Şimdi Ara

SİYAH ÜRÜN FOTOĞRAFI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben teksit ürünü model fotoğrafları çekiyorum.Şöyle bir sorum olacaktı sizlere.Örnek veriyorum siyah bir t-shirt'ün resmini çekiyorum normal çalışma lambasını kullanıyorum.Fotoğrafı çektikten sonra t-shirt gerçekten çok kötü duruyor.Bazı yerler beyaz,bazı yerler sanki eskimiş gibi çıkıyor.Bu durum için bir tavsiyeniz var mıdır? Softbox kullanarak ışığı hertarafa düzgün şekilde yaymak bu sorunu çözebilir mi? Ve bir soru daha.Lacoste kumaş bir t-shirt fotoğrafladığım zaman mesela koyu yeşil.T-shirt'ün o lacoste kumaştaki çizgiler birbirine giriyor.Bilgisayara atıp baktığım zamanda bir bozulma oluyor kumaşa baktığım zaman şerit şerit oluyor,bunu çözmek için tavsiyesi olan var mı acaba,kullandığım makina Canon İxus 130 .Teşekkürler.

•  SİYAH ÜRÜN FOTOĞRAFI

Bu tarz bi etki mi oluyor yoksa ışık yönünden kaynaklanan çizgi etkisi mi acaba? Bu arada beyaz dengesini iyi tutturmanız her zaman lehinize olacaktır. Ekipman olarak masa lambası ve kompakt kullandığınız için çok bi beklenti içinde olmamak da gerekir elbette...

Kendi firmanız ise bir profesyonelle çalışmanız her zaman bir adım önde olmanızı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

SİYAH ÜRÜN FOTOĞRAFI

Bu tarz bi etki mi oluyor yoksa ışık yönünden kaynaklanan çizgi etkisi mi acaba? Bu arada beyaz dengesini iyi tutturmanız her zaman lehinize olacaktır. Ekipman olarak masa lambası ve kompakt kullandığınız için çok bi beklenti içinde olmamak da gerekir elbette...

Kendi firmanız ise bir profesyonelle çalışmanız her zaman bir adım önde olmanızı sağlar.

neden çizgiler böyle oluyor?

• Tam o resimde gösterdiğiniz şekilde çizgiler meydana geliyor.
  • Moire etkisi.

Bunun önüne geçmek için çekim açısını, çekim uzaklığını ve odak ayarını değiştirebilirsiniz. Elbette çekimde olmasa dahi LCD'de izlerken yine bununla karşılaşabilirsiniz. Teknik bazda özet geçmek gerekirse piksellere denk gelen çapraz doku diyebiliriz; pikseller yatay ve dikey olarak taranırken bu hattın hafif dışında algılanan bi doku buna sebep olur. Bunun için sensörlerde filtre vardır fakat her daim de önüne geçemezler.

EDIT:

Dediğim gibi fotoğrafta aslında olmasa dahi ekranda da görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 21 Mayıs 2012; 15:39:51 >
  • Fotoğrafa tam boy baktığınızda ya da programlar ile herhangi bir boyuta küçülttüğünüzde o çizgilerin görülmemesi gerekiyor.
    Büyük boy görüntüyü ekran boyunda gösterirken oluyordur.
  • nd2-nd4 filtre ile uzun poazlama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Moire etkisi.

Bunun önüne geçmek için çekim açısını, çekim uzaklığını ve odak ayarını değiştirebilirsiniz. Elbette çekimde olmasa dahi LCD'de izlerken yine bununla karşılaşabilirsiniz. Teknik bazda özet geçmek gerekirse piksellere denk gelen çapraz doku diyebiliriz; pikseller yatay ve dikey olarak taranırken bu hattın hafif dışında algılanan bi doku buna sebep olur. Bunun için sensörlerde filtre vardır fakat her daim de önüne geçemezler.

EDIT:

Dediğim gibi fotoğrafta aslında olmasa dahi ekranda da görebilirsiniz.

arkadaşın kafasını karıştırmak gibi olmasın ama, küçük bir ek:
    Eğer çok ince çizgili şeyler çekiyorsanız, lensin optik elemanları sonucu cromatic aberration(renk bozgunu) da işe dahil oluyor, çık işin içinden çıkabilirsen...

unutmadan bu durum sadece pixellerin oyunu, göz yanılgısı; yani baskıda sorun yok.(250-300dpi ve üzeri)

• 250-300 dpi ve üzerinde yüksek boyutta baskı yüksek mpx değeri demek.
    Yüksek mpx e sahip sensörü olan bir kamera demek.
    Bu sensörü iyi besliyecek iyi bir lens demek.

İnternette gördüğünüz fotoğraflar profesyonel çekimlerdir.
    Raw formatta çekilir. S2, HS39, 645D gibi makinalarla çok pahalı ve kaliteli optikler kulanılarak çekilir.

Sıradan makinalarla bu tarz foto elde etmek neredeyse imkansız. Orta seviye DSLR ve üst seviye lens ile beklentiyi karşılayacak fotolar çekilebilir.
    Ancak hiçbiri Türkiyede sokakları zaman zaman süsleyen VAKKO reklamlarındaki fotolar kadar kaliteli olamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.