Şimdi Ara

Sistemime uygun kasa önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aşağıda parçalarını yazdığım sistemi toplamayı planlıyorum. Bu parçalar için ayrı ayrı araştırmalar yaptım ama kasa konusunda bir sonuca varamadım. Sanırım kasayı kullanan birisinin tavsiye etmesi daha doğru olacak. Makale ya da video olarak kaynak varsa onuda paylaşabilirsiniz. 

İşlemci:Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Önbellek 16 Çekirdek 1700 10nm Tray İşlemci

Anakart:MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI 7000MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart

Ram:Kingston 32GB (16GBx2) FURY Beast 6000Mhz CL40 DDR5 Siyah Dual Kit Ram

Ekran Kartı:GIGABYTE GeForce RTX 4060 Gaming OC 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı

SSD ve PSU'ya da henüz karar vermedim bu konuda da tavsiyelere açığım ancak bunları ile ilgili kaynak bulabiliyorum benim için önemli olan kasa konusunda yardımcı olmanız. 

Sistemi bu haliyle nasıl bulduğunuzu da yazabilirsiniz. Parçaları bu şekilde seçmemin ayrı ayrı sebepleri var. Onlarıda aşağıda belirteyim ki bu konudaki görüşleriniz de ona göre yaparsınız. 

Öncelikle işim gereği yazılım geliştiriyorum, ayrıca özel olarakta geliştirdiğim projeler var, onun dışında günlük olarakta bilgisayarı kullanıyorum. Bu bilgisayarda sadece oyun oynamayacağım ki düzenli olarak oynadığım oyunlarda genellikle simülasyon ya da strateji oyunları. EU4, Civ6, Fm vs. Bunlar dışında da Lol ve Fifa oynuyorum. Ama şunuda belirtmek isterim ki sürekli olarak oynamasamda yeni bir fps oyunu çıktığında ya da iyi grafikleri olan bir fps oyununu merak ettiğim de 'Ultra' ayarlarda olmasada oyunu oynamak isterim. Bunun sebebi açgözlülük mü bilmiyorum ama sonuçta yüksek bir bütçe ayırıyorum ve karşılığında da en azından orta ayarlarda her oyunu oynayabileyim istiyorum. 

İşlemci: Intel muhtemelen 15. Nesilde soketleri değiştirecek ve ben bilgisayarımı şimdi alacağım için bütçeme uyduğunda iyi bir işlemci almak istedim. Ekran kartına göre daha iyi olması önemli değil. İşlemci beni minimum 5-6 sene götürsün istiyorum.

Anakart: DDR5 ve m5 desteği olmasına dikkat ettim, onun dışında yeni olmasına dikkat ettim. Dediğim gibi uzun yıllar kullanmak istiyorum. 2 sene sonra aşağıda ekran kartı çok düşük kalırsa yenisini alıp taktığımda sistemin gerisi darboğaz yaratmasın diye bu anakartı seçtim.

Ekran Kartı:İşlemci'de ve anakartta söylediğim sebeplerden dolayı fiyatı yükselttiğim için burada biraz kısmam gerekti. Ayrıca dediğim gibi şu aşamada bana yeter diye düşünüyorum.

Ram:Intel'in yayınladığı listeye baktım bu işlemci için bu Ram uyumlu gözüküyordu ondan dolayı bunu seçtim. Yabancı kaynaklarda DDR5'de Frekansın CL'den çok daha önemli olduğunu yazmışlardı. Eğer Intel'in XMP 3.0 ile uyumlu olayını dikkate almıyor olsaydım hem frankans değer hemde CL'si daha düşük olduğundan bu RAM'ı seçicektim. Bu arada OC ne kadar önemli özellikle de RAM'de ne kadar önemli? Ben bu RAM'i OC ettiğimde 6800MHz CL34 RAM'den daha iyi performans göstericek mi ? Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok müteşekkir olurum.

Biraz uzun bir yazı oldu, umarım anlaşılabilir olmuştur. Şimdiden teşekkür ettim.

• akakce.com
    NZXT H7 Flow CM-H71FB-01 ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-nzxt-cm-h71fb-01-h-series-h710i-v1-2022-flow-edition-atx-mid-tower-siyah-fiyati,1897223741.html

İleriye donuk daha iyi kart vs alirsan diye bu psu.
    akakce.com
    MSI MPG A850G 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a850g-850-w-fiyati,233906281.html

akakce.com
    Seasonic Focus Plus SSR-850FX 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-seasonic-focus-plus-ssr-850fx-850-w-fiyati,189106254.html

akakce.com
    Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kingston-1-tb-kc3000-skc3000s-1024g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639319475.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 24 Ekim 2023; 15:28:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 13700K yı sıvı soğutma olmadan kullanamazsınız. İntelin önüde yazdığınız gibi tıkalı. Upgrade imkanınız olmayacak. Düz ryzen 7700 alın . Stıok soğutucu ile bile iş görür.

akakce.com
    Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650m-ds3h-amd-soket-am5-ddr5-6400mhz-oc-matx-fiyati,162653705.html

Anakrtları da ucuz.

• K serisi (hız aşırtılabilir) işlemciler (hız aşırtma) için pahalı Z serisi anakart ve ayrıca kaliteli sıvı veya hava soğutucu gerekir.

B760 yongalı anakart alacaksan işlemciyi 13700F alıp soğutucu masrafı da yapmazsın

14.nesil işlemciler 700 serisi anakartlar ile uyumlu olacak

Intel Core i9-14900K, i7-14700K and i5-14600K Review: Ryzen X3D Stays On Top | Tom's Hardware (tomshardware.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 25 Ekim 2023; 12:35:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar kasa önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Kasa Tavsiyesi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.