İyi forumlar arkadaşlar. Engin internet ortamında yaptığım aramalar sonucu sivas kangalları hakkında öyle pek de kayda değer bir forum olgusuna rastlayamadım. Kurulmuş bi iki site var fakat forum içeriği "gardaş bu kurt boğar mı " ya da "dövüşmelik kangal arıyorum" dan ileriye gitmiyor ne yazık kı anlayamadığım bir şekilde. Hayvan severler olarak toprağımız olan Anadolu'da yıllardır bize yoldaşlık yapmış bu hayvanların görmesi gereken değerin daha profesyonel olması gerektiğini düşünüyorum. En azından dövüştürmek ve bunun gibi canilikten uzak durulsun. Youtube a Anatolian Shepherd yazınca bile elin oğlu ne güzel videolar yüklemiş, bizimkiler anca vahşet peşinde diyor insan. Burada kangal , akbaş , aksaray malaklısı sahipleri tecrübelerini aktarsın bilgi paylaşımı sağlayalım. Benim hayranlık duydugum ve ev şartlarımı yükselttiğim an edineceğim bir köpek olan kangal hakkında güzel hikayeler dinlemek ve bilgiler almak isterim. Tekrar sağolun.
Al benden de o kadar bizim milletimiz neyin değerini bilmişki ? Yabancılar alıp alıp götürdü yurtdışına sahip çıkan olmadığı için başka anadolu köpekleriyle çiftleşip ırk standartlarını kaybetti.Bugün bir alman kurdu,rottweiler diyince sana beden ölçülerinden tut tırnağına kadar ırk standartlarını sıralayabiliyorlar , fakat kangal'da böyle bir şey yapılmadı.Son 10 yılda kangal değer görmeye başladı fakat zihniyet değişmedi benim köpeğim seninkini döver bu kurt boğuyor amuda kalkıyor Utanmaz ahlaksızlar o bir canlı o size can dostu oluyor yeri geldiğinde sırdaşın,yoldaşın oluyor sen nasıl onu dövüştürürsün.
Bende 1 yıl sonra büyükşehirden göçüp köye yerleşeceğim gittiğimde de en büyük hayalimi gerçekleştirip bir köpek besleyeceğim.Onla uzun yürüyüşlere çıkıp adeta oğlum gibi seveceğim.
Şunların güzelliğine bak ya asaletinize kurban
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitechapel -- 23 Şubat 2015; 21:23:53 >
Köpekler insanlara yardım etmesi için eğitilir dövüştürmek için değil hala dövüştürme zihniyetiyle yaşayanlar var.