Şimdi Ara

Sistemime RAM Tavsiyesi? (4+4+4+...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda sistemimde ddr3 3 tane 1600mhz 4gb ram var ben bunu yükseltmek istiyorum. Anakartım dual-channel desktekliyor.

1. Soru: dual-channel oyun performansını ciddi anlamda etkiliyor diyen de var önemli değil diyen de hangisi doğru?
    2. Soru: ben bu sisteme 8 gb 1600mhz ram alsam toplam 20gb rami sıkıntı olmadan kullanabilir miyim? Herhangi bir zararı var mıdır?
    3. yoksa yine aynı tip 4gb ram bulup değerlendirmek daha mı mantıklı olur? çünkü 16gb ram de işimi görecektir. 4k oyun oynuyorum tek yüksek performanslı işim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karGa6 -- 3 Ocak 2021; 15:44:23 >

• Anakartınız nedir ?

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Msi h97 gaming 3
  • • 4x DDR3 1066/1333/1600 MHz DRAM, 32GB Max Dual

Normal de 4*4 16gb yeterli olursa tek modül yanı frekans ve zamanlama da ram alınabilir, tek modül 4gb takarsın.

Diğer durum eldeki ramleri satıp, 8gb*2 + daha sonra 8gb*2 şeklinde olursa ileri de 32gb'a kadar kullanabilirsin ancak, DDR3 platformuna çok yatırım yapılmasını önermediğimden 16gb ddr3 quad kit olarak kullan gitsin derim çokta para vermemiş olursun.

anladım hocam. peki ramlerin markasının aynı olması gerekir mi dual channel için yoksa mhz leri aynı olsa yeter mi?

• Frekans ve zamanlamaları aynı olmasına dikkat et gerisi çok önemli değil.

hocam şu ürünün cl değerini bir türlü bulamadım benim diğer ramlerim hep cl9 değerinde ona göre bakıyorum ama piyasada cl10 var genelde. bu ürünün de değerini bulamadım.

https://www.hepsiburada.com/hi-level-4gb-1600mhz-ddr3-sogutuculu-ram-hlv-pc12800d3-4g-pm-bd130331

• Hi-Level alma genelde en çok uyum sorunu olan markaların başında gelir, Kingston ya da Corsair bakmaya çalış.

https://www.hepsiburada.com/kingston-4gb-1600mhz-ddr3-ram-kvr16n11-4-p-BD301525?magaza=Elmac%C4%B1k

bu linkteki ürün cas 11 yazıyor ama hocam?

• Sendekiler CL9 ise öyle olanına bakarsın yani çok pahalı ürün alma diye gösterdim onu.

anladım hocam cl9 hiç bulamıyorum şu anda o yüzden hi-level i attım onun da cl değerini bilmediğim için attım :) boss bilişim diye bi sitede var ama oraya hiç iyi demiyorlar. siz yardımcı olabilir misiniz?

• 1600Mhz CL9 sıfır bulmak çok zor olsa da aşırı pahalı olur, ikinci el bakman gerekebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.