Şimdi Ara

Sistemim çok fazla ısınıyor , çözüm lütfen?!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım normal vaziyet , hiçbir işlem yapmadan bile sıcaklığı 55 derece oluyor. İmzamda sistemim yazıyor , acaba neden olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Murathann

Arkadaşlar bilgisayarım normal vaziyet , hiçbir işlem yapmadan bile sıcaklığı 55 derece oluyor. İmzamda sistemim yazıyor , acaba neden olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

Normal bir sıcaklık kasanda Pentium D bir işlemci olduğunu varsayarsak,birde kasandaki fanları kontrol et ya da yeni fan almayı düşün ama bence normal sıcaklık eğer kasa içi sıcaklığıysa
  • cpu kapalıyken bak bakalım cpu fanın içini tozlar kapatıyor hava girişini engelliyor varsa elinde ufleme aleti uflet
  • kasanı temizle,kasandaki fanları kontrol et kabloların dağınıksa topla, gerekiorsa ekstra fan tak,termal macununu yenile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 23 Eylül 2007; 1:10:57 >
  • pentium D ler böyle intelin bir anakrtı ve pentium D ben de kullanıyorum "Intel(R) Desktop Utility" diye bir program var anakrtına uygun olanı intelin sitesinden çekersen masaüstünde ısıları,voltajları,vs. gözleyebilirsin..

72 dereceyi sınır olarak belirlemiş mesela geçecek olursa oyunlarda filan bir pop up penceresiyle ya da sesle uyarıyor.günlüğe de olay olarak kaydediyor..tehlikeli sınırlardamıdır ordan bakarsın bende herşey yeşil şu anda..
  • Teşekkürler yardımlarınız için. Sırf bu ısınma yüzünde o/c yapamıyorum. :/
  • soba diye tabir edilen işlemcilerde çok yüksek bir ısı değil

bu adreste işlemcilerin nominal ve sınır ısı seviyeleri listelenmiş bir bak istersen

http://users.erols.com/chare/elec.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.