Arkadaşlar merhaba, uzun zaman önce bilgisayarı açmaya çalıştığım da power tuşu çalışmaz gibi oluyordu.Defalarca düğmeye bastktan sonra pc açılıyordu , fakat sonradan farkettim ki pc nin açılması için bilgisayarı fişe takıp 5 dakika falan bekledikten sonra tek basışta pc açılıyor , direk fişe taktığımda 50 kere de bassam belli bir süre geçmeden pc açılmıyor.Bunun haricinde ps3 ü monitöre bağlamak için ekran kartının arkasından HDMİ kablosunu çıkardığımda sık bir şekilde pc mavi ekran crash dump hatası veriyordu.Şimdi ise kasayı salladığımda ekran da yatay kırmızı çizgiler oluşuyor ve oldukça rahatsız edici.(Fakat bazen oluyor bazen olmuyor.)Bunlar olduktan sonra pc bi ara kapandı hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmedi , ekran kartına giden power kablosunu değiştirince düzeldi fakat yatay çizgiler kasayı sallayınca olmaya devam ediyor.Sorun ne olabilir ?
Ekran kartı : Zotac GTX 660 PSU : FPS Epsilon 700 W (Yaklaşık 6-7 yıllık) Monitör :Samsung 24 inc yeni bir led monitör Anakart: Gigabyte GA P35C DS3R
Hocam ekram kartıniz arizali yada en azından anlatılanlara bakılırsa öyle duruyor.farkli bir ekran karti ile deneyin sorun düzelecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ekran kartı daha bir senelik ilk başlarda öyle bir sorun yoktu , ben mi bozmuş oluyorum acaba pc açıkken arkadan HDMİ kablosunu çıkarıp takarken , zaten kabloyu çıkartıp takarken şase yapıyordu.
Ayrıca pc hala ilk fişe taktığımda çalışmıyor 5 dakika bekliyorum açmak için power tuşu işlemiyor.