Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir sıvı soğutma modu yapmayı düşünüyorum fikir şöyle;
    Malum artık havalar soğumaya başlayacak şimdi fan ve radyatörü dışarı çıkarmayı düşünüyorum tabiki bu şekilde yapacak olursak kablo bağlantılarını ve hortumu uzatmamız gerekecek ve sıvı miktarı ile hortum yolunun uzayacağı için daha iyi bi pompa bulmamız gerekecek sizce bu modlamadan iyi bir performans alınabilirmi acaba ?

• Eski dh ruhu kalmadı yahu. Ben bıraktığım da daha iyi idi buralar. :) El becerin ve gerekli imkanların varsa hurdacıları gez çıkma kombi su pompası bul. uygun bir sac veya en az 12 mm plexiglass malzeme ile naif bir kutu yapıp pompa olarak kullanabilirsin. 220v ile çalışır ve 3 kademesi var hiç bir şekilde sıkıntı çıkarmaz, üstelik çalışırken kulağını dayasan sesini anca duyarsın. :)

Ama eğer imkanım yok onu yapamam dersen aliexpressten yada TR den akvaryumculardan falan debisi 350-400 litrelik akvaryum için uygun olan bir akvaryum motoru alıp işini göreceksin.

Ancak şimdi radyatör ve fanı dışarıya koyacaksan üstü yağmur almayacak şekilde sac veya pleksiglass levha ile güzel bir kutu yapman gerekli ayriyeten fan ve motor kablolarını elektrik bulunan yerlere su girmemesi için gerekli tedbiri alman gerekli. Ayriyeten hortumu ve elektrik kablolarını nereden geçireceksin? :) Uygun matkapla ya duvarını yada pencereni delmen gerekli. Biraz meşakkatli iş yapabilirsen ne ala :) Örneğini görmek istiyorsan imzamdaki linkte mevcut gelip bakabilirsin. :)

• Valla kafamda bişeyler varda tabi takıldığım yer olursa genede size sorarım,bu dediğiniz parçaları araştıracağım vaktim olursa eğer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel90 -- 7 Eylül 2017; 18:40:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı soğutma ömrü?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.