Şimdi Ara

Siyah Ekran !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar son gunlerde oldukca agirlasmisdi.Kontrol ettigimde ramlarin birinin iyi takili olmadigini gordum ve yerine yerlestirdim.Ne olduysa ondan sonra oldu.Ekran siyah bios a da girilmiyor.Calisan kisim power dugmesini actigim zaman anakartin yesil isigi yaniyor,cd yi acip kapatabiliyorum.Baska birsey yok.Bios un bip sesi gelmiyor harddiskler,islemcinin fani ve diger sogutucu fanlar calisiyor. ama ekran siyah...
    Denediklerim:
    -butun kablolari tek tek kontrol ettim(anakartin guc kablolari,hdd lerin kablolari)
    -ramlari tek tek cikarip taktim ramlari diger pc de denedim calisiyorlar.Baska ram takip dedim.
    -Cd den calisan linux (ubuntuyu) denedim.
    -Forumda bazi arkadaslarin basina gelen statik elektrik olayini denedim(power kablosunu cikarip pc'nin calistirma butonuna 30-40 sn basili tuttum)

Ama nafile ekran yine siyah sanirim ya
    ekran karti (bana gore iyi ihtimal yani karti kendim degistirebilirim)
    ya islemci ( Buda iyi ihtimaller arasinda bunuda yapabilirim)
    yada anakart (En kotu ihtimal bunu kendim yapmam baya zor :(
    yanmis olma ihtimali kaliyor sizce bunlardan hangisi? veya baska birsey akliniza geliyor mu sayin ustalarim?
    Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler...

• Başka bir PSU denedinizmi ?
    Ağır işlemlere geçmeden önce basit denemeleride pas geçmeden denemek lazım çünkü.
  • Benim bildiğim ram ler iyi takılı değilse ya yanar ya da anakartı yakar... (dı)

Ya da bir yerler yandı...
  • kardes mainboardin yanmis. gecenlerde senin yaptigin hataya benzer bir hata yapan müsterim vardi. oda senin gibi yanlis bir islem yapmis ve sorunun anakartta oldugunu buldum
  • Ram yerleştirme işlemini bilgisayar açık ken yada elektrik kablosu takılı oldugu zman mı yaptınız ?

1. durumda yaptıysanız muhtemelen anakartınızın bileşeni ynamış olabilir...

2. durumda yaptıysanız statikten kurtulmak için RAM i nötürleştirme işlemi yapabilirsiniz...
  • Yani en kotu ihtimal anakart mi yandi?
    power dugmesi acikmiydi kapalimiydi hatirlamiyorum ama sanirim anakarti halletmisim galiba.Ekran karti da degil baska ekran karti da denedim olmadi.Psu dedigimiz elektrigin dagitildigi kutumu?Sanirim sorun orda degil elektrikde yok ana kartin butun sogutucu soketlerinde elektrik var ki fanlar calisiyor veya ekran kartinin fani sonra power dugmesini actigimda yesil lambasida yaniyor sanirim anakart gitti!!
    Peki islemciden olamaz mi?Cunki islemciyi degistirmek kolay anakart kadar zor degil.Ram i noturlestirme islemi nasil oluyor ?
  • muhtemelen anakarttan sorun.

ram nötürleştirme dediğim topraklama yapıcaksın

sök ramlerini beton zemine koy 1 kaç dk

sonra takarkende teker teker dene ramleri sorun ramlarde de olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: if_you

muhtemelen anakarttan sorun.

ram nötürleştirme dediğim topraklama yapıcaksın

sök ramlerini beton zemine koy 1 kaç dk

sonra takarkende teker teker dene ramleri sorun ramlarde de olabilir...

Ram'leri toprağa koysa olmaz mı? O zaman daha iyi nötr olur belki.

Yahu mantıklı birşeyler yazın veya bırakın arkadaş makinasını bilen birine götürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gedavet

Yani en kotu ihtimal anakart mi yandi?
    power dugmesi acikmiydi kapalimiydi hatirlamiyorum ama sanirim anakarti halletmisim galiba.Ekran karti da degil baska ekran karti da denedim olmadi.Psu dedigimiz elektrigin dagitildigi kutumu?Sanirim sorun orda degil elektrikde yok ana kartin butun sogutucu soketlerinde elektrik var ki fanlar calisiyor veya ekran kartinin fani sonra power dugmesini actigimda yesil lambasida yaniyor sanirim anakart gitti!!
    Peki islemciden olamaz mi?Cunki islemciyi degistirmek kolay anakart kadar zor degil.Ram i noturlestirme islemi nasil oluyor ?

PSU ya elektrik gelmesi sonucu fanların dönmesi PSU nuzun arızalı olmadığı anlamına gelmez.Mutlaka başka bir PSU deneyin.Daha sonra diğer donanım parçalarının testlerine geçin.

RAM nötrleştirme 12 yıldır uğraştığım şu sektörde denemediğim tek şeydir desem yalan söylemiş olmam.Anti statik zeminler , koruyucu eldivenler ve bilezikler gibi elektronik malzemelere zarar gelmemesi adına üretilmiş koruyucularla çalıştım ancak RAM nötrleştirmeyi ne duydum , ne denedim , nede deneyen biri ile karşılaştım ( ki hangi ortamlarda kimlerle çalıştığımı ve tecrübelendiğimide hesaba katarak yazıyorum ) belkide benim eksiğimdir kimbilir...

• PSU bulabilsem onu da deneyim.Peki bu sorun islemciden olma ihtimali hic yok mu?Yani islemciyi degistirmekte kolay...Birde bu ram notrlestirme olayina ihtimal vermiyorum cunki ramlari baska bir pc de denedim orda calisiyorlar.Yani ramlarda bir sorun yok.Islemcinin yanip yanmadigini nasil anlayabilirim?Veya anakartin yandigini nasil anlayabilirim?
  • sogutucu soketlerde eletrik var derken, sogutucu pipe yada pasif sogutucular üzerinde elektrik mi var demek istiyorsun. kontrol kalemi ile mi kontrol ettin?
  • arkadasım once baska bi arkadasımızın dediği gibi PSU değiştir öyle dene. sorun hala devam ediyorsa. ram leri tek tek tak ikisini takma once birini dene sonra birini. eger anakartında o/b vga girisi varsa ekran kartını cıkart o/b dan dene. hic biri olmazsa bütün donanım parcalarını sök. anakartı da sök dinlensin biraz dısarda. sonra tek tek dikkatlice tak. hic olmadı bilgisayarcıya götür sorununu söyler ;)
  • sogutucu pervaneleri calisiyor ondan oyle soyledim cpu nun sogutucu pervanesi ekran kartinin pervanesi ve diger pervaneler...
    quote:

Orijinalden alıntı: ahrimar

sogutucu soketlerde eletrik var derken, sogutucu pipe yada pasif sogutucular üzerinde elektrik mi var demek istiyorsun. kontrol kalemi ile mi kontrol ettin?
  • Bilgisayarciya gostermem ve sadece bana sorunu soylemesi Turkiye de nasil bilmem ama belcika da 50 euroya denk geliyor.Sadece bakmasi yapmasi demiyorum.Birde buna parca marca degistirse dusun artik saat ucretini de ekler...Bana yeni bir pc parasi hesap cikarir.Kendim yapabilecegim parca degistirme olaylarinin hepsini burda bilen arkadaslardan denemek istiyorum.Yok sorun illahim bilgisayarciya goturmemle hallolacaksa yeni bir pc almam en akillica...
    quote:

Orijinalden alıntı: maniaq_-

arkadasım once baska bi arkadasımızın dediği gibi PSU değiştir öyle dene. sorun hala devam ediyorsa. ram leri tek tek tak ikisini takma once birini dene sonra birini. eger anakartında o/b vga girisi varsa ekran kartını cıkart o/b dan dene. hic biri olmazsa bütün donanım parcalarını sök. anakartı da sök dinlensin biraz dısarda. sonra tek tek dikkatlice tak. hic olmadı bilgisayarcıya götür sorununu söyler ;)

• Bu işlemi Eğer PC açıkken yapmışsan yukarda arkadaşlarında dediği gibi Büyük ihtimal Anakart gitmiştir...Türkiyede kolay da senin Belçikada 2.el Anakart bulman nasıl olur bilmem...Bulursan da takması nasıl olacak oda ayrı bir dert...Etrafında bu işten anlayan bir arkadaşın bir komşun varsa işin daha kolay olacak...
    Bu arada oradaki servis ücretleri hakikaten öyle mi bilmiyorum ama biz burda bu iş için vatandaştan 50 TL almak için kırk takla atıyoruz...Çoğu zamanda alamıyoruz...Gerçi bunda eline tornavidayı alıp ben tamirciyim diyen , sağdan soldan dudukları ile biş yapmaya çalışan insanların payı da çok fazla...Bu serzenişimi maruz gör , denk geldi de biraz...
    Umarım ucuz yollu halledersin problemini...
  • Pek ucuz olmadi ama yinede guzel bir pc ye benziyor ikinci elde bir pc buldum 500 euroya sanirim bugun veya yarin almaya gidecegim
    Intel Core 2 Quad 6600
    600GB harde schijf
    4 GB DDR2 RAM
    Nvidia gtx285 - 1 GB (2 maanden oud, nog 8800GT extra)
    DVD+/-RW
    Windows Vista Ultimate (legitieme licentie)
    Kaspersky Internet Security
    Nexus iStyle Case
    Nexus 500W silent Power Supply
    Logitech Illuminated Keyboard
    Logitech G5 muis
    Samsung 205BW 20" monitor - 1680 x 1050 dpi - DVI/VGA
    Creative Inspire 2.1 speakers

In goede staat, nog 1.5 jaar in garantie

1.5 sene garantisi varmis ekran mekran felan gerci ekrana ihtiyacim yoktu ama ikinci elde bulabildigim en uygun fiata pc buydu.Daha ucuz a pc ler var ama ekran kartlari cok dandikti.Bu gtx285 ustunde birde ekstradan 8800Gt varmis eski kullandigi.Sizce nasil bir fiat 500 euroya bu bilgisayar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.