Şimdi Ara

Sistemime ve bütçeme uyumlu bir ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1,5 sene önce gene buradaki arkadaşların yardımı ile sonunda bilgisayarımı adam etmiştim. Ama ekran kartını onboard olarak bırakmıştım.

Hatta eski açtığım konudan copy-paste yapıyorum şunları almıştım :)

ECS A780GM-A 5200 MT Black Series 1066MHz DDR2 AM2+ SOKET 940 hdMI ANAKART
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ 2.6GHz (SOKET 940)
    2 GB + 1 GB KINGSTON RAM 800 MHZ (TOPLAM 3 GB RAM)

Oyun olarak PES-WoW'dan başka bir şey oynamadığım için yetiyordu. WoW'u bıraktım. Ekran kartı almak hep aklımdaydı ama lazım olmuyor diye erteliyordum. Ta ki systemrequirementslab.com'da SW: Old Republic için test yapana ve ekran kartımın oyunu çalıştırmayacağını öğrenene kadar.

1-2 gün içinde kartı almak istiyorum, maalesef online alma şansım yok ama evime yakın 2 büyük Vatan Bilgisayar şubesi var.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-657x-zhf2-hd6570-gddr3-1gb28gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58500#allImages

Böyle bir şey buldum. Bunun stokta bulunduğu şube evimin yanında, fiyatı da çok uygun. Ama uyumluluk konusunda tek fikrim yok. Ben takayım-çalışsın basitliğinde bir şey istiyorum :)

Bu seviyede veya biraz daha pahalı kartlar var mı tavsiye edebileceğiniz, yahut direk bu kart tamam diyebiliyor musunuz?

edit: bu arada konuyu yanlış yere açmış olabirim, sistem tavsiyeleri bölümüne taşınırsa daha iyi olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regulus85 -- 14 Şubat 2012; 4:05:01 >

• Bütçen ne kadar?
  • 200 liraya kadar çıkabilirim en fazla. Ama anlattığım gibi çok bir ihtiyacım yok. Pes çalışsın, SW çalışsın yeter. Öyle yüksek sistem isteyen FPS türü oyunlar oynamıyorum.
  • Hd 5770 alabilirsin, Pes ve Sw için hayli hayli fazla bir karttır. İkinci el bakabilirsin, fazla para harcaman pek yararına değil.Gts 450'de bakabilirsin tabi ama DDR 5 modeline bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 14 Şubat 2012; 5:27:19 >
  • Teşekkür ederim. 2. el ve internetten alma şansım yok, bu aralar bazı olaylardan dolayı vatan bilgisayar tek şansım :)
    Söylediğiniz karta baktım 230 liradan 260 liraya değişiyor fiyatı. Biraz pahalı geldi açıkçası :)

• Önermiyorum derken kötü değil, daha iyisini bulabilirsin anlamında olduğunu umut ediyorum çünkü baya hoşuma gitti :)
    Sabahın 5.30'unda baya soru sordum ama ben bu tip bir kart alırsam, doğrudan takıp kullanabilir miyim?
    Onboard kart ile bir çakışma söz konusu olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: regulus85

Önermiyorum derken kötü değil, daha iyisini bulabilirsin anlamında olduğunu umut ediyorum çünkü baya hoşuma gitti :)
    Sabahın 5.30'unda baya soru sordum ama ben bu tip bir kart alırsam, doğrudan takıp kullanabilir miyim?
    Onboard kart ile bir çakışma söz konusu olur mu?

Hd 5670 üsteki kartlardan çok daha iyi bir karttır. Hd 5670 derken,

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-eah5670di1gd3-hd5670-gddr3-1gb-128bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52898

DDR 5 modeli oslaydı daha iyi olurdu, öneriyorum ama sonra bana küfür etme haYok çakışma olacağını sanmıyorum Vga kablosunu üsten alta takıyorsun sonra sürücüsünü yüklüyorsun ve Pes'e girip ortalığı dağıtıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 14 Şubat 2012; 5:44:05 >

• Güzelmiş. :) Biraz ucuz etin yahnisi olayı olacak ondan şüphe yok zaten. Ama dediğim gibi yani en son ne zaman yeni çıkan bir oynadım hatırlamıyorum. Daha Sw:Old Republic çalışsa onboard kartımı bile değiştirmezdim :D

Kendim bunu takınca çalışacak mı, onboard kartı iptal etmek veya ne bileyim teknik bir şey yapmak gerekecek mi acaba?

edit: detaylı ekleme yapmışsın. çok teşekkür ederim, bu saatte yardım buldum vallahi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regulus85 -- 14 Şubat 2012; 5:47:13 >
  • quote:

Güzelmiş. :) Biraz ucuz etin yahnisi olayı olacak ondan şüphe yok zaten. Ama dediğim gibi yani en son ne zaman yeni çıkan bir oynadım hatırlamıyorum. Daha Sw:Old Republic çalışsa onboard kartımı bile değiştirmezdim :D

Kendim bunu takınca çalışacak mı, onboard kartı iptal etmek veya ne bileyim teknik bir şey yapmak gerekecek mi acaba?

edit: detaylı ekleme yapmışsın. çok teşekkür ederim, bu saatte yardım buldum vallahi :D

Hocam Hd 5670'i al kesin ondan başka bakma. Bu arada ben hiç Sw oyunlarını oynamadım çekiciliği yok bana göre, bir yerdende başlamak istiyorum hani, hangi oyunundan oynamaya başlayayım?Herhangi bir bağlantı var mı oyunlarda?

• Oyunlarda bağlantı yok ama Star Wars evrenini, filmlerini sevmeden oyunlar bayabilir belki.
    Yine de başlamak istersen Star Wars: Knight of the Old Republic ile başla. O oyunun senaryosu bomba. Onu sevmezsen diğerlerini hiç sevmezsin :)
  • quote:

Oyunlarda bağlantı yok ama Star Wars evrenini, filmlerini sevmeden oyunlar bayabilir belki.
    Yine de başlamak istersen Star Wars: Knight of the Old Republic ile başla. O oyunun senaryosu bomba. Onu sevmezsen diğerlerini hiç sevmezsin :)

6 filminide izledim, filmlerini beğendim. Dediğin oyundan başlıyorum o zaman. Sağolasın
  • Far-Cry sana teşekkür etmek için geldim tekrar :) Sabah gittim aldım kartı evime çok yakın vatan. Taktım müthiş pratik. Denemek için Skyrim'i açtım gözlerime inanamadım. En düşük detayla bile takıla takıla oynuyordum alışmıştım. Şimdi tüm detaylar sonda akıyor oyun. PES açtım, sanki önceden oynadığım atari grafiğiydi. :)
  • :) iyiki eski nesil almamışsın. 5670 gerçekten fiyatına göre performansı iyi. max 40 watt çekiyor olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

Oyunlarda bağlantı yok ama Star Wars evrenini, filmlerini sevmeden oyunlar bayabilir belki.

6 filminide izledim, filmlerini beğendim. Dediğin oyundan başlıyorum o zaman. Sağolasın

swtor beni rpg oyunlara yönelten oyundur. 2. oyunu dahada güzeldi. bu oyuna yakın mass effect var bu da güzel seri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.