Şimdi Ara

Sizce Bir Oyunu İyi Yapan En Önemli Özellik Nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir korkyu oyunu oynarken oturduğum yerden dönüp arkama bakıyorsam benim için o oyun süperdir.
    Mesala POPersia Warrior within oynadıktan sonra gördüğüm ilk düz duvarda yürümeye kalkışıyorsam o oyun benim için mükemmeldir.
    (Tabi yürüyemeyip kıç üstü düşmek te var ama neyse )
  • Benim içinde ilk başta senaryo ve Atmosfer gelir.Call of Duty bunu çok iyi başarıyor hem Multi de hemde Single'da.
  • Kesinlikle Oyunun Türü'ne göre değişir...

mesela Konu.. Pes4'te konu yok... Ama gerçekçilik var...

gerçekçilik mi?.. Painkiller'da gerçekçilik yok... Ama heyecan var...

heyecan mı?... The Increadible Machines'de heyecan yok... Ama yaratıcılık var...

Bu böyle gider... Bu şekilde bir yorum yapabilmek için en azından oyunları türlere göre ayırmak lazım...
  • Mükemmel bir yorum
  • musAKka konu olmayan oyun türleri çok az.Hatta şunu söyleyim konu olmayan oyun türleri sadece spor oyunlarıdır.Ama oynlarda da önemli olan oyun teknikleridir.Oyunun oynanabilirliği yüksek ve oyundaki teknikler kaliteyse tabii bu spor oyunları için böyle o spor oyunu çok güzeldir.

Hatta bazı spor oyunlarında bile senaryo var.Mesela Futbol Manager oyunları.Bu oyunlarda senaryo var ve siz o senaryoya göre oyunda menajerlik yapıyorsunuz.

Ama genel olarak oyunlara baktığımız da oyunların iyi olması senaryosunun iyi olmasına bağlı.Senaryosu iyi olan oyun sürükleyici olur.
  • Senaryo bence Grafiğe önem vermem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mill

musAKka konu olmayan oyun türleri çok az.Hatta şunu söyleyim konu olmayan oyun türleri sadece spor oyunlarıdır.Ama oynlarda da önemli olan oyun teknikleridir.Oyunun oynanabilirliği yüksek ve oyundaki teknikler kaliteyse tabii bu spor oyunları için böyle o spor oyunu çok güzeldir.

Hatta bazı spor oyunlarında bile senaryo var.Mesela Futbol Manager oyunları.Bu oyunlarda senaryo var ve siz o senaryoya göre oyunda menajerlik yapıyorsunuz.

Ama genel olarak oyunlara baktığımız da oyunların iyi olması senaryosunun iyi olmasına bağlı.Senaryosu iyi olan oyun sürükleyici olur.

Zeka oyunlarında da seneryo olmaz genelde... Yarış oyunlarına yeni moda getirdiler seneryo olayını ama kimsenin bir araba yarışını senaryosu için oynadığını zannetmiyorum...

Futbol menejerdeki olay da seneryo değil, amaçtır... Karıştırmamak lazım...

Yani genelleme yapmak bana hala yanlış geliyor. He, seneryo hangi oyunlarda baskındır: FPS, TPS, Adventure, Strateji (az da olsa) ve RPG türü oyunlarda (unuttuğum olabilir)...

• quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Kesinlikle Oyunun Türü'ne göre değişir...

mesela Konu.. Pes4'te konu yok... Ama gerçekçilik var...

gerçekçilik mi?.. Painkiller'da gerçekçilik yok... Ama heyecan var...

heyecan mı?... The Increadible Machines'de heyecan yok... Ama yaratıcılık var...

Bu böyle gider... Bu şekilde bir yorum yapabilmek için en azından oyunları türlere göre ayırmak lazım...

BUDUR.
  • musakka demiş ki :

Zeka oyunlarında da seneryo olmaz genelde... Yarış oyunlarına yeni moda getirdiler seneryo olayını ama kimsenin bir araba yarışını senaryosu için oynadığını zannetmiyorum...

Futbol menejerdeki olay da seneryo değil, amaçtır... Karıştırmamak lazım...

Yani genelleme yapmak bana hala yanlış geliyor. He, seneryo hangi oyunlarda baskındır: FPS, TPS, Adventure, Strateji (az da olsa) ve RPG türü oyunlarda (unuttuğum olabilir)...

musakka Manager oyunlarında amaç var demişsin.Amaç olmayan oyun olur mu? Bir insan bir oyunu neden oynar bir amaç için oynar.Amnaç'ı sağlayan nedir oyunun senaryosu.Aslında her oyunda senaryo vardır.Senaryonun illaki de "ilerlemeli" oyunlardaki gibi olması gerekmez.

Futbol oyunlarında senaryo nedir : Maç kazanıp oyuncu transfer etmek ve takımımızı daha da güçlendirmek.Maç kazanıp bir üst kademeye atlamak bunlar da senaryodur.Senaryo illaki de hikaye gibi olmaz.

Kısacası her oyunda senaryo vardır.Senaryosuz oyun olmaz.Kimi oyunlarda kısa kimi oyunlarda uzun olur ama senaryo mutlaka vardır.

• en çok oynanan oyunlar normalde eskiden oynanan oyunların bilgsyr ortamına aktarılmış olanları..

nedir o counter strike: erkek çocukların oynadığı bildiğimiz "takmen"

nedir o sims : hem kızların hem erkeklerin oynadığı bildiğimiz "evcilik"

ben bile çoook küçükken evimizin bahçesinde oynadığım oyunlara benzer strateji oyunları dışında

bir şey beğenmiyorum... bunca yıldan sonra hala eski zevklerim değişmemiş meğer...
  • Half-Life 2 'yi en kötü grafiklerde bile oyna yine aynı zevki alırsın.:Çünkü Senaryo çok güzel 2 günde yazılmış bir senaryo olmadığı için insanlar HLF2 'yi seçiyor.ç..
  • ÖZGÜR OLMAK
    GTA bunun 1 örneği
  • kontroller ve grafik
  • Hikaye
    Grafik
    Oynanabilirlik
  • ViRuS134 sana katılıyorum.Bir oyunu iyi yapan çok oynanmasını sağlayan ve bir oyunun temeli bence oyundur.Senaryo diyen tüm arkadaşlarıma katılıyorum.Aynı düşüncedeyiz onlarla.Tabii senaryo derken sadece senaryo değil tabii grafik,oynanabilirlik vs... de var ama ilk başta bence SENARYO gelir.
  • kesinlikle oynanabilirlik ve senaryo ki buna örnek olarak Prince of Persia warrior within'i vereceğim.Oynanabilirlik güzeldi senaryo zaten tartışılmaz
  • oynanabilirlik grafik senaryo ve en onemli olanı ise sureklilik yani oyun bitmeyecek.
  • bafrasporlu oyunun uzun olması senaryoya bağlıdır.Eğer senaryo uzun olursa oyun da uzun olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.