pahalı olduğunu söylemiştim. Asus alacaksan şunu al bari. Bende aynı ikiliyi kullanıyorum 8350 ve Asus m5a99x evo R2,0

ASUS M5A99X EVO R2.0 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

Sanırım konunun aslına bakmadın :D

Aslında konuyu baştan sona okudum arkadaşım.. Ama sana yapılan önerilerden sonra belki parçalarda değişiklik yapmaya razı gelmişsindir diye düşündüm.. Özellikle o pahalı anakart çok kötü bir seçim olacaktır..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.