ben yaklaşık 14 yıldır Mac kullanıcısıyım. ve son beş seneye kadar çekmediğim işkence kalmadı. neden mi? Etik olmadığını biliyorum ama Türkiye'mde insanların %95 programlarını kaçak yollarla kullanıyor. oyunlar cracklenir, programlar desen öle hatta işletim sistemi bile. artık İnternet dünyası gelişti ve herkes neyi nereden bulacağını bilmekte. bütün programların cracklı versiyonları o programın tanıtım gecesinde çıkmakta :).
Fakat mac os x kullanıcısı olarak bunun sıkıntısını çok çektim. çok yaygın olmadığından bir türlü bulamıyordum. Şu an şükür hali vakti yerinde evden işe işten eve gelen bir insanım yaşımda baya ilerledi :).
Aynı benim gibi mac os x hastası bir arkadaşımla laflarken üniversite yıllarında program ve oyun bulmak için uğraştığımız o günler geldi aklımıza. Kendi Kendime dedim ki, ya %100 Türkçe milletin hemen bulabileceği programların ve oyunların olduğu (tabi crackli) bir site yapayım hiç bir gelir düşüncesi olmadan sırf millet yararlansın diye. Tamamen mac os x program ve oyunlarıyla dolu mac kullanıcıları için ipuçları vs vs...
Gaza gelip hemen 5 yıllık bir domain adresi ve host aldım. Başladım siteyi yapmaya sonra bir anda bir düşünce geldi aklıma Yasal Yükümlülükler!!
böle bir siteyi kurdum ve yayınladım ne gibi bir sorunlarla karşılarım acaba? elbette böle bir site yasal değil. onca yatırım yapmış insanların programlarını cracklı dağıtmak. ama zaten crack yapacakta ben değilim baya bir zamandır kullandığım sitelerden linkleri alıp kendi siteme koymak olacak yapacağım iş aslında taşeronluk bir nevi.
sonuçları ne olur acaba millet yararlansın diye benim başım derde girer mi? Whois koruması kullansam bir faydası olur mu?
Lütfen bilgili kişiler görüşlerini bildirebilir mi?
Crackleri sizmi yayinliyorsunuz? Yani sizin sitede crack varmi?
Bu arada istediginiz kadar whois korumasi koyun, whoisi koruyan yine sizin ltd niz (domain olan yer) oraya polisten bir mektup yolladimi sizin butun bilgilerinizi doker :-)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sağ soldan bulduğum program linklerini yayınlamayı düşünüyorum.yani benim sitemin hostunda crack dosyaları olmıcayak sen sadece link paylaşıcam