Şimdi Ara

Siyasal İslam olur mu ? Siyasal din olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Siyasal İslam olur mu ? Siyasal din olabilir mi ?

(En Son Oy Tarihi: 1.7.2024)
Giriş
    Dinin neresinden tutsan elinde kalıyor, git Arif Tekin'in kitaplarıni oku, pdf falan da var adam dini kaynaklarla dininizin asıl yüzünü ortaya çıkarmış. Burada uzun uzun açıklamakla uğraşamayacagim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Modern dünya bilimde ve medeniyette ilerlemekle olur, laiklik ile modern olmak arasında hiçbir alaka yoktur.

Sen gerçek bilim yaparak ilerlersin, din işleri ile devlet işlerini birbirinden ayırmanın modernlik ile bilim ile hiçbir alakası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

periah bu arkadas radikal islamci,simdi bi düsünürmüsün,seriat ülkesine gideceksin ve ben modern hayati benimsiyorum,sacima kiyafetime dokunmayin diyince onlarda hay hay efendim,biz zaten modern hayata karsi degiliz diyecek bu arkadas böyle görüyor galiba,modernlik laikligin ta kendisidir..

Dinler ise sadece kendi zihniyetine inana yasama var baskalarina yoktur,ya bizdensin yada kellenden olursun,sanirim kelleden olmak modernligin ta kendisi..

Periah gecen diyarbakirda starbuckse bastilar,protesto adi altinda ama kutsal sehirdeki starbucks aklarina hic gelmemis,acaba kutsal sehirdeki starbucks cokmu moderndide orayi basmadilarda burasi az modern diyemi bastilar :)))...

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

İşte sen modernliği saça başa bakmak olarak anlıyorsun.

Ben ise bilim yapmak olarak anlıyorum.

Bu yüzden ben bir islamcıyım, sen propaganda laflarla kandırılmış bir gericisin.

Atomu parçalayarak modern ve medeni olursun.

Cuma günü tatilini laiklik diye kaldırdın hangi bilimi icat ettin neyi buldun yazsana bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 29 Haziran 2024; 22:41:43 >

arkadas sizin gibi olmayanlar sizin icin bir öcü,bugünkü modernlik sizle ne alakasi var,size kalsa dünya halen düzdü,birileri dinlere kafa tutarak dünyayi gelistirmis,o insanlarin iliminden biliminden faydalaniyorsunuz,sizdeki modernlik anlayisi,karma toplumlarla zit,birsey üretmek modernlik degilki,sosyal ekonomik herseyi barindirmak modernliktir,sizinki baskici kimseye sizin zihniyet disinda yasama hakki vermeyen,kendi kabugunda sikismis kalmis bir türlü toplumla kaynasamiyan cag disi bir zihniyet bunun neresi modernlik...

• Alıntı

metni:
    seriat ülkesine gideceksin ve ben modern hayati benimsiyorum,sacima kiyafetime dokunmayin diyince onlarda hay hay efendim,biz zaten modern hayata karsi degiliz diyecek bu arkadas böyle görüyor galiba,

şööle. diyosun ya İslam hayata karışır ? EVet karışır ve bahsettiğin gibi birçok ülkede karışmıştır. Ancak herkes her yere gidebilmektedir. Karışırken engellemez sadece gereğini yaptırır.

Ama ya sizler ? Sizler asla müsade etmediniz. Onlar arttırdı ama siz azaltmakla mecbur ettiniz. sizlere kim inanır ?

@David Attenborough

Alıntı

metni:
    Dinin neresinden tutsan elinde kalıyor, 

ya sizin dininiz ? tutacak bi yeri olmadığından mı elde kalmadığını sanıyorsunuz ?

Emin ol herkes sizin dininize yaklaşsa anında İslam diye bağırır. Uzakta iyi görünüyorsunuz. O da sadece görünmediğinizden....

siz ne ürettiniz dediler ? ne başardınız ? Aslında bir iki tane bilim adamı yazmayın, sizler ne yaptınız ? onun bunun yaptığını anlatmaktan başka ne başardınız ? Kendi memleketinde başkalarının adını tekrar tekrar mecbur etmek neye benzer ? sömürgeciler kimi sever ?

Bağdat pili bizimdi, Endülüs bizim. Var olan bilim bizim öğrettğimizdir. ANcak ağır sanayi üretmedik. ELbette. teknoloji doğayı mahvetti ve hiçbir faydası yok. Hem de hiç. Ayrıca modern bilim modern bilim diye sayıklananın 2 ile 2 yi toplamaktan başka ne icraatı var ?

motor bulumuş da. dönüyomuş da. mıknatıs mış da... Zaten yok muydu bunlar ? bişiyi döndürdün diye neden tapınma ttalep ediyorsun ki ? hazırdan döne döne hayat devam edip insanlar uyuşuklaştıktan sonra, gidip spor salonlarında akşama kadar hareket ve güç uyguluyorlar. İyi de doğayı yaşasaydınız ne gerek vardı ? hem de para sayılarak ?

Arkadaşım soruya cevap versene neden kaçıyorsun?

Cuma tatilini laiklik diye kaldırdın neyi hangi bilimi icat ettin yazsana. Yazamazsın çünkü yok, laikliğin gerçek modernlik kavramı ile bir alakası yok.

Laiklik kısaca; din işlerini devlet işlerinden ayırmaktır, bu kadar. Laikliğin modernlikle bilimle ilimle zerre alakası yoktur. Propaganda cümlelerle beyninizi yıkıyorlar sonra buraya yazıyorsunuz, yazarken düşün biraz.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

tesettürlü kizlar topluma kaynasirken nedense erkekleri kaynasamiyor,ve hatta baskin erkek istemiyorum diyor,onlar bile istemezken,sizin dayatmaniz ve sürekli bizim zihniyette herkes hürdür yalaniyla kendinizi kandirmaktan yorulmadinizmi.

sürekli dayatma pesindesin, istemiyorum arkadas o din senin olsun, yasa o dinle,ama benimde hürriyetime karisamazsin,ben dilegim gibi yasarim,sen yasiyamiyorsan karma toplumlarla o senin sorunun,senin baskici zihniyetn sana kalsin,ben karma toplumlarla yasamak istiyorum,izole hayat istemiyorum..

Avrupada yasayan bir sürü senin zihniyetin yasiyor,sokakta gayler öpüsüyor biri rahatsiz olmuyor cünkü avrupanin maasi demekki inanctan daha agir basiyor...

derhal internetten cik,siyonist ürünü bu internet hadi protesto adi altinda interneti yok say :))))kapat bilgisayari

Hadi kpatalım ? Hadi hemen ? internet siyonist işi değil ama hemen elektriği keselim ?? Hadi ? neredsiniz ??

Hem herşeyi internete mecbur edip hem de kapat ? Hea ? kapatacaksak anında kapatalım. Tüm mecburiyetler engeller kalksın da bak bakalım bir saniyesi kalır mı ?

Ayrıca bilim internet elektrik eğer müslüman işi çıkarsa sen kapatacak mısın o bilgisayarı ? Neden tarafsız deilisiniz ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Dİn min falan yok, şu kafayı bırak. Zenginler rahat yaşasın, yöneticilerin keyfi bozulmasın diye uydurulan şeyler bunlar. Nasıl antik yunanların dinine, mitoloji deyip insanlar bunlara nasıl inanmış dalga geçiliyorsa birkaç yüz sene sonra şimdiki dinlere de aynı şeyler olacak. Bugün gidip hindistandaki hinduizme de baksan, romadaki katoliklere de baksan aynı şeyi görüyorsun, elindeki yetinmeyi bilip ses çıkartma öldükten sonra her şeyin en güzeli senin olacak.

Bu toplum gelişmeyi istiyorsa her şeyden öte öbür taraf fikrini bir kenara bırakmalı, en basitinden haksıklığa uğradığında beddua edip kendini tatmin etmekle yetiniyorsun, onun yerine gidip hakkını arasan hak yiyenlerden 10 yıla kalmaz isviçreyi yakalarız. Öbür taraf, cennet cehennem falan yok, zengin daha da çalsın daha da zenginleşsin ama fakirler koyun gibi yaşamaya devam etsin, ibrani dinlerin ve geriye kalanların çok büyük bir çoğunluğunun ana motivasyonu bundan ibaret.

Git biraz, dinlerin ortaya çıktığı toplumlara bak, neden çinde, orta amerikada ne bileyim germen şehirlerinde değil de kimsenin nerede olduğunu bilmediği iki tane çöl kabilesinde çıktı bu din, az bir şey düşünüp sorgulayın. Bu hayatta hiçbir şey sorgulanmaz değil, zihninizi açın. Yazık bize, bu topluma, bin yıldır uyutuyorlar bizi, artık uyanalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• evet darwinin teoriside size ait :)))....

• Neden sen mi buldun interneti?

Arkadaş Cuma tatilini laiklik diye kaldırınca Türkiye interneti icat etti zannediyor yazık bir Kemalistin hazin sonu..

• David Attenborough kullanıcısına yanıt

iki dar kafali, siyonistleri sevmez ama siyonistlerin bulusunu kullanmayi cok sever,avrupaya gidiyorsun,adamlara diyorsun,iranda,afganistanda,sudi arabistanda seriat varken ne isin var lut kavminin bol gezdigi toplumda yasiyorsun,sesleri cikmiyor,dedim tabi cikmaz,paranin gözünü sevsinler,paranin dini imani olmaz :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 29 Haziran 2024; 23:10:14 >
  • Alıntı

metni:
    Bugün gidip hindistandaki hinduizme de baksan, romadaki katoliklere de baksan aynı şeyi görüyorsun

Zaten onlara bakma HAK dine bak.

Alıntı

metni:
    haksıklığa uğradığında beddua edip kendini tatmin etmekle yetiniyorsun, onun yerine gidip hakkını arasan hak yiyenlerden 

Gücü yetmeyen beddua etmeyip de ne yapacak ? intikam mı alsın ? Sonra da terörist diye binin tepesine değil mi ? Bugün resmi makamlarda vatandaşa neler yapılıyor ? Gıkını çıkaramayan niceleri var.ÇÜnkü ağır baskı var. Kolay mı?

Alıntı

metni:
    evet darwinin teoriside size ait :)))..

@ersin345 ne sanıyordun ki ? Konusunu bile açmıştım zamanında. darwin Kuran ayetlerini teori diye yazmış dahi olabilir. Olamaz da hani bilmeyene olabilir. insanlar maymundan geldi derken herkesi kast etmem,işse, zaten Kuran da geçiyor...

Cumadan bahsetmesen iyiydi. Hani açıklayabilecekleri bişi yok. Cuma gidince salı çarşamba gelmedi. Direk cumartesi veeeee pazar geldi. Bunu kim açıklayabilir ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.