Şimdi Ara

Sistemimi upgrade edeceğim, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok araştırdım ama bir türlü net bilgi edinemiyorum, sizlerin yardımına muhtacım.

Sistemim şu şekildedir:

ANAKART: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
    RAM: 1333ghz 4,00 GB
    HARDDISK: SATA II Seagate 500GB
    EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce GT 630
    İŞLEMCİ: AMD Phenom 2 x4 945
    İşletim sistemi: Windows 7 32bit

Derdim şu: Bu bilgisayarda medium görüntü ayarlarında World of Warcraft oynamak ve 20+ FPS istiyorum, özellikle de raidlerde. Bu sistemde nasıl bir değişiklik yaparak isteğimi gerçekleştirebilirim? Overclock yaparak veya bir software kullanarak bunu sağlayabilir miyim? Parça değiştirmem gerekiyorsa hangi parçayı değiştirmeliyim?

Kasam coolermaster'ın büyük kasalarından, sıcaklık 35-36 derece oluyor en fazla. Önde ve arkasında fan var.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Aşama aşama upgrade yapmanı tavsiye ediyorum tabikide başlangıç ekran kartı olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Aşama aşama upgrade yapmanı tavsiye ediyorum tabikide başlangıç ekran kartı olmalı

Diğer parçalarıma uygun ekran kartı ne alabilirim? Power'ımı da değiştirmem gerektiğini biliyorum, ama mesela 420W power ve ASUS GTX 750 ekran kartı uygun olur mu bu bilgisayara, ve bu parçalar istediğim oyunu güzel performansla çalıştırmamı sağlayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Aşama aşama upgrade yapmanı tavsiye ediyorum tabikide başlangıç ekran kartı olmalı

arkadaşın dedigi gibi ilk önce ekran kartını degiştirmeni tavsiye ederim.Bu arada degişecek parçalar için ne kadar bütçe ayırdın
  • invector İ kullanıcısına yanıt
    Güzel sistemin var. Öncelikle işe 64 bitlik Windows 7 kurmakla başlamalısın. Sonrasında ekran kartı ve gerekirse PSU almalısın. PSU'nun markasını yazarsan veya bir fotosunu eklersen bütçe doğrultusunda bir öneri olabilir.
  • PSU'dan kastınız Power Supply değil mi? Şuan 375W'lık bir power'ım var. Bütçem yaklaşık 600-700 TL, ama çok farkettirecekse 800-900 e çıkabilirim. Sıfır da alabilirim ikinci el de, önerilere açığım.

Foto yok elimde, markasını da bilmiyorum, ama aldığım Coolermaster kasa ile birlikte gelmişti.

Ekran kartı ve power önerilerinizi bekliyorum.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-650w-guc-kaynagi.html

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r7-265-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

bunlar senin işini görür araştırırsan daha ucuzada bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmantalhaaslan -- 24 Nisan 2015; 12:39:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade için tavsiye.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    güç kaynağın ne kadar bilmiyorum ama 400 tl seviyesinde bir ekran kartı işini görür.isteğe bağlı olarak 4gb daha rem eklersen o pc nin işi tamam.
    Üzerindeki 12V kanalından verdiği güç ve markayı burayı yazmak çok da zor olmamalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Üzerindeki 12V kanalından verdiği güç ve markayı burayı yazmak çok da zor olmamalı..

Evde olmadığım için yazamıyorum :) Eve gidip bakarım yazarım merak etmeyin.

AMD işlemcim olduğu için mi AMD ekran kartı önerdiniz? Daha uyumlu mu çalışıyorlar?

650W güç kaynağı çok fazla değil mi? Ben 450W civarı alayım diyordum, 650 alınca (geleceğe yönelik olması dışında) bir faydası olur mu? Veya bir zararı (daha çok ısınma, daha çok elektrik harcama) olur mu?

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Bu arada, ram konusunda, zaten 4GB ram'in 3 küsür GB'ını kullanabiliyorum.
  • Ramin tamamını ancak 64 bit windows 7'e geçtiğin zaman kullanabilirsin 32 bit'lik işletim sistemi yapısı gereği max 3 gb destekliyor detayına girmiyorum gerek yok :))

power supply'de cimrilik yapmaya gerek yok yüksek alman hiç bir zarar vermez aksine ilerisi için yatırım olur icabında komple sistem yenilemeye gitsen yine kullanabilirsin .

Amd işlemciyle her iki kart çalışır ama tercihler genelde amd için amd intel için nvidia dir bununla ilgili bir çok test vardır inceleyebilirsin .
    Win 7 32 bit 4GB'ın tamamını kullanamaz. Dediğim gibi öncelikle Win7 64 bit kurmanız gerekecek.
    Eğer PSU'nuz 310-320 W sürekli güç verebiliyorsa elinizdeki PSU'yu değiştirmeye gerek kalmaksızın 'AMD R9 270' alabilirsiniz.
  • quote:

Win 7 32 bit 4GB'ın tamamını kullanamaz. Dediğim gibi öncelikle Win7 64 bit kurmanız gerekecek.
    Eğer PSU'nuz 310-320 W sürekli güç verebiliyorsa elinizdeki PSU'yu değiştirmeye gerek kalmaksızın 'AMD R9 270' alabilirsiniz.

AMD R9 270 aldığımda World of Warcraft'ı medium performansta 20+ fps ile oynayabilecek miyim, bu güçte bir kart mıdır bu kart?
  • Biraz daha araştırdım, haydi haydi çalıştırır gibi gözüküyor :D

Buna ek olarak şunu soracağım, ben bu ekran kartını aldım diyelim. Bu ekran kartı için 500W power gerekiyormuş, onu da aldım. Bunlar, benim halihazırda bulunan parçalarımla uyuşacak mı? Özellikle anakarttaki ekran kartı slotuna bu ekran kartını sokabilir miyim diye endişeleniyorum, bilmediğim konular :)
    Önce PSU'yu çözelim. Performansta sorun olmaz! ;)
  • quote:

Önce PSU'yu çözelim. Performansta sorun olmaz! ;)

psu olarak

COOLERMASTER RS620 620W PFC 90,86$

bunu alsam nasıl olur mesela?

Diğer ekran kartını da Vatan'da buldum en ucuz,

Sapphire R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

510TL imiş, eve dönüşte golda da bakacağım.

Ama benim için önemli olan performans :)
    Zaten 150 W çeken bir kart. Elinizdeki Güç kaynağı yeterli gelebilir. Yeni bir güç kaynağına ihtiyacınız olmaz muhtemelen. (Elinizdeki güç kaynağı Cooler master'ın güç kaynağı ise sürekli 310 W verebilecek güçtedir) Dediğim gibi sistemdeki PSU'nuzu söylerseniz sadece ekran kartı ile işi çözeriz, PSU almanıza gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 24 Nisan 2015; 17:14:50 >
  • Haftasonumun büyük bir kısmını bu konuyu araştırarak geçirdim.

Öncelikle yapacağım şey şu olacak, bilgisayarıma 2000ghz 8gb ram takviyesi yapmak, işletim sistemimi Win7 32bit'ten win8.1 64bit'e yükseltmek. Sonrasında da intel işlemcili bir ekran kartı, yeni bir anakart, 600+ W psu, ve i5 işlemci almak olacak. Şunu öğrendim, amd işlemcili (ör: R9 280) ekran kartları World of Warcraft ile sorun yaşıyorlarmış. Bu sebepten ötürü, bana verilen tavsiye şu oldu, 980ti çıkana kadar bekle, çıktığında 970 fiyatları düşecektir, ikinci el az kullanılmış bir Gt 970 al.

Bence mantıklı :)

Fikirleriniz?
  • Sistemime:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis

ve 500W'lık bir güç kaynağı alsam diğer parçalarımla uyumlu çalışırlar mı? Bilgi lütfen :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.