Şimdi Ara

Sistemimi güncellemek istiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Levent02

CF ve ya SLI düşüncem yok şimdilik, GA-970A-UD3P bu anakart ile rahat bir şekilde OC yapabilirim sanırım önerdiğinize göre, birde 990 lar OC a daha mı yatkın ?

İleride belki fx8350 alabilirim ud3p bu konuda da sıkıntı vermez sanırım.

Birde 990 ile 970 in öne çıkan tek farkı çift PCI-E slotu mudur ?

Kusura bakmayın başınızı ağrıtıyorum sonuçta belli bir miktar para vereceğim ve bunun karşılığını görmek istiyor insan.

CF - SLI yapmayacaksan 990FX çipsetli pahalı anakarta gerek yok.. Gigabyte 970A-UD3P her türlü yetecektir sana.. :) Verme o parayı boşver..

• MSI da özellikler çok güzeldi sitesinde şimdi ud3p nin bilgilerine baktım biraz yavan kaldı gibi :) ama Gigabyte ın üstün yanı çift bıos olması MSI ın ise OC Genie özelliği

Neden OC Genie ilgini çekti derseniz yine elle oc yapacağım tabii ki ama kolayına kaçmayı da denemek isterdim açıkçası ama sadece 1 ya da 2 kere kullanacağım bir özelliğe para vermek istemem dual bios daha çok işime gelir. ( Zamanında eski bir anakartı disket ile güncellerken yanlış kod sonucu pert etmiştim )

Anakart belli oldu gibi izlediğim bir video da da 970A-D3P olan anakartta FX 8320 kullanıyordu içimde biraz daha rahatladı bunu görünce ya 970 chipset desteklemezse diyordum, o konuda halloldu.

Anakart ve Ram i 2. el almamda sakınca var mıdır peki ?

• quote:

MSI da özellikler çok güzeldi sitesinde şimdi ud3p nin bilgilerine baktım biraz yavan kaldı gibi :) ama Gigabyte ın üstün yanı çift bıos olması MSI ın ise OC Genie özelliği

Neden OC Genie ilgini çekti derseniz yine elle oc yapacağım tabii ki ama kolayına kaçmayı da denemek isterdim açıkçası ama sadece 1 ya da 2 kere kullanacağım bir özelliğe para vermek istemem dual bios daha çok işime gelir. ( Zamanında eski bir anakartı disket ile güncellerken yanlış kod sonucu pert etmiştim )

Anakart belli oldu gibi izlediğim bir video da da 970A-D3P olan anakartta FX 8320 kullanıyordu içimde biraz daha rahatladı bunu görünce ya 970 chipset desteklemezse diyordum, o konuda halloldu.

Anakart ve Ram i 2. el almamda sakınca var mıdır peki ?

RAM'i almanda sakınca yok kardeşim.. Ama mümkünse anakartı 2. el alma, başın ağrımasın.. :) Bu arada Gigabyte 970A-UD3P çok da boş bir anakart değil o kadar.. ayrıca 125 Watt TDP değerine sahip tüm FX işlemcileri sorunsuz destekler, problem çıkmaz..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Anakartta ne gibi sıkıntılar olma ihtimali var? Gerçi sıkıntı olacak olduktan sonra ram de de olur oc yapmıştır yormuştur ramleri ama anakartta ne olur o konuda hiçbir fikrim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anakartta ne gibi sıkıntılar olma ihtimali var? Gerçi sıkıntı olacak olduktan sonra ram de de olur oc yapmıştır yormuştur ramleri ama anakartta ne olur o konuda hiçbir fikrim yok

En büyük sıkıntı, mesela sahibinden.com gibi iyi bir 2. el sitesinden bile ilandaki gösterilen ürün yerine farklı ve arızalı bir ürün gönderilebilmesi diyebilirim.. Daha başka sıkıntıya yazmaya gerek yok herhalde.. :)
  • quote:

Bu Ram den 2 adet %25 vatan indirimi (hala haftasonları indirim yapıp yapmadığından emin değilim) ile 90 TL den 180TL verip 120TL ye de anakart bulursam 300 TL eder diye düşündüm.

Yani bütçeye aşağı yukarı 300 TL diyebilirim.

Güzel düşünmüşsünüz de Vatan'da indirim hesaplaması artık öyle yapılmıyor. Hafta sonu da fiyat 120 TL olarak kalacaktır. RAM konusunda tavsiyem şu olur:

Forumun ikinci el bölümünden 2 x 4 kit halinde 1600 MHz alırsınız; yanlış hatırlamıyorsam 160 - 170 TL civarında satılıyorlar. Sıfır alacağım derseniz de mecburen 240 lira civarına çıkmanız gerekecek.

• @Angelmax hocam bende buradan anakart ve rami bulup almayı düşünüyorum referans olayı olduğu için biraz daha güveniyorum.

@Feanor Tasartir hocam doğru söylüyorsun buradan almak daha ucuza denk gelecek.

Birde kararsız kaldığım konu 1600 ile 1866 mhz arasında çok fark olur mu, daha sonra fx serisine geçerim diye düşünüyorum 1600 düşük kalmaz değil mi ? Değer mi fiyat farkına ?
  • Levent02 L kullanıcısına yanıt
    G.SKILL için konuşacak olursak, 2 x 4 kitlerde bile ikisinin arasında şu an 11 lira fark var. İkinci elde de taş çatlasın 10 - 15 lira farkı olacaktır.

Hissedilir bir fark olmaz. İkinci el alırken 1866 MHz almaya değer mi? Hayır.

Biraz pazarlıkla 150 liraya falan 2 x 4 GB - CL9 - 1.5V - 1600 MHz RAM yeterli olacaktır.
  • Corsair Vengeance düşünüyordum bir arkadaşım kullanıyor çok iyi demişti eğer G.SKILL daha iyi ise ona bakayım.
  • Levent02 L kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesi. Ben sadece fiyat için G.SKILL örneği verdim.

Vengeance serisini sırf markadan ötürü tavsiye ederim; bkz. imza.
  • Okuduğum bir 2012 postuna göre G.SKILL de 3 yıl garanti varmış Corsair de ömür boyu garanti varmış hala geçerlidir umarım

Dediğim gibi arkadaşım tavsiye ettiği için Corsair daha iyi geliyor bana.

Birde Vengeance serisinde soğutucu var OC performansı nasıl ?

Umarım ramler sığar anakarta çünkü işlemci soğutucu standart ramlerin üstüne geliyor şuan Vengeance ramler büyük birde low profile var ama nedense normali kadar soğutur gibi görünmedi bana.
  • http://www.corsair.com/en/support/warranty adresinden bakabilirsiniz. Hatta ben sizi ilgilendiren kısmı alıntılayayım:

DRAM Modules

All DRAM memory modules have a lifetime warranty

OC performansı ile ilgili bir bilgim yok. Gerek olacağını da sanmıyorum doğrusu. Öyle olsa zaten direkt Vengeance Pro veya 1866 MHz bir şey alın; 2133'e yolu var derdim.

RAM sıcaklığı konusu çok fazla rastlanan bir durum değil; Low Profile da alabilirsiniz. Ancak ben o soğutucunun sorun çıkaracağını sanmıyorum.

En benzer sistem olarak forumdan birininkini bulabildim. Buraya tıklayarak fotoğrafı ve arkadaşın imzasındaki sistemden bileşenlerini inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 13 Temmuz 2014; 7:55:52 >

• Bence boşa para harcamak senin yaptığın ileride daha iyi donanımlar alabilirsin gigabayt990fxa ud3 kulanıyorum burada fx8350 ile benim tavsiyem rem takviyesi yeterli

• asig kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşündünüz hocam performans farkı olmaz mı yani?

Diyelim ki mevcut sistem ramini 6 gb ek ile 8 gb yaptım, aynı miktarda ddr3 ile aradaki performans farkı verilen paraya değmez mi yani?

Birde şimdi ram alırsam 1066 mhz almam güzel olur ancak mevcut ramler 800 mhz manası olmaz, o şekilde yapacaksam eğer 800 mhz ram bulmam gerekecek.

• 800 ddr remler miktarı 4 gb üzerine cıkarman bence yeterli performası almanı saglayacak agım şagım far olmıyacak ama seni kararın bende senin yerinde olsam anakartı degitirir remleri 8 gb yapar ekran kartın zaten güzel bu seferde diyeceksin işlemci kasyor diyeceksin insan oglu ac gözlü
    yanlız sistemin 2 gb olması en büyük darbogaz şu an icin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.