Şimdi Ara

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi vs. Uluslararası İlişkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bu iki bolumu okuyan ya da dusunen bilgisi olan yardımcı olabilir mi sizce hangisinin geleceği daha parlak hangi bolumu okumalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: skywalker935

merhaba arkadaşlar. bu iki bolumu okuyan ya da dusunen bilgisi olan yardımcı olabilir mi sizce hangisinin geleceği daha parlak hangi bolumu okumalıyım

İki bölüm arasında çok bariz fark yok. Kişisel ilgin varsa bölümler arasında fark olur örneğin uluslararası enerji sektörü düşünürsen Uİ daha avantajlıyken devlette bir yer düşünürsen KY daha öne çıkar. Forumda daha önceleri Siyaset Bilimi, ve Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri arasında ki farkları çok önceden yazmıştım. Bir kez daha özet geçersek çok az üniversitede ciddi manada siyaset bilimi eğitimi veriliyor. Çoğu üniversite Kamu Yönetimi bölümünün adının yıpranması, ön yargıların oluşması, imaj zayıflaması gibi etkileri götürmek için bölümün başına Siyaset bilimi ismi koydular. Ama bölümde ki eğitim Kamu yönetimi kaldı. Bu yüzden isminde siyaset bilimi olması bir üniversitede siyaset bilimi eğitimi olduğu anlamına gelmez. Tercih açısından sorarsan bu bölümlerde %20 bölümün kendisinin ne olduğu (Uİ, KY vs) %30 hangi okulda okuduğun %50 ise kendini geliştirip geliştirmediğin gelecekte iş bulmanı etkiler. %50 lik kısım ise %20 ingilizceye hakimiyetin %10 mezuniyet ortalaman %15 elde ettiğin sertifikalar ve kurslar %15 ise alana bilgisel hakimiyetin gibi bölünebilir. Öğrendiğin ekstra diller, yaptığın stajlar ise iş bulmada extra point olarak eklenir. Belki bu kadar net değildir bu sayılar ama 3. sınıfı bitiren bir SB ve KY öğrencisi olarak gözlemlerim benim bu yönde.

• teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    siyaset bilimi ve kamu yönetimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.