Şimdi Ara

Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc açıldığı zaman bios ekranı geliyor işletim sistemi açılacağı zaman ekran siyah olarak kalıyor. İşletim sistemi win7 hariç win8 ve win10 da bu sıkıntıyı yaşıyorum. Fakat pc ye reset attığım zaman sorun düzeliyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir??

• sisteminize ait detay verebilirmisiniz ? anakart + işlemci + ram ve erkan kartınız nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Anakart : msi 970-g46
    İşlemci : amd fx6300
    Ekran kartı : asus hd 7790 2gb 128 bit
    Ram : gskill value 8 (4x2) gb 1333 ddr3 ram

şeklinde hocam sistemim.
  • sorun hd7790 demek ki ekran kartı bios sorunu yaşıyorsunuz. ben asus hd7790 ile az boğuşmadım. internette araştırın hd7790 = r2 260 epey sorunlu ve sabıkalıdır bu konuda.

ben zamanında r7 260 aldığımda 1 hafta uğraştıktan sonra ancak düzgün çalışabilen bir ekran kartına dönüşmüştü. tavsiyem eğer bios yükleme işlemlerinden anlıyorsanız asusun sitesinde dahi bu kart için yeni bios olabilir bir bakın derim çünkü asus bu konunun bilincinde. yada techpowerup sitesinden muadil ve yeni bios bularak bu sorunu çözebilirsiniz sorununuzun çözümü %100 ekran kartının bios güncellemesi.

hocam destek için teşekkürler. Akşam eve gittiğim zaman deneyeceğim. sıkıntı çıkarsa daha garantisi devam ediyor zaten servise gönderirim en kötü. Benim anlamadığım win7 de hiç yapmıyor. win10 yada win8.1 de son zamanlarda yapmaya başladı. Sürücü sıkıntısı olamaz değil mi ?
  • bios update
  • kesinlikle bios ile alakalı sorun. ben bizzat tecrübe etmesem bu kadar emin konuşmam inanın. ben asusun sitesinden 3-4 tane bios indirdim hepsini tek tek deneyerek en sonunda sorunsuz olanı bulmuştum. bende sizin gibi win 7 kullanıyordum ve win 8 geçmemle birlikte sıkıntılar başlamıştı. en son bios ile çözdüm.

siz eve gidince ekran kartının tam marka ve modelini birde gpu-z ile bir görüntüsünü konuya ekleyin oradaki pcb board bilgilerini referans alarak size uygun bios bulma konusunda yardım edeyim.

tamamdır hocam. bilgileri size ileteceğim. destek için çok teşekkürler.
    hocam ürünün tam markası ASUS HD7790 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 şeklinde.

Siyah Ekran Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuscagin -- 24 Ağustos 2015; 1:26:17 >
  • http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/vga/ATI/BIOS/VBIOS_UPDATE_R7260X_OC.zip

bu adreste asus r7 260x için çıkardığı black sreen sorununa çözüm niteliğindeki bios update uygulaması.

kartınız r7 260x ile aynı ve onun biosları yüklenebiliyor öncelikle bu uygulamayı deneyin kartınızı tanıyıp otomatik bios düzeltmesi yapabilir. alternatif bios önerilerine devam ediyorum.

• http://www.techpowerup.com/vgabios/142267/Gigabyte.HD7790.2048.130304.rom

http://www.techpowerup.com/vgabios/145862/Sapphire.HD7790.2048.130325.rom

http://www.techpowerup.com/vgabios/136913/XFX.HD7790.2048.130327.rom

bunlar bios dosyalarının indirme linkleri, bu öncelik sırası ile deneme yaparsanız faydalı olacaktır.

genelde xfx ve sapphire biosları sorunu çözüyor markanın farklı olması sizi yanıltmasın kart aynı ve diğer markanın board bilgileri eşleştiği zaman bioslarını kullanabiliyoruz.

hocam bunu direk indirip kurulum yapıyoruz değil mi ? Flasha boot vs yapıp yapmayacağız. Netten baktığımda anlatıyordu bir şeyler romlar içindi sanırım o.
  • atiflash isminde bir yazılım ile anakarta bios atar gibi ekran kartına bios atacaksınız. atiflash uygulamasını ve bios dosyasını boot edebilir bir flash diske atıp boot ediyorsunuz. açılan ms-dos komut satırında gereken komutları yazıp işlemi tamamlıyorsunuz. size tavsiyem bios dosyalarının isimlerini kısaltıp hepsini flash diske atın istersenizde sadece numara verip sırayla flashlamayı seçin. hangisi düzgün çalışırsa onu yedeklersiniz ve tekrar ihtiyaç olması durumunda kullanırsınız.

atiflash kullanımı ile ilgili araştırma yapın zaten basit ve kısa komutlarla işlem yapan bir program.

boot yapmadan denedim fakat "subsystem id mismatch" hatası alıyorum. Neden bu şekilde hata veriyor olabilir ?
  • marka farklılığı olduğu için. bunun için atiflash programını kullanarak force flash yapacaksınız yani id farklılığına bakılmazksızın biosu kartınıza yazacak. atiflash force flash diye araştırın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.