Şimdi Ara

Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar başlıkta da belirttiğim gibi rastgele ve belirli olmayan zamanlarda bu hatayı alıyorum. Anlık ekran donuyor ve bu hatayı veriyor. Sonrasında sistem sürücünüz çöktü ve bu durumdan kurtarıldı yeniden başlatma yapıncaya kadar düşük işlevde kullanılacak gibi bir uyarı atıyor önüme ve PC resetlemek zorunda kalıyorum. Konuları biraz araştırdım ama hiçbiri fayda etmedi bana. BIOS güncelledim, driver güncelledim, eski bir driver kurmayı denedim olmadı. Bir yerde re-sizable bar ı BIOS'tan aktive edin demişler benim BIOS seçeneklerimde bu yok sonuç olarak bunu da yapamadım. Rastgele bir zamanda program fark etmeksizin yapıyor bunu. İster gomdan video izleyeyim ister oyun açayım bir anda gidiyor. Artık çıldırtmaya başladı.

Sistemim;

AMD Ryzen 3 1200

XFX RX 550 Core Edition 4 GB.

16 GB G.Skill Ripjaws V 3000 MHz DDR4 RAM.

Corsair CP-9020210-EU CV550 550W PSU.

Gigabyte A320M SH2 motherboard.

Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik

• Merhaba, geçmiş olsun.

Windows kullandığını düşünerek ilerliyorum.

Anlatacağım biraz tehlikeli gelebilir, istersen sistem geri yükleme ile yedek al.

1 - Öncelikle resmi siteden sistemine göre en güncel driver'ı indir ama kurma, bir köşede dursun: https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-550

2 - Windows + R yap, çalıştır regedit yaz. Açılacak Kayıt Defterinden şuraya git:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

Burada

0000

0001

0002

klasörleri olur. Bunları sırası karışırsa sıkınıtılar çıkıyor.

3 - AMD Cleanup Utility ile güvenli modda temizlik yap: https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 Hiçbir AMD görüntü driver'ın kalmasın sistemde kısaca...

4 - Normal başlat, Windows + X ile Cihaz Yöneticisi (Aygıt Yönetimi)ne gel, buradan Windows'un kendi kurduğu basic ekran kartı varsa onu kaldır. En başta bahsettiğim kayıt defterindeki 0000 ve 0001 klasörlerini sil. Tekrar başlat.

5 - Kayıt defterinde 0000 klasöründe Windows'un kendi kurduğu ekran kartı olmuş olacak. Artık Nihayet AMD resmi sürücüyü kurabilirsin.

Adımlar gereksiz gibi gelebilir ama bütün bu işlemlerle format atılmış gibi kesin driver temizliği yaptık.

Bu soruna Windows Update sebep olabiliyor o nedenle otomatik güncellemeleri kapat, driverlerı kendi kontrolünde kur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.