Kullanacağım ekran kartı GeForce 8600GTX... Bu parçaları da ASUS 400W güç kaynağı kullanarak çalıştırmayı planlıyorum.
Ek olarak: 1600Mhz RAM de alabilirdim fakat aralarındaki 80TLlik uçurum ve 1333'ün O/C yapılmayacaksa yeterli olduğunu okuduğum yazılar benim 1333Mhz almaya ikna etti...
Parçalarım, performansları ve birbirleri ile uyumları konusunda önerilerinizi alabilir miyim? Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler ...
LGA1156'da karalıysanız anakartı biraz daha iyi alın, daha uzun süre kullanırsınız.
Sata 3 + usb 3.0 + raid gibi özellikleri de desteklesin...
sistemi am3 toplarsanız daha ucu açık olur fiyatı ideal olur
ramler ve psu yeterli
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler
@LEON-X Bu anakartı seçmeden önce kafamda Asus P7P55D-E LX veya Gigabyte P55-USB vardı. İkisi eş değer anakartlar zaten... Fakat USB3 ve Sata3'ün ancak 3-4 senelik bir gelecekte bilgisayar dünyasına tamamen girebileceğini düşünüyorum. O süreçte de sistemimi yenilemiş olurum zaten diye düşündüm... RAID'in ne olduğu konusunda da açıkça pek bir fikrim yok =)
Yani "gereksiz" olarak gördüm, yanılıyor olabilirim...
@mckhan Senelerdir Intel'ciyim, performansından çok memlunum ve Intel'in AMD karşısında aldığı yorumları hep daha iyi görmüşümdür =) Beni AMD cephesine geçirebilecek bir fikir varsa hemen beklerim
Yerinde olsam bu sokette kararlıysam söylediğim anakartı alırdım, başka da ürün bakmazdım.
Sata 3 harddiskler zaten geldi ve sata 2 'lere göre hızlı, ayrıca Raid'lediğin zaman çok daha fazla perfprmans elde edersin.
Usb 3.0 ise yakın zaman da gelecektir, yine extra performans için anakart tarafından desteklenmesi iyi olur...
Ayrıca E-Sata desteği de var.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Yerinde olsam bu sokette kararlıysam söylediğim anakartı alırdım, başka da ürün bakmazdım.
Sata 3 harddiskler zaten geldi ve sata 2 'lere göre hızlı, ayrıca Raid'lediğin zaman çok daha fazla perfprmans elde edersin.
Usb 3.0 ise yakın zaman da gelecektir, yine extra performans için anakart tarafından desteklenmesi iyi olur...
Ayrıca E-Sata desteği de var.
Asus'un o anakartı zaten donanimhaber.com'un sistem tavsiyelerinde i5'e uygun gördüğü kartı, nesi çok özel gerçekten merak ediyorum, tavsiyelerini değerlendireceğim teşekkürler
DH'nin incelemeleri beni çok ilgilendirmiyor açıkçası, ilk çıktığı günden beri LGA1156 isteyen kişilere direk önerdiğim ürünündür.
Özel olan bir tarafı şu, sadece bu fiyata verdiği özellikler bakımından en alınası anakart olma özelliğini taşıyor.