FURKAN AKMAN / RYZEN 5 5600 / RADEON RX 6700 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3600 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI İşletim Sistemi İstemiyorum : 1 Monitör İstemiyorum : 1 Mouse İstemiyorum : 1 Kulaklık İstemiyorum : 1 Klavye İstemiyorum : 1 Kasa Fanı İstemiyorum : 1 Farklı İşlemci Fanı İstemiyorum : 1 FSP 650-51AAC 650W Power Supply : 1 VENTO VG14FE RGB ATX Gaming KASA : 1 Adata Legend 700 ALEG-700-512GCS 512GB 2000/1600MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk : 1 Sapphire PULSE Radeon RX 6700 11321-02-20G 160 Bit GDDR6 10GB Ekran Kartı : 1 Apacer Nox 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL18 Gaming RAM (AH4U16G36C25YMBAA-2) : 1 Gigabyte B450M-H AMD AM4 DDR4 Micro-ATX Anakart : 1 AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci : 1 Montaj Kurulum Ve Test Hizmeti : 1 13.424,76 TL 2 sene önce aldım. Ve cihazı çok az kullandım. Ek olarak 7200rpm hdd taktım. dün arma 3 yükledim ve istediğim performansı almadım. fortnite deneidm ve orta ayarlarda oynuyorum. zaten bilgisayarı açmaya vaktim yok. Fakat ayda yılda 1 performansı düşük almam normal mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sistemimden performans alamama normal mi ? Furkan Akman
-
-
nasıl bı performans ıstıyodun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu bileşenlerle o oyunlarda sıkıntı yasamaman lazım.
1-Sürücüler güncelmi adrenalin edition yüklü olması gerekli.
2.Windows sürücülerini,mümkünse orjinal güncellestirmeleri alıyormusun.
3.Ram ler stabil calısıyormu.Anakart oc durumuna göre xpm oc yaptınmı.
4.Bir sürü fps artısı için video var onları denedinmi.
5.Soğutma seceneklerin nedir.İşlemci sogutucusu vs kasa sogutucusu.
Sen ne istiyorsun sistem sana ne veriyor biraz daha acıklayıcı olursan yardımcı olunur.
Sistemin benin kullandığım ile aynı neredeyse,cevreselmi yada donanimsalmi ona bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithran -- 12 Kasım 2024; 20:54:18 >
-
Hocam dediğin testleri nasıl yapacağım ?
mesela arma 3 gibi eski bir oyunda neden fps drop alıyorum.
eğer zahmet olmaz ise ne yapacağımı adım adım ilerleyip sorunu anlayalım mı ?
hocam soğutmam normal kasada gelen soğutma.
anakart işlemlerinden hiç anlamıyorum.
windows orjinal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 13 Kasım 2024; 10:43:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.Arama kısmına aygıt yöneticisi yazıp açıyoruz .
Orada sırasıyla işlemci ,ekran kartı vs gibi donanimlarin güncel olup olmadigini görebilirsiniz .Güncel olmayanların yanında sarı ünlem işareti olur.
Öncelik sürücülerin güncel olması.
2.Amd software indirip kurun.Bu sizin ekran kartı ile FPS artışı vs için ,güncellemeler için AMD tarafindan yapılmış program.Onsuz olmaz kurun.Zaten eksik şeyleri size program yukletecek.
AMD software Türkçe oradaki sekmelerden oyunda kalitemi ,performans tercihlerinizi daima performans yapın.
3.Guc ayarları kısmından yine oyunlarda öncelik olarak performans seçeneklerini isaretliyeceksiniz.
4.oyunlardaki takılmalar donanımsal değil ,internetiniz ilede alakalı olabilir.Ani lag ,dalgalanmalar FPS droplar ,paket lostlari internet saglayicinizda size yaşatır.Duzenli hız testi yapın.Ping ölçün .
5.Anakart biosa geçip ramlerinizin hangi grekansda çalıştığına bakın.Arttirabileceniz en yüksek 3200 MHz ise. 3066 ya kadar overclok yapın.Bu bilgisayarınızın işlem hızını hızlandıracak ve performansa etkisi olacak.
6.Gorev yöneticisini açın ,performans kısmından işlemci ,ekran kartı ve ramlarin sıcaklık değerlerine bakın.Ramlerin hepsi çalışıyormu kontrol edin.
Sizin sorununuz ısıdan da kaynaklanıyor olabilir.İslemci faniniz donuyordur çalışıyor zannediyorsunuzdur ama 2000 rpm hızla döneceğine 600 rpm ile dönüp soğutma işlemini yapamiyordur.
Bunun gibi bir sürü seçenek var Akşam mesai bitimi evde olacağım.Ozelden numara bırakırsanız arasalim ,yapabileceklerini tek tek anlatırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
HDD deyince aklıma geldi, birtane arkadaşın başına geldi benzer bir durum. Testleri yapıyoruz furmark şu bu ıvır zıvır herşeyi, adam galiba valorant ya da cs falan oynuyor drop sıkıntısı vs bitmiyor. Ne yaparsak yapalım donanımda sorun yok, ya sonra şeytan dürtüyor diyorum ki oyun nerede kurulu ? ssd mi hdd mi ? demesin mi eski hdd'i taktım sisteme oyunu da oraya yükledim diye dedim hemen ssd'e yükle sorun çözülür. Direkt ssd'e yükledi testler yapıldı sıfır sorun. Şimdi sen hdd deyince bu aklıma geldi. O hdd'e umarım oyun yüklü değildir ? veya hdd'i sistem kullanmıyordur ? oyun orada değilse bile bir sistemden çıkart tekrar dene derim. Bazen böyle sıkıntılar da olabiliyor.
-
Hocam gece eve gidip sırayla yapacağım sagolasın
Hocam oyun hdd yüklü sistem ssd. 7200rpm olduğu için sorun olmayacağını düşündüm
O zaman tam tahmin ettiğimiz gibi bir sorun olabilir. Oyunu hdd'e değil ssd'e yükleyip dene derim.
-
Hocam eve gidince deneyim , sistem ssd’de.
peki ben 2tb ssd alsam buna takabilir miyim ?
Tabi ki takabilirsin. İstediğin m.2 nvme ssd'i alıp takabilirsin. 1 2 4 tb hiç farketmez. Ancak b450 çipset olduğu için alacağın ssd'in hızı sallıyorum 7000 mb/sn diyelim ama sen bu hızı göremeyeceksin çünkü pcie 4.0 olması lazım e senin çipsetinde de bu destek yok. İşlemcinde var 5600 serisinde ama anakartta yok. Anakartın sitesinden detaylı bakmak lazım ama aklında olsun. Dersen ki ben sata ssd alıcam hdd'in yerine onu takacağım o da olur. İstediğin sata ssd'i alıp hdd yerine takabilirsin. Güç ve sata bağlantısı hdd ile aynı. Orada da bir boyut sınırın yok 512 gb 1 tb 2 4 8 vs farketemz ama oradaki sınırın sata 3 yüzünden max 600 mb/sn teorik hızı olduğu için 500 leri görebilirsin o kadar. Ha tabi ki bir ssd'in hızı hdd'e göre sadece yazma okuma hızı değildir, saniyede girdi çıktı işlem sayısı bir hdd'e göre binlerce kat fazladır. Aynı işi yani binlerce kat daha hızlı yapar. Bunun harici de erişim süresi hdd de kafa olduğu için bu kafada disk yüzeyinde fiziki hareket ettiğinden erişim süresi çok yavaştır ama ssd de böyle değil. Bir dosyaya erişmek istediğinde ssd'in hızı inanılmaz yüksek.
-
Hocam bu anakartta sanırım 1 tane ssd yeri var doğru mu ?
hdd kablo ile taktım ama ssd direk soket
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 15 Kasım 2024; 1:7:20 >
Hocam , arma 3’e girdim mesela fps drop var ve bukadsr eski oyunsa performans düşük ek olarak ssd taşıdım
edit:
ssd taşıdım. Pingsiz sw girdim çok aksiyonlarda helşkopterde 23 fps e kadar düşüyor optimastondan sanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 15 Kasım 2024; 3:18:49 >
Fotoğraf attığım kısımları performansa cektinmi ,ayrıca oyun modunuda aç bilgisayarda.
Yani bunları denemeden sonuca varmanda zor.Oyun optimizasyonu nasıl bilmiyorum .
.
En kötü yotube FPS artışı videoları var ,tek tek yapman gerekeni anlatıyorlar sırasıyla denersen çözüme ulaşırsın diye ümit ediyorum.
Çektim hocam , senin cihaz laptop sanırım doğru mudur b
Hocam benim sistem senin aynısı ,benim kasa daha havadar .
Hocam güç
modunu görünxe laptop sandım
sistemi şimdi gördüm hocam senin. Sıvı soğutma var sanırım ? Şu an sizce sıvı soğutma takabilir miyim sistemime ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 16 Kasım 2024; 5:6:15 >
Kasanın boyutları ve yapısı musaitse takabilirsin.Bunun için kasanın yapısı önemli.Kasa müsait ise matx bile olsa 2 fan bir sıvı sogutma takılabilir.Eskiden olsa belki wraith sogutucu iş yapardı ama günümüz oyunları malum grafik olarak ve boyut olarak büyük oldugu için.Oyun oynarken işlemcin ısınacaktır.İşlemci ısınmalarında ilk sorun drop ve takılma .Stok sogutucu ile bir oyunda 90 ısınma alıyorken,bir sıvı yada dikey sogutucu ile oranlar 70 kadar düşebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X