Şimdi Ara

SİZCE AŞK NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: emell

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

Aşk aptal olmayı kabul etmek ve elinden gelen bütün fedakarlığı yapmak ve kendini sevdiğin kişiye adamaktır...

hayatta bir insanın başına gelebilecek en kötü şey doğruyu bilip te yanlışı istemesidir..
    aşk da bunun gibi birşey olsa gerek..

@eddie

Aynen öle:)

@emell

Vallah başıma geldi ondan yazdım.yazdıklarım içimden gelenlerdi:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Doğa sinsi sinsi ellerini ovuştururken , biz hiç farkına varmadan aşık olmuşuzdur hayallerimizin prensesine.

anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Doğa sinsi sinsi ellerini ovuştururken , biz hiç farkına varmadan aşık olmuşuzdur hayallerimizin prensesine.

anlamadım

deep hocam.
    Bana göre aşk Doğanın bizlere kurduğu bir tuzaktır.
    Kendini devam ettirme ve koruma uğraşında olan tabiat,
    üremeyi ve çoğalmayı hızlandırmak için zehirlerini akıtmıştır kanımıza....

Ama tatlı bir duygudur aşk...
  • "Aşk, dağınık halde bulunan ruh parçacıklarının uyumlu olanlarının birbirlerini bulmasıdır". Güvercin Gerdanlığı, İbn Hazm
  • quote:

quote:

quote:

anlamadım

deep hocam.

tabiat : toprak, hava, su, güneş ...

suçlu kim ?

• AŞK;
    Fikirsizliktir. Kendine "yeryüzündeki en zeki canlı insandır çünkü...." sıfatı alan insanoğlunun bu sıfatı alma sebebi olan en önemli özelliği "fikir sahibi olabilme" ayrıcalığını kaybettiği ortamdır AŞK. Dolayısıyla aşık bir insandan çevresinin beklentisi asgari seviyededir.
    Ama yine de AŞK güzeldir...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

anlamadım

deep hocam.

tabiat : toprak, hava, su, güneş ...

suçlu kim ?

Doğal Seleksyon desem..

Aşık olan insanlar türlerini devam ettirebilirler. Fakat aşık olmayanlar ve cinsellikten uzaklaşan türler bir sonraki nesile karakteristik özelliklerini aktaramazlar.

Siz ne düşünüyorsunuz Deep hocam ?
    Doğa' ya ve onun akıl almaz yeteneklerine , muhteşem ürünlerine pek güvenmiyorsunuz sanırım...

• Doğal Seleksyon desem..

Aşık olan insanlar türlerini devam ettirebilirler. Fakat aşık olmayanlar ve cinsellikten uzaklaşan türler bir sonraki nesile karakteristik özelliklerini aktaramazlar.

Doğa' ya ve onun akıl almaz yeteneklerine , muhteşem ürünlerine pek güvenmiyorsunuz sanırım...

yani aşık olmayan ve cinselliklerini devam ettirmeyen kişiler karekteristik özelliklerini gelecek nesillere aktaramıyorlar demişsiniz..

anne babasından çok gerek görüntü ve gerek karekteristik özellikleriyle halalarına benzeyen çocuklara ne diyeceksiniz?

bunlar kerekteristik bir olgu kabul edilmiyor mu?
    yada o anne babanın genetiğini gelecek nesillere aktarmak için illaki aynı olmasımı gerekiyor?
    günümüzde bunun tersi durumları çok fazla görüyoruz.

bu konunun doğayla ilişkisinide pek fazla anlayabilmiş değilim her oluşan şey doğadan kaynaklı olarak bakarsak bir yerde zaten tıkanmışız demektir...
    muhteşem oluşuma kafa yormak boş işmiş gibi geliyor..
    hayranlık duyarak yada bu oluşmuş mükemmelliği sizin deyiminizle ürünlere takılmak yerine onlardan faydalanmak daha doğru olmazmı?

aşk bir duygudur ve bunun oluşmasına neden olan bir gücün yanısıra iki cinsin bu duyguyu kimi zaman paylaşarak kimi zaman şikayet ederek kimi zamanda yıllarca arayarak elde ettikleri bir şeydir..

• Aşkın nasıl ortaya çıktığı ile ilgili çok somut veriler elimizde yok ?
    Ama bu konunun, Freudun da altını çizdiği gibi cinsellik ve üreme kaynaklı oldugu aşikar.
    aşkın kimyası hakkında bazı konularda aydınlanmış durumdayız, fakat bana göre bunlar da yetersiz.

Kimi bilimadamları göre bu tür özellikleri insan türü son Yüzbin yıllık sürede kazandı.
  • Kimi bilimadamları göre bu tür özellikleri insan türü son Yüzbin yıllık sürede kazandı.

yüzbin yıllık süreden önce bu varolan şeylerin ismi nedir öyleyse?
    insanlarda olan belli başlı özellikler vardır bunların isimlerine indirgeyerek bakarsak asıl oluşan şeyleri gözden kaçırabiliriz..

asırlar önce insanoğlu üremek için memeli başka bir canlıyla çiftleşmedi yine kendi cinsi olan insanla çiftleşti o zaman buna ne isim verilirdi diye düşünmek günümüzdeki aşkın varlığını değiştirmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 15 Mart 2006; 14:41:14 >
  • quote:

Doğal Seleksyon desem..

doğayı toprak hava su ve güneş dörtlüsü olarak görüyor ve bunlarda duygu, akıl, zeka vs kaabiliyetler üretecek bir kapasite göremiyorum ...

insan bir madde yığınıdır fakat madde bir güç olmadan hareket etmez ...

görüyoruz ki bütün canlılar madde olmalarına rağmen hareket halindedirler ...

fakat bu hareketlilik cansız maddelerde mevcut değildir ..

o zaman canlıları cansızdan ayıran bir faktör vardır ki o da adı üstünde "can" dır ...

bu "can" da insanda "ruh" ile sağlanır ...

bütün bizi maddeden ayıran duygularımızın temeli de "ruh"dan gelmektedir

diye düşünüyorum ...

• bi kitap varya aşk köpekliktir diye işte doğru aşk ne kadar dinine bağlı olursan ol bi hayat kadınına aşık olmak gibi bişeydir birileri için cehennemde yanmayı bile göze almaktır sonsuza kadar ona bakıpta ona sevdiğini söyleyememektir
  • karın ağrısıdır.
  • quote:

Aşkın nasıl ortaya çıktığı ile ilgili çok somut veriler elimizde yok ?
    Ama bu konunun, Freudun da altını çizdiği gibi cinsellik ve üreme kaynaklı oldugu aşikar.
    aşkın kimyası hakkında bazı konularda aydınlanmış durumdayız, fakat bana göre bunlar da yetersiz.

Kimi bilimadamları göre bu tür özellikleri insan türü son Yüzbin yıllık sürede kazandı.

bu bilimadamlarının var mı bir dayanağı ? enteresan bir durum . bu gibi ifadeler bilimadamlarına güveni sarsıyor gibi geliyor bana.
  • aşk insanın en çaresiz en muhtaç halidir
  • quote:

İlginç. Tabiatın ne gibi bir çıkarı olacak ki? Ya da tabiat "düşünebilir" mi? Halbuki insan "düşünüyor"!? Tabiat ise seleksiyona başvuruyor. Peki tabiat bir amaca sahipse nedir bu amaç? Her var olan insan türü yıllardır etmediğini bırakmadı bu doğaya. Havasını kirletti, suyunu kirletti, dengesini bozdu. Ama tabiat yine de insanı kayırıyor. Tuhaf bir ironi olmalı bu. Aksine, doğayla barışık olmayan insan türünü yok etmeye evrimleşmesi gereken tabiat bir de torpil yapıp aşk iksiri dağıtıyor. Harbiden tuhaf.

• quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

İlginç. Tabiatın ne gibi bir çıkarı olacak ki? Ya da tabiat "düşünebilir" mi? Halbuki insan "düşünüyor"!? Tabiat ise seleksiyona başvuruyor. Peki tabiat bir amaca sahipse nedir bu amaç? Her var olan insan türü yıllardır etmediğini bırakmadı bu doğaya. Havasını kirletti, suyunu kirletti, dengesini bozdu. Ama tabiat yine de insanı kayırıyor. Tuhaf bir ironi olmalı bu. Aksine, doğayla barışık olmayan insan türünü yok etmeye evrimleşmesi gereken tabiat bir de torpil yapıp aşk iksiri dağıtıyor. Harbiden tuhaf.

tabiat aşk acısı ile insanın canını yakıyor lakin insan evlilik ile bu acıyı dindiriyor ve tabiata bir gol daha atıyor ...

• quote:

tabiat aşk acısı ile insanın canını yakıyor lakin insan evlilik ile bu acıyı dindiriyor ve tabiata bir gol daha atıyor ...

Doğru. Böylesine güçlü bir aşk zehirinin insanı öldürmemesi için evlilik panzehiri lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

Doğru. Böylesine güçlü bir aşk zehirinin insanı öldürmemesi için evlilik panzehiri lazım.

evlilik aşkı bitirir sevgiyi doğurur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

Aşk aptal olmayı kabul etmek ve elinden gelen bütün fedakarlığı yapmak ve kendini sevdiğin kişiye adamaktır...

+1
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.