odtu cok temel gpa kasmak daha kolay diyorsunuz, bilkentte daha zor olur gpa kasmak. zaten bilkent dusunuyorum felsefede ama odtunun dediginiz gibi bir imkani varsa daha mantikli bir secenek olur. 3,3 gpa bilkentli olacagima 3,6 gpa odtulu olurum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
siyaset bilimi ve kamu yönetimi (2. sayfa)
-
-
hocam temelden kastım şuydu yani sosyal bilimlerin her disiplinin giriş derslerini alıyoruz felsefeci de soc ve psy den dersler alıyor ama o bölümlerin asıl bölüm derslerini değil yani. bölüm derslerinde baya detaya iniliyor o yüzden yüksek gpa işi zor yani yukarda yanlış ifade ettim herhalde kusura bakma :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Şubat 2022; 20:5:41 > -
son gunlerde iyice aptallastim neyse tesekkur ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumda birkaç kez sizin yazdıklarınızı okumuştum, felsefeyle ilgilendiğinizi biliyorum ya da bildiğimi düşünüyorum. Bu yüzden size yardımcı olmaya çalışacağım elimden geldiğince.
Öncelikle sadece yüksek lisansa kabulünüzü kolaylaştırmak için ODTÜ'yü seçmek gibi bir davranışta bulunmak temeli sağlam olmayan bir davranış olacaktır. Felsefe bildiğiniz üzere kıta felsefesi ve analitik felsefe olmak üzere iki farklı ekole sahip. Bilkent Üniversitesi analitik felsefe ekolünde eğitim verirken ODTÜ ise daha çok kıta felsefesi ağırlıklı melez bir eğitim veriyor. Sadece almak istediğiniz eğitim bile sizi farklı iki üniversiteye yönlendirecekken GPA odaklı düşünmeniz bana pek sağlıklı bir bakış açısı olarak gelmedi.
Ayrıca yurt dışında burslu yüksek lisansa kabul şartları oldukça zor ve tek kriterde GPA değil. Bildiğim kadarıyla Avrupa'da burslu bir şekilde yüksek lisans yapamıyorsunuz (doktora yapılabiliyordu galiba), en iyi ihtimalle yüksek lisans sürecindeki yaşam giderlerinizi sizin karşılamanız gerek. Felsefe için Amerika ve Kanada'da da çok az burslu yüksek lisans programı var (var olanlarda yaşam giderleri için komik denebilecek burs miktarları sunuyor), Amerika ve Kanada'da daha çok bütünleşik doktora programları mevcut. Bu programlara kabul alabilmek için en az GPA kadar referans mektubunu alacağınız akademisyenin yurt dışı bağlantıları, lisans eğitimi sürecinde yapmış olduğunuz akademik girişimler de önemli. Bilkent'in bu konuda ODTÜ'ye göre çok daha önde olduğunu düşünüyorum, bu yüzden sizin bu konuyu bir kez daha gözden geçirmenizde fayda olduğunu söylemek isterim.
Daha fazla yazarak konuyu amacından saptırmak istemedim, konuşmak isterseniz özel mesaj kısmından konuşabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F17DBD6C5 -- 22 Şubat 2022; 2:0:4 >
-
konu amacından sapmasın diye özel mesaj atıyorum size.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X