Şimdi Ara

Sistemin hızlı açılması için ne yapmalı? ram mi hdd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem hemen hemen 1 dk da açılıyor. 1 dkyıda geçtiği oluyor..

Pc'de w7 64 bit sistem kurulu. işlemci a8 5600k 4.0 ghz. 7200rpm 320 gb hdd mevcut. C sürücüsü 200 gb (150si doldu. oyun, sistem, programla) D sürücüsü ise 120 ayırdım. Ramlerim corsair 1866 mhz 2x4gb fakat 2 gb'ı ekran kartına ayırdım yani 6 gb kullanılıyor şuan.

Sistemin daha hızlı açılması için ne yapmalıyım? 320gb'ı sadece c sürücüsüne mi ayırayım(depolama işini taşınabilir hdd'ye yapıyorum) yoksa ekran kartına sadece 512 mb mı ayırayım? ram 7.5 gb mı olsun?

SSD en kesin çözüm biliyorum ama oda çok pahalı bütçeyi fazlasıyla aşıyor.

• 1 dk yeterli aslinda ama daha hizli olmasini isterseniz baslangicta acilan programlarin lazin olmayanlarini kapatin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W8 farkedecektir.SSD ile denemiştim. W7 açılış süresi 18 saniye, kapanış süresi 12 saniye idi.
    Windows 8 de ise bu sonuçlar açılış süresi 11 saniye, kapanış süresi 4 saniye gibi bir süreye indi.
  • torrent, skype gibi mi?
  • crazy3123 C kullanıcısına yanıt
    win 8 kur farkı hissedeceksin
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Metro Ui gittimi hocam eskiye Windows 7 gibi kullanabiliyormuyuz.
  • sanırım windows'un hızlı açılıp kapanmasının temel nedeni sistemi tam olarak kapatmaması ismini unuttum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Khaleesis kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

Metro Ui gittimi hocam eskiye Windows 7 gibi kullanabiliyormuyuz.

HAyır gitmedi. Ben win 8 kullanmaya basladıgım günden beri classic shellisimli mnik birprogram ile birlikte kullanıyorum. Sisteme başlat menüsü ekliyor ve bu menüyü ister hazır olarak kullanırsınız ister isteğinize göre düzenlersiniz...

programı kurdugunuzda aynı win7 gibi direk masa üstünden başlıyor ve başlatcubugunuz mevcut oluyor. Çok ufrak bir eklenti yer kaplamıyor sistemi kasmıyor gayet kullanıslı.

quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

sanırım windows'un hızlı açılıp kapanmasının temel nedeni sistemi tam olarak kapatmaması ismini unuttum

Tam olarak kaatmaması derken neyi kastetiniz anlamadım Win8 de ki hızlı başlat oyından mı bahsediyorsunuz ? sistemi tam olarak kapatıyor ondan emin olun çünkü ben pc yi kaapdıgımdan güç kaynagınıda kapatırım tam kapatmaması için güç lazım...

Win8 prgramları sıraya sokuyor masa üstünü size açıyor daha sonraki arka plan programları yavaş yavaş açmaya başlıyor yani daha önceden Anakartların sundugu hızlı başlat yada değişik programar ise sunulan bu özellik windows 8 de tmel özelliklerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 10 Ekim 2013; 13:31:43 >

DEnetim masası da yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

DEnetim masası da yok sanırım

HAyır var :)
  • 1dk normal yok ben dahada hızlı istiyorum dersen ssd alıp windowsu ona kur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hmm geçsek mi acaba :D beklesekmi bazı oyunlar çalışmıyormuş.
  • Khaleesis kullanıcısına yanıt
    BEn çalışmayan oyunla karşılaşmadım... Çok çok eski oyunlar belki çalışmıyor olabilir. win7 de çalışan herşey win8 de çalışyorokadar söyliyim. daha stabil, daha güzel özellikleri var ama tabi çoğu kullanıcı win8 in sunduklarından haberdar değil buda kullanıcının değil microsoftun hatası yeterincebilgi vermemiş doğrusu. BEn kullanarak öğrendim çoğu özelliğini...
    Hızlı başlatma olayı benim en çok beğendiklerimden. İSO ları direk kendisi sanal sürücü oluşturarak görmesi okuması çalıştırması harika. YAni dediğim gibi başlat cubugu eklentisiyle harika bence hiçbir eksiği yok
  • Windows8 yeni kral. Benim eski 8 senelik laptopumda win7 32 bit vardı. Sonra win8 32 bit kurdum neredeyse %25 performans artışı oldu. Sana önerim windows 8 kurmandır. Elinde yoksa bana pm den ulaşabilirsin
  • crazy3123 C kullanıcısına yanıt
    evet her zaman lazım olmayan programlar...
    mesela ben virüs programı kullanmıyorum hıza katkısı cok ama bunu tavsiye de etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

evet her zaman lazım olmayan programlar...
    mesela ben virüs programı kullanmıyorum hıza katkısı cok ama bunu tavsiye de etmiyorum.

Avast gibileri kasmiyor
    Ancak norton oyle bir kastiriyor ki islem yapamiyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.