Şimdi Ara

Sitedeki haterlarım kim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yav boş muhabbete gerek yok. Kapatın bu siyasi mevzuları.

• Moğollar Müslüman olmadı da ne oldu? Veya Tunguzlar? Çinliler, Ruslar ve Japonlar tarafından sömürüldüler tabi ki. Buralardan bırak süper gücü, doğru düzgün yaşamı olan birini bile bulamazsın. Türkler Müslüman olmasaydı Çinliler tarafından sömürülmeye devam edilecekti.

Hülagü, dünyanın en büyük ve en değerli kütüphanesini yaktıran bir zalimdir. Bağdatı yerle bir etmiş, katliamlar düzenlemiştir. Günümüz için verdiği zararı düşünürsek Bilkentin ortasına hidrojen bombası atmasına eşdeğer bir zarar vermiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamser kullanıcısına yanıt

Olm bari nomad olanlardan macarlar veya aynı kökenden fin ve eston falan olaydık la.

Neyse banane kardeş fince macarca çok zor dil öğrenmeye üşenirsin valla anlamıyorum 7den 70e herkes nasıl biliyor bu dilleri macaristanda finlandiyada eğitim sisteminden herhalde

• iyi çocuksun aslında hindulara özenmesen

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    O bahsettiğin avrupalı milletlerin Türklerle gram alakası yok. Bu ırkların Türklerle aynı cümle içerisinde dillendirilmesi bile çok büyük saçmalık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PostalDude kullanıcısına yanıt

Olm liseli sen hala bana tarih öğretmeye devam mı ediyon, mesajın gerisinden geyik olduğunu anlamadın da hala burada horoz gibi ne celalleniyon?

Arkadaş nomadlardan bahsetmedi mi? Ne kadar hala o genetik altyapıya sahiptir bilinmez ama Macarlar (Mögyar, Hun hangi ismini kullanmak istiyorsan) kendi tarihini Pannonian havzasına sonradan gelen nomad halkalara bağlıyor mu, evet.

Sitedeki haterlarım kim?
    Sitedeki haterlarım kim?en.wikipedia.org
    Hungarian conquest of the Carpathian Basin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_conquest_of_the_Carpathian_Basin

"The Hungarian conquest started in the context of a "late or 'small' migration of peoples".[1] The Hungarians took possession of the Carpathian Basin in a pre-planned manner, with a long move-in between 862–895.[5] Other theories assert that the Hungarians crossed the Carpathian Mountains following a joint attack by the Pechenegs and Bulgarians in 894 or 895."

Bu metinden alıntı. O da ne, konfederasyonlarında Bulgarlar (slavlaşmış Türkler, tartışmalı olsa bile çoğunlukla kabul edilen teori) ve Peçenekler (bariz Oğuz Türkü halk) da savaşmış. Yani Macarlar senin tanımın ile Avrupalı bir halk değil, olsa olsa Oğuzlardan önce daha iç Avrupa'ya yerleşmiş nomadlar.

Hatta Finleri ve Estonyalıları açıklama derdini geçtim, bugün Avrupalı olan halkların hangisi Avrupalı? Germen ve Latin istilalarından önceki Keltler mi? Yoksa Hint-Avrupa yayılımı öncesi olan TEK halk olan Basklar mı?

Sitedeki haterlarım kim?

Burada asıl sohbet noktası, müslüman olmayan bir Türkiye'nin nasıl olacağı yönündeydi. Bu durumdan bakarsan elimizde az çok bir örnek olarak bence Macarlar (nomad orta asya halkı halis mulis) veya Gagavuzlar var (ülkeleri yok fakat bizden daha medeni olan Hristiyan Oğuz Türkleri)

O zaman neymiş, bu karşılaştırma da yapılabiliyormuş. O zaman neymiş, her tarih konusunda bana yazmaya bırakıyormuşsun. Lütfen olm, yazınca cevaplamak zorunda hissediyorum ama gerçekten çok modum yerinde bunlarla uğraşmak istemiyom akrada anime izliyom ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 10 Eylül 2024; 12:22:7 >

Sen niye her şeye tetikleniyon

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Bu paragrafı görünce twde Hintli birinin aryan olduğunu kanıtlamak için bana attığı paragraflar aklıma geldi.

Yahu aradan yüz yıllar geçmiş. Bu insanlar artık genetik olarak %80 Avrupalılar. Zaten Slav ve Cermen türevi genlere sahip olmasalardı bu insanlar diğer Orta Avrupalılara benzemezlerdi.

Doğu Avrupa'da yaşayan ve Türk olduğu iddia edilen diğer milletlere bakıyorsun (Tatarlar gibi) yine gayet Slav ve Avrupai bir milletle karşılaşıyorsun.

Finlileri ve Estonları bu tartışmaya katmıyorum bile.

Gündemde neler neler dönüyor siz hâlâ ütopik şeylerle kendinize pay çıkarmaya çalışın. Ben sokağa çıkınca ortalama 174 boylarında buğday tenli, kahverengi gözlü insanlar görüyorum. Bana çıkıp bunların Kürt, Arap vb olduğunu iddia etmeyin. Balkan göçmeni olmayan Türklerin çoğu bu fenotipte ki normal olan bu.

Kimse tarafında umursanmayan şeyler bunlar. Finli adama gidip "wi ar bradir vith yu may frend" dediğin zaman kahkahayı basarlar (şahit olundu).

• yltyy kullanıcısına yanıt
    Tetiklenmeyen adamda problem ararım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostalDude -- 10 Eylül 2024; 13:45:14 >

Sen beni gerçekten internetteki ülkücü mallarla karıştırıyorsun galiba ya da argüman seviyen anca orada kalmış.

Akradaş adamlar nomad (göçmen hani) türk mü dedim adamlara git göster strawman yapma. Macarlara da Finlere de Türk demedim. Değiller zaten. Bulgarlar'ında bugün Türkler ile bir alakası kalmamıştır. Gagavuzlar Türk ama o kesin (swh)

Üstün ırk yoktur. Ama üstün kültürler vardır. Hristiyanlık, Müslümanlık büyük bir kültür ögesidir. En büyük etmen elbette ki değildir (yoksa DRC bugün çöp oğlu çöp bir ülke olmazdı) ama yeri elbette büyüktür.

Benim metnimden çıkan mesaj şuydu, şu taş kafana sok ve muhabbeti başka yere çekme.

-Türkler, Müslüman olmak yerine Hristiyan olsaydı belki Avrupa Kültür Medeniyeti'nin bir parçası olacak ve bugün olduğumuz rezil durumda olmayacaktır.

Sen ve senin aptal argümanların bunun terisi söylemiyor. AD HOMİNEN yapıyorsun. Bak abindan sana argüman101 git buna itiraz ederken de ki:

-Ama arkadaşım, Ermeniler (ki ilk Hristiyan olan millet) veya Gürcüler yıllardır Hristiyan ve (tartışmalı) Avrupa Kültür Medeniyeti parçası olmalarına rağmen yolsuzluk, liyakatsizlik dolu tercih edilmeyecek ülkeler..

Ben de sana diyecektim ki:

-Ama Paşinyan Hükümeti sonrası Ermenistan'da Rusya'dan uzaklaşma ve daha batıya dönme emareleri mevcut. Bu sorunların temeli değil ama en büyük destekçilerinden biri Rusya'dan ithal otokrasi sevdasyıdı. Şu an Ermenistan yolsuzluk indexinde Türkiye'den daha iyi performans sergiliyor.

Sen de diyecektin ki:

-Haklı olabilirsin. Ama bu Rusya himayesinde bulunmamasına rağmen yine pek çok yolsuzluk problemi yaşayan ve son yıllarda kendini özellikle EU fonlarıyla düzeltmeye başlayan Hırvatistan, Bosna, Arnavutluk gibi ülkeleri açıklamamakta. O zaman diyebiliriz ki keramet Hristiyanlıkta değil Cermen veya Latin kökenli bir halk olmakta.

Ben de diyecektim ki:

-Balkanlar ve Doğu Avrupa Osmanlı, Rusya ve bildiğimiz "Batı" arasında kalan bir çatışma ve himaye bölgesiydi. Bugün bile eski Yugoslav sınırlarında 1920lerde okuma yazma oranında Avusturya Macaristan ve Osmanlı sınırı bariz ortadadır. O zaman demek ki bunun sebebi yine Rusya olmasa bile başka bir himaye gücüdür.

Tartışma böyle yapılır. Ad hominen ile veya False dilemma fallacy ile değil! Ben kimse Türk demedim. Reddit'te öğrendiğin saçma yöntemleri orada r/KGBTR'deki bir şey bilmeyen ortaokul veletlerine işlet.

Ayrıca harbi sakin ol. Lütfen, yazıktır günahtır.

klavye falan da ısırıyon mu tartışma kaybedince

• yltyy kullanıcısına yanıt
    Bana laf mı sokmaya çalışıyorsun? O çocukla tartışıp haklı çıktığım çok oldu. Yani sen bulaşma.

• Hayal dünyasında yaşıyorsun. Git yks çalış çok geziyorsun buralarda.

• sanala cok takılıyon demeye getiriyom

• Açıkçası 5 tane sosyal medya hesabı olan bir tip değilim. Sadece burayı ve nadiren tw kullanıyorum. Günde max 1 saat girer, konulara bakar, canım isterse yazarım. Bunu günde 10 saat reels-tiktok tarzı kısa video izleyenlere söylemen lazım.

Bu arada gayet normal yazıyorum. Okuyan insanlar da sayenizde beni agresif birisi zannedecek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.