Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Montaj Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda NZXT Kraken X52 sıvı soğutma almayı düşünüyorum.
    Kasanın şu anlık durumu ile radyatör ve sıvı soğutma ile gelecek fanların montajını yapmayı düşündüğüm şekli basitçe çizmeye çalıştım. Kasa Cooler Master MB520 RGB. Sarı ile işaretli egsoz fanlar (NZXT Aer RGB) ile mavi işaretli önden içeri hava alan fanlar (Kasanın kendi RGB fanları) hali hazırda mevcut.
    Sizce bu şekilde montaj yararlı mıdır?
    Radyatörü öne montajlarsam eğer, arkasına o 2 fanı radyatöre önden gelen havayı kasanın içine iletecek şekilde takmalı mıyım? Yoksa radyatörün arkasını boş bırakıp sadece dışarıdan gelen hava ile yetinmeli mi?Sıvı Soğutma Montaj Önerisi

• Bu şekilde gpu sıcak havayı üflüyor ve gpu ısınıyor hocam. Bence üste montaj edin, önden gelen serin taze hava ile hem gpu yararlanır hem de radyatörünüz. Hem radyatör sıcaklığı da dışarı atılmış olur hiçbir yere uğramadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

Bu şekilde gpu sıcak havayı üflüyor ve gpu ısınıyor hocam. Bence üste montaj edin, önden gelen serin taze hava ile hem gpu yararlanır hem de radyatörünüz. Hem radyatör sıcaklığı da dışarı atılmış olur hiçbir yere uğramadan
    Evet montaj videolarında genelde iste takılmış radyatör.
    Peki kasa-fan-radyatör-fan şeklinde iki fanın arasına mı takmak iyi olur yoksa radyatörü direk kasaya ve altına fan mı takmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt
    hocam bende radyatör kasaya bağlı. radyatörün kasa içine bakan taraftan dışarıya doğru üfleyecek şekilde de fanları bağlanmış durumda. Yani sıcak havayı "push" yapıyoruz. Eğer 4 adet fanınız varsa push-pull şeklinde bağlarsanız daha iyi sonuçlar alabilrisiniz ama yüksek desibel de cabası. Kaliteli aio soğutucularda gerek yok bence push pull a.
  • quote:

hocam bende radyatör kasaya bağlı. radyatörün kasa içine bakan taraftan dışarıya doğru üfleyecek şekilde de fanları bağlanmış durumda. Yani sıcak havayı "push" yapıyoruz. Eğer 4 adet fanınız varsa push-pull şeklinde bağlarsanız daha iyi sonuçlar alabilrisiniz ama yüksek desibel de cabası. Kaliteli aio soğutucularda gerek yok bence push pull a.
    Üstteki 2 adet egsoz fanları aer rgb şimdi onları çıkarıp sıvı soğutma fanlarını taksam bu ikili boşa çıkacak. Arkadaki egsoz fan da aynısı bu üçünü kasanın önüne taksam bu sefer de coolermaster kasanın rgb fanları boşta kalıyor. Sırf bu yüzden push-pull olarak yapmayı düşünüyorum.

• VectrAirliness kullanıcısına yanıt
    İşlem bittikten sonra foto paylaşırsanız sevinirim hocam merak ediyorum ortamı ben de renkli işler deneyeceğim
  • quote:

İşlem bittikten sonra foto paylaşırsanız sevinirim hocam merak ediyorum ortamı ben de renkli işler deneyeceğim
    Sıvı soğutma henüz alamadım maddi durumlardan ötürü. Geçen hafta ekran kartını yeniledim Hepsiburada kdv indirimi ile tüm para oraya kaçtı. Kısmetse 11.11 yada black friday zamanı almayı düşünüyorum sıvı soğutmayı.

Şu anki durumu böyle nzxt fan ve ledler ile.

Sıvı Soğutma Montaj Önerisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop İçin Sıvı Soğutma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.