Şimdi Ara

Siz Olsanız Nasıl Yaparsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba odamı amatörce sinema odası şekline sokmak istiyorum ama akustik yapılandırması ve ses soğurması hakkında tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.Kapı tarafındaki duvar diğer odayla bağlantılı ve o tarafa ses gitmesini istemiyorum ayrıyetten surrounddanda en iyi şekilde faydalanmak istiyorum.Siz olsanız nasıl bir uygulama yapardınız.Bu arada kullanacak olduğum ses sistemi Samsung HT-Z325 modelidir.
    Bunlarda odanın ve sistemin resimleri.
    Not:Oda kare bir yapıya sahip ve pencerelerin boy ve yükseklikleri aynıdır.
    http://imageshack.us/photo/my-images/101/oda1.jpg/
    http://www.cinemahometheaters.com/timgs/samsung_ht-tz325r_1.jpg
    http://www.cinemahometheaters.com/hometheaters/manufacturers/pos/samsung_ht-tz325r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmet_d. -- 5 Mayıs 2011; 9:47:27 >

• Ses yalıtımı için en uygun ve etkili seçeneklerin başında taşyünü gelir. Ancak, üzerini tekrar alçıpan gibi bir materyalle kapatmak gerekir. Zira, taşyünü de camyünü (elyafı) gibi, solunması sağlık açısından sakıncalıdır. Ama alçıpan altında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Sesin tamamen kesilmesi için yüzer oda olarak tabir edilen oda içine oda yapılması gerekiyor.
    Fakat bu bizim gibi hobi için bu işe gönül verenler açısından bir hayli pahalı bir uygulama.
    Sesin dışarı gitmesini engellemek ile ses akustiği için uygulama yapmak ise ayrı işler.
    Sizin her ikisini de düşünmeniz gerekiyor gibi.

Sesin soğurulması için teknikanın da söylediği gibi camelyafı veya taşyünü kullanılıyor.
    Okuduğum kadarıyla bu malzemelerde yutuculuk değerleri dansiteye göre artıyor. Fakat haftasonu gittiğim fuarda IZOCAM standına da uğradım. Okuduklarımın tam tersine oradaki mühendis IZOCAM kataloğundan kendi ürünlerindeki Hz değerlerinde ses yutuculuk değerlerini gösterdi. 40 dansite ile 70 dansite ürünün yutuculuk ve NRC değerlerinin aynı olduğunu gösterdi.
    Hali hazırda özellikle Amerikada yapılan uygulamalarda OC703 camelyafı çok meşhur. Onun dansitesi de 48 kg/m3. NRC değeri de 0,65. Yani 5cm tek katta %65 e varan yutuculuk sağlıyormuş.
    Karaköyde camelyafı ve taşyünü satan bir yer var. Bana daha farklı bir malzeme gösterdiler. Tek katta %75 yutuculuk sağlıyormuş. Bu aralar ses stüdyolarında izolasyon için bu malzeme rağbet görüyor dediler. Malzemenin adı MUFAF ya da NUFAF gibi birşeydi.

Yalıtım ve akustik işini yaparken özellikle köşelerin öldürülmesine dikkat edin. Köşelerdeki bass yığılmaları üzerinde oldukça fazla duruyor akustikçiler.
    Kolay gelsin. Uğraştım, hala da uğraşıyorum . Tek başına ..Zor iş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.