Şimdi Ara

Sistemim ve tercih ettiğim ekran kartları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özür dilerim itiraz ettiğim için.Konu hakkında bilgim olmadan salladım.
    Bu arada Model:Z300-A ve 300W
  • PSU'n sahte, yeni bir ekran kartı alman için mutlaka PSU değiştiriğ 400w gerçek bir PSU almalısın ortalama 80 YTL civarıdır.
  • Yardımın için teşekkürler.Dediğin PSU'dan alınca ATI Radeon HD5770 ekran kartını alabilir miyim ?
  • High Power 400w ihtiyacını karsılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonurtan

Yardımın için teşekkürler.Dediğin PSU'dan alınca ATI Radeon HD5770 ekran kartını alabilir miyim ?

Alabilirsin.

450W FSP - 80YTL
    5770 - 315 YTL

teknofiyat.com
  • Çok teşekkürler bilgilerinizden dolayı.Şimdi ben bilgisayarcıya 400W PSU mu diyeceğim isterken ? Ve 5770 beni ne kadar süre götürür?(bir tanıdığım 8800GT aldı ve 2 senedir her oyunu sorunsuz medium-high oynadı.ben de öyle oynayabilir miyim ?)
  • sanada thermaltake thoughpower 750 watt yakışır bence o sisteme bu power yakışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

sanada thermaltake thoughpower 750 watt yakışır bence o sisteme bu power yakışır

thermaltake thoughpower 750 watt nedir pek bilgim olmasa da yine de teşekkürler(iltifat olarak anladım )
  • baktımda cok uzuza wardı bir yerde kalmamış bulabildiğimin en ucuz teknofiyattan arattım

http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=AK920THR20

• quote:

Çok teşekkürler bilgilerinizden dolayı.Şimdi ben bilgisayarcıya 400W PSU mu diyeceğim isterken ? Ve 5770 beni ne kadar süre götürür?(bir tanıdığım 8800GT aldı ve 2 senedir her oyunu sorunsuz medium-high oynadı.ben de öyle oynayabilir miyim ?)

400W PSU dersen sana sahte bir PSU verir, sonra kullanamazsın kartı.

Sahte PSU'nun neden olabileceği sorunlar;

quote:

Düşük güç isteyen bir ekran kartı alsan bile PC belki açılır ama reset sorunları yaşarsın, hatta fazla zorlanırsa psu yanabilir ve devre koruması olmadığı için anakarta ve diğer parcalara zarar verebilir.

Sistemim ve tercih ettiğim ekran kartları

Hazır kasadan cıkan bütün psular kalitesiz oluyor.

Genel olarak hazır kasadan cıkan kaliteli marka psu üreticisinin psularında (Thermaltake, xilence, cooler master, high power'dan bahsediyorum) piyasada sattığı psulardan koymazlar, hazır kasalar için ayrı üretirler bunlarda % verimliliği düşük, sahte psu üreticleri gibi kısa kablolar kablo kullanırlar, +12v amper cıkıs güçleri düşük ve peak değerler yazılırlar sonuc olarak pc acılır ama her zaman bir ayağın cukurda gezinirsin. Kısaca hazır kasadan cıkan hiçbir psuyu önermiyorum ! (NOT : Bir tek asus hazır kasadan çıkan asus psular kaleli oluyor, birde bazı kasa üreticileri kaliteli ocz psular koyuyorlar, bir kac tane daha var ama bunlar istisnadır.)

Uzak durulması gereken markalar: Inca, bross, Minton, HIPRO, snoppy, casecom,Quake, firsby, redrock, HEC, bien, thermal master, raidmax, everest, inca, feel , rain, codegen, boots...

Xilence, High Power, Huntkey, Glacial Power, LC Power v.b. üst seviyede başarılı ürün üreten firmaların alt seviye ürünleri üzerindeki gücü vermez sahte PSU kadar olmasada kalitesizdir.

Her ürünü kaliteli olan markalar ; OCZ, FSP, CORSAİR, ENERMAX, SİLVERSTONE, SEASONİC'dir.

Casper, exper, crea gibi markalar kasalarında her zaman sahte PSU kullanır... (PRO 2000 bazı kasalarından 300w FSP cıkabiliyor ama bu istisnadır.)

quote:

Güç Kaynakları Rehberi

Yanlış güç kaynağı seçerek hem bilgisayarınızı, hem de kendinizi riske atabileceğinizi biliyor musunuz?

Kalitesiz güç kaynakları, sisteminizin ihtiyacı olan gücü vermemekle kalmayıp, bir süre çalıştırsa bile ürünün garanti dışı kalacak şekilde hasar görmesine sebep olabilir ve size bile zarar verebilir. Bu güç kaynakları, oluşan muhtemel bir çok sorunun başlıca sebebi olmakla kalmayıp, ilerde sisteminizi bozması; hatta kalıcı düzeyde hasarlar vermesi kaçınılmazdır.
    Kalitesiz bir güç kaynağı ne gibi riskler taşır ?

* Güç kaynağı yeterli gücü sağlayamadığı için, bilgisayarınız hiç açılmayabilir.
    * Bilgisayar çalışsa dahi, donanımlarınızın ihtiyaç duyduğu beslemeyi sağlayamadığı için gereken verimi elde edemeyebilirsiniz; yani paranızın karşılığını alamazsınız.
    * Bilgisayarınız çalışırken, güç ihtiyacını karşılayamadığı anda beklenmedik şekilde bilgisayarınız kapanabilir. Veri kayıpları yaşayabilirsiniz veya işletim sisteminiz bozulabilir.
    * Şebekeden kaynaklanan yüksek voltaj durumlarında koruma devresi yoksa gücü kesmeyerek hasara yol açabilir.
    * Donanımların kapasitesinin üzerinde güç talep etmesi durumda ilgili koruma devresi yoksa gücü kesmeyerek ciddi hasara yol açabilir.
    * Güç kaynağı hatalarından meydana gelen donanımsal arızalar garanti dışı olduğundan maddi olarak zarara uğrayabilirsiniz.
    * Güç kaynağı sadece donanımlarınızda arızaya yol açmayabilir. İçindeki parçaların patlaması veya alev alması ile, yakınında bulunan cihaz, eşya ve kişilere de zarar verebilir. Yangına neden olabilir.

Kalitesiz bir güç kaynağı nasıl ayırt edilir ?

Kalitesiz bir güç kaynağını ayırt etmenin çok basit iki yolu vardır. Fiyat ve ağırlık kıyaslaması. Piyasada rağbet gören bir çok ucuz güç kaynağının fiziksel ağırlıkları, gerçek güç sağlayabilen güç kaynaklarının neredeyse üçte biri kadar hafif olmaktadır.

Bu tarz güç kaynaklarında çıkış gerilim (aşırı yük) koruması, kısa devre koruması ve yüksek voltaj koruma devresi gibi bir çok bileşen yer almamaktadır. Bunun yanısıra bir çok ürün aslen 250 - 300 Watt gücünde kaliteli güç kaynaklarına olmasına karşın, sahte etiketlerle 500, 600 hatta 650 Watt gücündeymiş gibi etiketlenerek de satılmaktadır.
    Kalitesiz güç kaynağı kullanıyor olabileceğimi söylüyorsunuz. Ama sistemim bu güç kaynağı ile çalışıyor ?

Sözkonusu güç kaynakları bir süredir sisteminizi çalıştırıyor olabilir veya bu güç kaynağını kullanan başka sistemlerin sağlıklı çalıştığını düşünebilirsiniz. Oysa ki bu sistemler kararsız ve güvensiz bir biçimde çalışmaktadır.

Bir şekilde belirli bir süre çalışmış veya halen çalışıyor olmasının sebebi o ana kadar sistemin güç ihtiyacının çok yüksek olmamasıdır. Ancak artık hem yazılımların, hem de yeni nesil bileşenlerin güç ihtiyaçları küçümsenemeyecek düzeydedir. Bu sistemler, herhangi bir "yüklü" çalışma durumda veya elektrik şebekesinden kaynaklanan bir düzensizlikte ya yanacaktır, yada sisteminizdeki başka bileşenlerin hasar görmesine sebep olacaktır.
    Çizgi Elektronik hangi güç kaynaklarını tavsiye ediyor ?

Türkiye'de satılan güç kaynaklarının önemli bir kısmı Çizgi Elektronik tarafından, yurtdışından bu çalışma için özel olarak ithal edilen ve Dünya'nın en büyük güç kaynağı üreticilerinden FSP'nin kullandığı cihaz olan Fast Auto FA-4200ATE ile test edilmiştir.

Çizgi Elektronik, ithal ettiği tüm PC bileşenlerinde, listesi aşağıda verilen markaların sisteminizin güç ihtiyacına uygun model güç kaynaklarını kullanmanızı tavsiye eder. Bunun dışında kullanacağınız güç kaynaklarının sisteminize vereceği zararlardan dolayı ürününüz garanti dışı kalabilir ve sisteminizde tamir edilemez ölçüde hasar meydana gelebilir.

Ucuz güç kaynağı satın alarak paranızı sokağa atmayın. Sahte etiketlerle dolandırılmanıza göz yummayın.

http://www.thgtr.com/nasil-yapilir/felakete-davetiye-turkiyedeki-guc-kaynaklari/felakete-davetiye-turkiyedeki-guc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Şubat 2010; 20:29:38 >

• Çok teşekkürler.Bu psu lardan birini alacağım yakında.Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.Umarım Psu'yu değiştirdikten sonra ekran kartını uzun sure kullanabilirim.Medium olsa da olur
  • quote:

Çok teşekkürler.Bu psu lardan birini alacağım yakında.Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.Umarım Psu'yu değiştirdikten sonra ekran kartını uzun sure kullanabilirim.Medium olsa da olur

sonuçta ilerde yaşanacak sıkıntıları yaşamaman için 500 watt üzeri olması daha tercih bence...ilerde sistem yenilersin gaza gelirsin overclock yaparsın belki psu yetersiz gelir hayda yeniden psu al falan....bence aldınmı ömürlük alacaksın değiştirmeyeceksin..çalıştığım dönemlerde param varken aldım kendime Silverstone 1000 watt psu modüler kablolu şimdi sıkıntı yaşamıyorum

• Ya ben de biliyorum oyle alınacağını ama pedere analatamıyorum.GTA4 cıktıgından beri istedim almadı.PS3 aldı onda da az oynadım oyunu.CoDMW2 soylicekti PS3 e zor olur diye PCye istedi.Ben de ekran kartı şartı koydum ama işlemciyi yenilemem dedi.Şimdi PSU aldırtması zor adama.Neyse CoD istiyosa almak zorunda ama dimi
  • Teknofiyat.com-5770

Burdan hangisini seçmeliyim uzun sureli kullanmam için?
  • Teşekkürler cevap için.Anakart veya işlemci sorun yaratmaz değil mi?
    Bir de PSU olarak bunu alabilir miyim ?
  • quote:

Teşekkürler cevap için.Anakart veya işlemci sorun yaratmaz değil mi?

Asla alma o PSU'yu 5970 CF mi yapacaksın sanki, 300 YTL'lik ekran kartına 260 YTL'lik PSU almak akıl mantık işi değil.

HIGH POWER Element 400W Güç Kaynağı (Aktif PFC) HPC-400-H12S

http://www.sanalmarketim.com/urun/eafcab98760a91c1d39394516964d686/HIGH-POWER-Element-400W-Guc-Kaynagi-%28Aktif-PFC%29-HPC-400-H12S

Yeter ve artar.

• PSU ve ekran kartı önerileriniz için çok teşekkürler.Peki son bir soru sorsam fazla mı olur?Neyse direk soruyorum.5770in diğer ekran kartları arasındaki yer nedir?ve oyunları(batman-gta4 vb) very high olamayacağını bildiğim için high veya medium'da açabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Teşekkürler cevap için.Anakart veya işlemci sorun yaratmaz değil mi?

Asla alma o PSU'yu 5970 CF mi yapacaksın sanki, 300 YTL'lik ekran kartına 260 YTL'lik PSU almak akıl mantık işi değil.

HIGH POWER Element 400W Güç Kaynağı (Aktif PFC) HPC-400-H12S

http://www.sanalmarketim.com/urun/eafcab98760a91c1d39394516964d686/HIGH-POWER-Element-400W-Guc-Kaynagi-%28Aktif-PFC%29-HPC-400-H12S

Yeter ve artar.

niye almasın ki ha biraz pahalı olabilir ama asla ve asla sorun cıkarmaz ben kullandım bir kere kalitesinden ödün vermez ben zaten arkadaşa daha mantıklı fikirlerde önerdim daha ucuza...onlara da bakabilirsin istersen kardeş ayrıca o psu ile 5970 crossfire yapamaz bile kaldırmaz cünkü sorun cıkarabilir thermaltake thoughpower ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 10 Şubat 2010; 22:55:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.