Şimdi Ara

Siz Siz Olun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Komşumuza Türkmen bi bakıcı geldi.
    komşumuz kadını kovdu evden..
    biz de eve aldık..
    sonra iş bulunca kadın gitti..
    Kadın Halamdan Kürk almıştı parasını maaş alınca öderim demişti..
    Ben Cep telefonumu ve yedek telefon hattımı ona vermiştim..
    50-60 ytl de borç para verdik
    çalıştığı yerin adresını felan aldık hep
    Burada elbiselerini yıkadık misafir ettik tamam..

Sonra kadın ortadan kayboldu..Çalıştığı yerde felan yok..Yani olan borçlarıyla gitti..
    herkese gereğinden fazla yardım etmeyin..

• çok safmışsınız
  • kalacak yeri olmayan bakıcı kürk mü giyiyor
  • LÜTFEN OKUYUN

ben de evime evsiz üniversiteli birisini aldım, çocuk türkiyeden almanyaya yeni gelmişti ünv. için, aynı durumda ben de olabilirdim diye. çocuk ev bulamıyordu, otelin de geceliği en ucuz 60 euroydu. gel ev bulana kadar bende kal demiştim. ayrıca çocuğun hiç ingilizcesi ve almancası yoktu(almanyada oluyo olay) günlerce ev aradık çocuğa, o kadar telefonumu kullandı, beraber sofraya oturduk aynı ekmeği böldük yedik. o kadar gün aynı odada sırf iyilik olsun diye tanımadığım birisiyle kaldım. en sonunda bi oda bulduk, çok yakın bi alman arkadaşım kiralıyordu. çocuk dil bilmediği için gittik benim aracılığımla benim ayarladığım oda için görüştük ve anlaştık. her ne hikmetse çocuğun davranışları bu anlaşmadan sonra birdenbire değişti. sonra da durduk yere bana rest çekip posta koyup gitti... bi dövmediği kaldı. bir teşekkür bile etmedi ayrılırken, yüzüme bile bakmadı.
    benim ona söylediğim tek şey şuydu yemek yerken:"abi ya bugün de bulaşıkları sen yıkayabilir misin? bugün çok yoruldum".
    sonra bana sarfettiği laflar: "ulan 2 gün evinde kaldım diye sana eyvallah edeceğimi mi sandın? sen kim oluyorsun da bana emir veriyorsun? bana kimse emir veremez tamam mı olum. ben zaten senin evinde sana muhtaç olduğum için değil seni sevdiğim için kaldım"

oysa günlerdir en ufak bir iş buyurmamıştım, yemeği ben yapıyordum, bulaşıkları ben yıkıyordum her seferinde. bi de beni sevdiği için kalmışmış. işte sonra çekip gitti. ilk başta Allahından bulsun diye düşündüm ama yediği ekmeğe hıyanetlik etmenin bedelinin ne olduğunu öğrenmesini istedim. çocuk evden ayrılır ayrılmaz odayı veren alman arkadaşıma telefon açtım, çocuğu eve almamasını, kendisine başka birisini ayarlayacağımı söyledim. zaten tanıdık diye kontrat da yapmamıştık. sağolsun arkadaşım dediğimi yapmış. kapıdan dumur bir şekilde geri dönmüş. duydum ki şimdi yana döne ev arıyormuş ve otele geceliği 60 euro para ödüyormuş. bu da ona bir ders olsun. yeri geldiğinde iyilik yapmasını bilen bu yürek, yeri geldiğinde de cezanın âlasını vermeyi bilir. siz siz olun, arkadaşın dediği gibi insanlara iyilik yapmak için kendinizi ve iyi niyetinizi zorlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 21 Ocak 2007; 18:41:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

kalacak yeri olmayan bakıcı kürk mü giyiyor

kadın Türkmenistan dan gelmiş sadece macera olsun diye Türkiye'de yaşamaya..
    700 ytl maaş alıyodu..
    kürk almıştı
    paranın bi kısmını ödedi sadece sonra öderim maaş alınca dedi
  • Bu tarz üzücü olaylar ve tabiri caizse nankörlükler yinede yardımseverliğimizi baltalamasın.Sonuçta balık bilmezse halık bilir
  • tanımadıgım veya sevmedığım kımseye iyiliğim dokunmaz cok şükür direk lap diye hayır demeyi bilirim kafam rahat en güzeli bence
  • insanlara hakettiğinden fazla değer vermiceksin..her önüne gelene bende atlamam aman işi görülsün diye..peh siz yine 3. şahıslardan kazık yemişsiniz..ben burda anlatsam oturup ağlarsınız..24 sene nelere katlandık
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

insanlara hakettiğinden fazla değer vermiceksin..her önüne gelene bende atlamam aman işi görülsün diye..peh siz yine 3. şahıslardan kazık yemişsiniz..ben burda anlatsam oturup ağlarsınız..24 sene nelere katlandık

ZEUS baba büyüksün...

• Bu gibi insanlara acınmaz kardeşim yapmayacaksın iyilik sonra pişman olursun.
    nJOY dostum senin başına gelen de kötüymüş ama sen en güzelini yapmışsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: _MARS_

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

insanlara hakettiğinden fazla değer vermiceksin..her önüne gelene bende atlamam aman işi görülsün diye..peh siz yine 3. şahıslardan kazık yemişsiniz..ben burda anlatsam oturup ağlarsınız..24 sene nelere katlandık

ZEUS baba büyüksün...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.