Şimdi Ara

siyaset bilimi ve kamu yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bölümü okuyanlar veya bilgisi olanlar varmı? 2 3 üni dışında puanı pek yüksek değil.Ankara üniversitesinden mezun olan 3 kişiyi rastgele gördüm araştırdım ist ank izmirde kaymakamlar.Torpil olmadan bu tür iibf bölümlerinde ankara,hacettepe,istanbul tarzı üniversitelerde(bunların puanı ne çok yüksek ne de çok düşük ondan örnek verdim) okumak görür mü,veya başka iibf bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

• up

• kpss kasıcaksan üni önemli değil. Özelde eski mezunlarının çoğu iyi yerlerde yenileri ortalama veya iş bulamayını falan vardır çok (iü adına konuluyorum)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • güzel kpss kursları

• trez kullanıcısına yanıt

Diğer iibf bölümleri hakkında ne düşünüyorsun hocam?

• Diğer İİBF bölümleri hakkında derken bu dediğin okullarda mi yoksa genel olarak mı sordun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt
    ucu açık soru hocam ama amacın direkt olarak iş bulmak ise daha iyi seçenekler var. Abim iü işletme mezunu kpss kursu gibi miydisizin fakülte demiştim evet çoğu kpss ile girdi dedi. Bddk’ya giren falan olmuş yani ya da guy ama aşırı saçma bir tercih değil ankara veya istanbulda iibf okumak. Marmara da olabilir. (Ben de 12yim sadece abim ve bir kaç istanbul üniden mezun tanıdığım olduğu için söyledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trez -- 20 Kasım 2021; 21:39:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iktisat vs siyaset kamu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

genel olarak sordum hocam.Bu şartlarda yüzüstü bırakmayacak ama tabi bu tür bölümlerde kişiye de bağlı.

• trez kullanıcısına yanıt

valla hocam pek bilgim yok bu iibf bölümlerinde benimde bi tanıdık ytü işletmeden mezun şuan barcelonada ilaç şirketinde çalışıyor.Önceden illa aühf,iühf veya odtü,bilkent gibi ünilerde iibf bölümlerinden biri gelene kadar sınava girerim diyordum ama bu tarz yerlerde iyi bi kariyer gelebilirse o zaman boşuna 1-2 sene mezuna kalmayayım diyorum yinede iyi bi araştırma yapmak lazım ve kişinin kendini geliştirmesine de çok bakıyor.

aynen öyle hocam ucu açık soru

Ben Bilkent işletmedeyim ve işletme özelinde bence iş kişiye çok fazla kalıyor ancak ben işletmenin koç-boun-bilkent kalibresi okullarda okunması gerektiğini düşünüyorum.Sabancı ODTÜ vs olan bölümlere göre ekleyebilirsiniz

İşletme bölümünde iyi bir ingilizce zaten önemli ve buna ek olarak 2.bir dil eklemek lazım ama ilk başta İngilizcenin iyi verildiği ve ona maruz kalacağınız bir yerde okumanız lazım.

İyi okullarda çok iyi konferanslar vs veriliyor(bizim okula McKinsey tanıtıma geldi) ve bunlara katılım bence kolay olmalı.

Çevre faktörü de çok etkili çünkü iibf bence ekonomi bölümünü biraz dışarda tutarsak tam anlamıyla sana şunu ol bunu ol demez.Haliyle tam anlamıyla şunu yapıyorum diyebileceğin bir vasıf olmadığı için çevre faktörü devreye giriyor(akademisyenlik vs hariç.)

Diğer bölümleri hatta kendi bölümüme de henüz geçmedim ancak tercih verirken epey araştırmıştım ve bölümümün tanıtım sunumuna(okuldaki bir hocamız yapıyordu)katılınca belirli bir bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.

Kabaca toplayacak olursak iibf için devlet istiyor ve torpiliniz varsa okulun çok önemli olmadığını ancak özel sektör düşünüyorsanız da belirli okullar dışına çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Çok klişedir hani her okulda şu varmış bu varmış diyenler gelebilir ama 1000 tane adamdan 1 kişinin çok iyi bir konuma gelebilmesi bence başarı değildir.Evet kişinin kendisini geliştirmesi elbette çok önemlidir ama kendini geliştirecek imkanların sana sunulması çok daha önemlidir.Ben belirli bir kalibreyi araştırdığım için açıkçası alt tarafta işler nasıl tam bilmiyorum ancak bölüm kadrolarındaki hocalara işte yabancı dil konusuna vs bakarsak ve iyi okullarla kıyaslarsak sonuç çok daha net ortaya çıkacaktır.

Belirli okullarda okumayanlar haricinde herkes işsiz kalacak vs demiyorum kesinlikle ama bu okullar dışındaki insanların kendilerini geliştirmek için çok çaba sarf etmeleri gerektiğini hatta ileri gidiyorum belirli okullarda olup buna güvenen insanların da zorluk yaşayacağını düşünüyorum.

• Bana sorabilirsin ama iş imkanı sorularının çıkacağı bir kapı yok çünkü bu bölüm özel sektöre katkı değer yaratmanı sağlayacak bir bölüm değil. Özel sektöre katkıyı sen kendi imkanlarınla vereceksin, bölüm sana bu konuda bir şey vermez. Devlet de malum açmaya gerek yok. Akademi de zor iş açıkçası, cidden akademi hedefine gönülden bağlı olman ve ailenin de seni destekleyecek maddi manevi imkanlarının olması gerekiyor. Bunlara da tamamsan şahsi fikrim Bilkent Koç Boğaziçi dışında okuma bu bölümü. Her şeyden öte ülke ekonomisinin önümüzdeki 2-3 yılı çok karanlık daha da derin fakirleşme ve daralma yaşanacak, 5-6 senede de -iktidar değişimi halinde- ancak toparlamaya başlar. Bu şartlarda hangi bölümü okursanız okuyun küçük bir azınlığa girmedikçe ekonomik sıkıntılarla hat safhada boğuşacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 21 Kasım 2021; 15:46:35 >
  • Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

Çok-haklısınız-hocam.Maalesef-bu-bölümde-torpil-işi-falanda-girdiği-için-devlet-kademesinde-riskli-olabilir.Benimde-ilk-hedeflerimden-biri-bilkent-işletme-umarım-seneye-görüşürüz.Bu-arada-kusura-bakmayın-space-tuşu-bozuldu-ondan-böyle-yazıyorum.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Haklısınız-hocam.Bana-göre-en-iyisi-top-tier-üniversitelerde-işletme-okumak.Zaten-o-devlet-işlerine-falan-girince-bidaha-çıkılmıyor-çukur-gibi.

• Hazır tatildeyken sana uzunca bir yanıt vereyim

odtü özelinde konuşacak olursam sosyal bilimlerin(hukuk,econ, psy, felsefe vb.) hepsinin temel derslerini alıyorsun yani sadece lisansta aldığın derslerle sosyal bilimlerin tamamı hakkında ucundan bilgi sahibi olabiliyorsun ama hiçbirinde usta olmuyorsun jack of all trades, master of none sözünü karşılıyor bölüm. akademi hayali hedefi olan ve sosyal bilimlere ilgisi olanlar için biçilmiş kaftan bu bölüm yaparsın yüksek gpa'ini birkaç referansla usa,ingiltere kanada ve avrupada güzide bir üniden kabulünü alırsın tabi boun koc sabancı bilkent en son da gsü ve odtü sana açabilir bu yolları mesela geçen seneki bölüm birincisi johns hopkinste devam ediyor yükseğine ayrıca sciences po erasmusu da var daha ne olsun birader .d

kamu kısmına gelirsek ortalama bi memuriyet düşünüyorsanız bu bölümü türkçe okuyun hatta aynı klasmanda bir ünide maliye veya iktisat yazın kpss ye yönelik daha çok dersler alırsınız. tabi yine bilkent odtü mezunu adamlar bu sınavlarda rahat derece yapıyor çünkü backgroundu sağlam diğer elemanlara göre ama akıl karı değil bana göre çünkü hem etiketini kullanmamış oluyorsun hem de 4 senelik müfredatı 1 senede öğrenmeye çalışıyorsun. tabi merkez bankası, spk, bddk gibi kurumlar üst düzey memuriyet olduğu için top tier ünilerden talibi de çok oluyor bunlar kpss yanında yds de istediği için aldığın yabancı dil eğitimi sayesinde farkı koyacağın için düşünülebilir gerek çalışma koşulları,maaşları,imkanları gerekse prestijini vs düşünürsek benim de aklımı çeliyor buralar.

özel sektöre gelirsek kardeş açık konuşayım bu bölüm sana katma değer yaratacağın hiçbir bilgi vermez. tabi iibf çatısı altında olduğu için mezun olduğunda açılan tüm sınavlara girebilirsin ama burada yazılı sınavlarda iktisat ve işletmeci ünide aldığı eğitimle senden daha rahat olacak kamu mezununda teknik bilgi sıfır olduğu için baya çaba sarf etmek zorunda yetişmek için. zaten mülakat vs işi tamamen kişinin kendini nasıl yetiştirdiği,geliştirdiğiyle ilgili boş denilmeyecek bir üni hayatı geçirdiysen kendini rahat ifade edebiliyorsan özgüvensiz değilsen sosyal becerilerin yüksekse farkını koyarsın seni o aşamaya üniversiten getirebilir gerisi tamamen seninle alakalı. özel sektör için direkt işletme derim ben görece yorucu olmayan bir lisans eğitimi ile ünide kendini her açıdan doldurursun çoğu şeye vakit ayırabilirsin staj yaparsın topluluk kasarsın vs. ayrıca sektöre yönelik eğitimini de almış olursun. iktisat da prestij açısından aynı kefededir ama ağır bir eğitimi var bu dönem en düşük ortalamaları iktisattan gördüm ayrıca 5 6 ders zincirleme bağlantılı olduğu için lisansını uzatmak zorunda kalanlar da oluyor yani zor birader odtü iktisat adamı yamultur ha tabi zor ama yapan da yapıyor hakkıyla mezun olup boşta kalan da görmedim genelde iyi durumda oluyorlar. kıssadan hisse iibf istiyorsan denklem basit bence üni kesinlikle prestijli olmalı istanbulda olmalı yani boğaziçi koç en başı çekiyor puan yetmiyorsa da odtü yazılır şehir farkı hariç belirgin farklar yaşamazsın. bölüm bazında da zorunda kalmadığın sürece yazma burayı ama zorundaysan yaz baba çok da kafaya takmaya gerek yok iktisat işletme olmadı diye yiyip bitirme kendini herkes yolunu buluyor bir şekilde. konuştuklarım top tier bazında en son odtü için geçerli tabi onu da belirteyim gidip de maraşta falan okuyacağına elle tutulur bir şeyler öğren meslek sahibi ol daha iyi

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam son paragraf aydınlattı beni

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

odtu felsefede okuyup da istedigi gibi akademi dunyasina giris yapabilen tanidigin var mi hocam? yuksek gpa imkani varsa lisans icin baska okullari tercih etmek yanlis olur cunku yurt disinda burslu master icin yuksek gpa hayati onem tasiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • felsefe düşünüyorsan bilkent daha ön plana çıkıyor masterda çünkü hem akademik kadrosu gayet güçlü hem de yüksek gpa kasmak boğaziçi odtüye nazaran daha kolay olur. odtü beşeri bilimlerde psikoloji çok kalitelidir felsefe ve sosyoloji psy'ye nazaran zayıf kalıyor o yüzden top class ünilerden kabul almaya yüksek gpa yetmeyebilir. yine de bir linkedinden bakabilirsin mezunlarına pek bilgi sahibi değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Şubat 2022; 19:50:5 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.