Hocam renk olarak siyah muhteşemdir.. Diğer hiçbir renkle karşılaştırılamaz bana göre ama arkadaşların dediği gibi çok iyi bakman lazım.. Sürekli temiz tutacaksın. Dikkatli kullancaksın.. Çizildimi hemen yaptıracaksın vs vs vs.. Kısacası temiz kullanabilirim temiz tutarım diyosan ben derim ki siyah al.. Temiz hali ile geç karşısına izle izle dur. Bende C4 var altın kum.. Babamda Accord 2007 siyah.. Benimki çamur falan belli etmiyo kılcal çizik göstermiyo ama Accord temizlenince adeta benimkini eziyo rengiyle.. Karar senin.. Yanlız sana şunu söylemek isterim. Deri döşeme opsiyonu için 3000 ytl istediler demişsin. Sakın ola o opsiyonu alma hatasına düşme.. Adamlar resmen enayi muamelesi yapıyorlar millete.. Diğer opsiyonları al deri döşemeyi dışarda yaptır.. Hemde on katı daha iyi işçilik ve on kato kadar kaliteli deriye.. Vereceğin parada en fazla yarısı kadar olur. Suni alman derisi yaptırırsan sana verilen fiyatın 1/4 üne hallettirirsin. Ben C4 üme yaptırdım gayet memnunum. Sanki nerede yaptıracağım diye sorduğunu duyar gibiyim. Tabii ki ARTCAR.. Cem Abi sana yardımcı olacaktır. Bu işte kendisinin üzerine adam tanımıyorum. Aracıma sınıf atlattı resmen. Dediğim gibi 3000 YTL lik ??? deri opsiyonundan uzak dur. Heriflerin arabadan kazandığı yetmiyor artık bide bunlardan kazıklamaya kalkıyorlar.
Ama dediğim gibi deri döşeme dahil 6 opsiyon 700 ytl ' ye geliyor yoksa 3000 ytl'ye ben de yaptırmam zaten
Sevensleepers1907,
Suni deri yazın terletmiyor mu ya da kışın soğuk olmuyor mu?
Tşk.
valla bu konuda bilgisi olan arkaşlar varsa cevaplarnı bekliyorum merak ettim doğrusu
İlk önce corkan arkadaşıma bi yardımcı olayım. Hocam bak sende bilirsinki sana gösterilen lo liste fiyatları adı üzerinde "liste" fiyatlarıdır. Uygulanabilirlik şansı yoktur. Onlar hikayeden yazılır. Sonrada sanki çok büyük bir indirim yaparmışcasına vay efendim işte şöyle indirim yaptık böyle indirim yaptık derler. Senin anlıyacağın ya tutarsa... Şimdi sana verilen opsiyon listesine göz attım. İnan bana onların tamamını 1500 bilemedin 2000 ytlye kendin yaptırırsın. Cam filmi, park sensörü,spoiler bluetooth zaten yoplasan 400-500 YTL ye olur. Xenon olarak, bildiğim kadarı ile mercekli yani elipsodial takmıyorlar. Oda olsun maks 250 ytl.. Ama ben kesinlikle tavsiye etmem.. Elipsodial olmazsa ışık çok dağılır ve verim alamazsın. Eğer mercekli ise ona bişi demem. Geriye kalıyor deri döşeme onuda Alman suni yaptırırsan 750 YTL nappa dekota montana deri yaptırırsan 1200-1300 ytl buffalo yaptırırsan (ki ceylan derisinden sonra en pahalı deridir ve bulmak zordur ) 1500 ytl gibi bi rakama hallolur. Kısacası maks 2000 ytl saydığı aksesuarlar. Gelgelelim araç fiyatına 41795 liste fiyatı.. Liste fiyatı üzerinden inan bana çok ciddi indirimler yapılabilir. Birkaç bayiden fiyat al.. Ve bi bayiden aldığını diğer bayiye söyleyerek fiyatı kırdır. Centilmenlik anlaşması falan imzalandı derler Belli bir rakamın altına satamıyoruz derler. Hepsi pazarlama taktiği..Ben Aralık ayında kendi aracımı alırken istanbulda bulunan tüm Citroen bayilerinden fiyat aldım. ve liste fiyatı 36 bin küsur olan aracı 31000 YTL ye satın aldım... Gerekli düzenlemeleri de kendim yaptırdım. (Deri döşeme, film, müzik ve görüntü sistemi spoiler vs ) Sana nacizane tavsiyem bayinin verdiği opsiyonlardan uzak dur. Çünkü bunlar hondanın verdiği opsiyonlar değil. Bayinin kendi yaptırdıkları. Eğer biraz zamanın varsa al arabanı hepsini kendin yaptır inan bana daha iyi olacak ve en az 2000-3000 YTL paran cebinde kalacak.
Gelgeleim deri konusuna.. Bu konu kesinlikle tercih ile alakalıdır. Önceki arabam orjinal deri döşemeydi ve çok alışmıştım. Arabamaı aldım koltukta kumaş görünce canım sıkıldı ve galeriden aldığımın 3. günü Cem abiye biraktım.. Birgünde aracom sınıf atladı adeta. Antrasit renkte Alman suni derisi yaptırdım. Ön koltuklara özel iplikten kapartmalı olarak Citroen logosunu işlettik ve harika oldu. İnanın dışarıdan baktığınızda araca çok ayrı bi hava katıyor. Sıcaklık soğukluk olayına gelince. Deri döşemenin yazın terletme kışın ise üşütmesinin en önemli nedeni hava aldırmaması ve ısı iletimine kumaş kadar yatkın olmamasıdır. Biz oturma kısmı ile sırtlıktaki kısmın ortalarını delikli deriden yaparak nefes almasını sağladık. Yani ısınma normal deriye göre çok azaldı. Çünkü nefes aldığını hissediyorsunuz. Kışın biraz soğuk yazın ise biraz sıcak olabilir. Ama inanın kliması olan araçlarda bunlar tamamen şehir efsanesidir. Hem kış hem yaz için en fazla 2 dakika sizi rahatsız edecek kadar sıcak veya soğuk olur. Hatta soğukluk neredeyse yarım dakikada gider. Ama inanın derinin keyfi başkadır. Üstüne üstlük kumaştan daha hijyenik ve daha dayanıklıdır. Kolay kolay yanmaz kirlenmez.. Yani avantajları yanında dezavantajları devede kulak gibidir. Ben her zaman olduğu gibi şimdide şiddetle tavsiye ederim. Aracınıza deri döşetin
Ben dun honda cem de ıdım Deri koltuları 1.000 YTL ye bıraktı sunu derı falan da degıl. Siyah + sarı deri
quote:
Orjinalden alıntı: hlkkln
quote:
Orjinalden alıntı: corkan
honda efe 3000 ytl diyor ama pazarlık yapmadım benim düşündüğüm 1.6 elegance otm+deri döşeme +xenon+ cam filmi+bluetooth+park sensörü+spoiler a 42.500 çekti. Aracın liste fiyatı 41.795 artık .Arada700 ytl fark var hangisi cazipse artık pazarlıkta da bişeyler yapar sanırım döşeme için.
şimdi anlamadım.... arabanın ekstrasız liste fiyatının üzerine 700 koyup saydığın ekstraları mı veriyo... e ben anlamadım hani sadece deri döşeme 3000 ytl oluyodu... çözemedim bi türlü
abi olay şu liste fiyatı dielimli 40 bin ama bunu bayi 30 bine kadar çekio bu opsiyonalrı koyup 37 bine satıyo
kesinlikle siyah abicim
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür.Merak ettiğim bir şey var deri koltukların bakımı daha mı zor standart döşemelere oranla ve de deri döşemenin bakımı nasıl yapılıyor Herhangi bir koruma yöntemi var mı ???