Şimdi Ara

sizce bi kafede server pc nin özellikleri nasıl olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar kafemde kullandığım ana pc yi değiştirmeye karar verdim ama karar veremiyorum server konusunda cokda bilgili olduğum söğlenemez acıkcası. bütün paylaşımın bu makinada olacağıı düşünürseniz ne öneririsiniz sistem olarak işlemci+anakart(onboard ekran kartı olması tercih sebebi)+ram+kasa iyi bi ekran kartına cok ihtiyacım yok oyun oynamğcam icin onun dışında ağ iletişimi icin de neler tevsiye edersiniz?

önerilerinizi bekliyorum........

• Ya aslına bakarsanız cafelerde ana bilgisayar fazlada bir şey yapmıyor. Arkadaşımımn cafesinde 40 tane bilgisayar var pIII 1000 var ana bilgisayarda. Diğer bilgisayarlar bile amd 3000+.

Bence fazla kasmaya gerek yok. O makinede sadece hesap keseceksin.

amd ath. 3000+
    epox 9npa-ultra
    2*512 ram alırsın olur biter..
  • benimde merak ettiğim konu buydu aslında kasmalı mı kasmamalımı ek olarak tavsiye edebiliceğiniz cok optik sürücülü bi kasa var mı

quote:

Orjinalden alıntı: Somebodysomeone

Ya aslına bakarsanız cafelerde ana bilgisayar fazlada bir şey yapmıyor. Arkadaşımımn cafesinde 40 tane bilgisayar var pIII 1000 var ana bilgisayarda. Diğer bilgisayarlar bile amd 3000+.

Bence fazla kasmaya gerek yok. O makinede sadece hesap keseceksin.

amd ath. 3000+
    epox 9npa-ultra
    2*512 ram alırsın olur biter..
  • server bilgisayar dediğinde aklıma başka işleride yaptırdığın geldi (serverda cs serve filan çalışması gibi internet paylaşımı qos mp3 , video arşivleri ) tabi adsl ve routerlı bir modemin varsa interneti bilgisayardan dağıtmak pek mantıklı olmaz eğer dediğim gibi oyun server ı , mp3 arşivi filan yapacaksan bu serverde 2003 kurulu olsun eğer mümkse linux derim ve hızlı hdd ve glan
  • quote:

Orjinalden alıntı: atabr

server bilgisayar dediğinde aklıma başka işleride yaptırdığın geldi (serverda cs serve filan çalışması gibi internet paylaşımı qos mp3 , video arşivleri ) tabi adsl ve routerlı bir modemin varsa interneti bilgisayardan dağıtmak pek mantıklı olmaz eğer dediğim gibi oyun server ı , mp3 arşivi filan yapacaksan bu serverde 2003 kurulu olsun eğer mümkse linux derim ve hızlı hdd ve glan

Arkadaşın makinadan cs serv. falan çalıştıracağını sanmıyorum. Alt tarafı hesap prog., ağdan gelen müşteri dosyaları falan..

Kasmalı mı? Tabiki kasmamalı =) Yoksa sana zaman kaybettirir, takılmalar olur, işlerin aksar. Ama dediğim gibi sadece hesap kesip, müzik çalmak için çift çekirdekli işlemcilere, 256 bit ekran kartlarına ... gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.