Şimdi Ara

Sitedeki dosyaya sınırlı erişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Diyelimki bir sitemiz var: www.site.com
    Ve sitede şöyle bir dosya var: www.site.com/deneme.pdf
    Bu link sayfaya girildiği zaman, direk olarak dosyanın inmemesini, kullanıcı adı ve şifre sormasını istiyorum.
    Ara sıra böyle sitelerle karşılaşıyordum ancak şuan aklımda hiç yok.
    Linki direk girdiğimiz zaman bir tane pop up input box çıkıyor ve kullanıcı adı şifre istiyor.

Ancak nasıl aratacağımı bilemediğim içindir ki sanırım, 2 gündür hiç birşey bulamadım bununla ilgili.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler

• eğer sunucunuz apache ise:
    ana dizindeki .htaccess dosyasını açın (böyle bir dosya yoksa böyle bir dosya yaratın)

"RewriteEngine On" satırı yoksa ekleyin.
    "RewriteRule deneme\.pdf /girisyap.php?dosya=deneme.pdf" satırını ekleyin.

kaydedin.

bu şekilde "www.site.com/deneme.pdf" dosyasını adres satırına yazan kişi "girisyap.php?dosya=deneme.pdf" adresine yönlendirilecektir. girisyap.php dosyasına üye girişini gerektiren kodları yazarsınız ve ardından eğer girilen bilgiler doğru ise deneme.pdf dosyasını kodlar yardımıyla okutarak istemciye gönderirsiniz.

eğer dosya adı sabit değilse ya da birden fazla pdf dosyası için bu işlemi yapacaksanız "RewriteRule deneme\.pdf /girisyap.php?dosya=deneme.pdf" yerine şunu yazın:

"RewriteRule ([a-zA-Z0-9_\-\.]+)\.(pdf|zip|rar|exe) /girisyap.php?dosya=$1.$2"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 3 Nisan 2011; 16:26:05 >
  • süpersin gökhan.
    çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: srtcgrlp

süpersin gökhan.
    çok teşekkür ederim :)

önemli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.