Şimdi Ara

Sistemin en hafif grafik yükünde reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,sistem imzadaki gibi 1 yıl oldu toplayalı. Bir süredir genelde oyunlarda bazen de youtube vs sitelerde kendini yeniden baslatmaya basladı pc. Oyuna girdikten 5 dk sonra kapanıp tekrar açılıyordu. Formatla temiz kurulum denedim(win8.1 embedded industry pro) sonuc hala aynı. Denemek icin Raise of the Tomb Raider ı yükledim ama oyun açılır açılmaz kapattı kendini. Sıcaklık değerlerim normal. Oyun ve işletim sistemi orjinal. Pcde sahte program bile yok. Sorun acaba psu dan mıdır yoksa ekran kartı ile ilgili bir durum olabilir mi?

• Sistem detaylarinizi verebilirmisiniz, islemci ram adedi, ekrankarti ve psu nuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isılar normal ise bu konuda PSU dan başka sorun ihtimali yok denebilir yani evet sorun PSU kaynaklıdır, durumu netleştirmek istersen farklı bir psu ile deneme şansın varsa denersin.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Size katılmıyorum, ekran kartının güç yapısı alarm veriyor. Tavsiyem kartın sorununu bulmaya çalışın. GPU-Z'de sensörler sayfasına bakın. VRM'ler aşırı ısınıyor mu veya başka belli bir bileşende aşırı ısı yükü oluşuyor mu çözümlemeye çalışın. Üstüne giderseniz karta elveda dersiniz en kestirmesinden, bilginize.
  • Ekran kartını çıkarıp bırakıp görüntüyü anakarttan almayı deneyin, sıkıntı yoksa sorun ekran kartındadır ancak sorun devam ediyorsa psu veya hddde olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Sistem detaylarinizi verebilirmisiniz, islemci ram adedi, ekrankarti ve psu nuz?

hocam sistem imzamdaki gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Size katılmıyorum, ekran kartının güç yapısı alarm veriyor. Tavsiyem kartın sorununu bulmaya çalışın. GPU-Z'de sensörler sayfasına bakın. VRM'ler aşırı ısınıyor mu veya başka belli bir bileşende aşırı ısı yükü oluşuyor mu çözümlemeye çalışın. Üstüne giderseniz karta elveda dersiniz en kestirmesinden, bilginize.

http://gpuz.techpowerup.com/17/02/11/7xn.png

gpu-z programındaki değerler bunlar hocam
  • Güncelleme; Arkadaşlar passmark testi yaptım hem işlemci hem ram hem de ekran kartına. Testler sırasında kapanma olmadı ve değerler normal. Ama hala oyunlarda sonuc aynı... Nedir bu durum bilen yok mudur?
  • passmark değilde bir furmark testi yap.
  • Bende buna benzer bir sorunda PSU değiştirmek zorunda kaldim, onerim yukarıda ki arkadaşın dediği gibi furmark + prime95 ile ramleride dahil ederek aynı anda bir test yapman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 11 Şubat 2017; 20:35:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

passmark değilde bir furmark testi yap.

Furmark testi başlattığım anda resetlendi sistem.. Ne diyorsunuz hocam psu mudur sizce?
  • Ekran kartı da olabilir emin olmak için farkli bir sistemde deneyebilirsiniz ama bana PSU gibi geldi.

• reachthetop kullanıcısına yanıt
    Baştada söylediğim gibi sorunun PSU olduğu çok bariz, garantisi varsa servise yollaman gerek yoksada ya tamir yada değiştirmen gerekecek.

Not: Bu arada bu şekildeki davranışlara sebebp olan durumu çokta tekrarlatmamaya özen göster yani böyle bir sorun mevcutken psu sorununu gidermeden kartı yüke sokacak harteketlerden (grafik testi veya oyun çalıştırmak gibi) kaçınmanı önerebilirim, çünkü bu sadece kartı değil bellekleri veya başka bir bileşenide riske sokabilir / bozabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 11 Şubat 2017; 22:21:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Baştada söylediğim gibi sorunun PSU olduğu çok bariz, garantisi varsa servise yollaman gerek yoksada ya tamir yada değiştirmen gerekecek.

Not: Bu arada bu şekildeki davranışlara sebebp olan durumu çokta tekrarlatmamaya özen göster yani böyle bir sorun mevcutken psu sorununu gidermeden kartı yüke sokacak harteketlerden (grafik testi veya oyun çalıştırmak gibi) kaçınmanı önerebilirim, çünkü bu sadece kartı değil bellekleri veya başka bir bileşenide riske sokabilir / bozabilir.

tamamdır hocam çok teşekkürler cevap için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.