arkadaşlar merhaba! beni bir konuda aydınlatırsanız çok mutlu olucağm.
elimde bir süre daha idare etmek zorunda olduğum çoook eski bir laptop var. 2 gün önce ses gitti. video açıyorum görüntü var ama ses yok. pc yi bir kaç kez başlatmama rağmen ses gelmiyordu. bende nette biraz araştırdım.
sonra aygıt yöneticisine girdim. orada ki ses aygıtlarını sağ tıklayarak güncelle dedim. bir de 'high definittion audio veri yolundaki modem aygıtı' diye üzerinde ünlem işareti olan yeri de güncelle dedim. ses gelmeye başladı ama bu seferde bilgisayarı yeni başlatırken işaretçi çıkmadan hemen önce siyah ekran çıkıyor.
pc yi neredeyse 6- 7 defa denemeden sonra ancak açıyorum. pc yeni açıldığında da, herhangi birşey takılı olmamasına rağmen yeni donanım bulundu (high definittion audio veri yolundaki modem aygıtı bulundu yükleyin diye) diyor. görev yöneticisini açtığımda daha önce olmayan bu 3 tane igfxsrvc.exe, igfxpers.exe ve hkcmd.exe işlemi ortaya çıkmış.
acaba bu siyah ekran bunlardan mı kaynaklanıyor?? bunları yine aygıt yöneticisinden devre dışı bırakırsam bir sorun olur mu? yada bu siyah ekran için başka çözüm var mıdır?