Merhaba arkadaşlar, 2024 C4x 1.2 shine ile Kamiq Elite 1.0 arasında kaldım. Hangisini tercih edeyim?
C4X Shine paket. Dolu olması, donanımı, bagaj genişliği ve yorumlara göre konforunun çok üstün olması cezbediyor. Motoru da 1.2, Kamiq'in 1.0. Şehir içinde çok yakıyor diyorlar, o biraz soğutuyor beni. Bir de yazılımsal olarak çok fazla olumsuz yorum okudum.
Kamiq elite, Skoda çok daha tercih edilen bir marka olduğu için sorduğum kişiler genelde kamiqe yönlendiriyor. Uzun vadede üzmez sorun çıkarmaz diyorlar. C4x'e göre daha az yakıyor. Motor, şanzıman vs. uzun vadede daha az sorun çıkarıyor. Önceki aracım Peugeot 308 2013 model. 10 yıldır biniyorum. Sık araba değiştirmek gibi bir huyum yoktur o yüzden uzun vadeli kullanımda çok üzmeyecek bir araba olması önemli. Olumsuz yanları ise; boş paket, C4X'e göre çok daha az donanımı var içinde. Koltukları falan da çok sertmiş anladığım kadarıyla, C4X'teki konfor yok yani. Motoru 1.0, C4X kadar performanslı olur mu bilmiyorum. Bagaj hacmi de C4X'e göre çok küçük. 4 kişilik bir aileyiz ve 2 bebek arabası taşıyoruz. peugeot 308'e bile sığıyoruz aslında, olmazsa olmaz diyemem ama bagaj genişliği de daha fazla olursa hayır demem.
Bayilerden aldığım fiyata göre iki araçtan kamiq 45 bin tl daha pahalı.
Arabamı genelde işe gidip gelirken kullanıyorum. 9-18 yani. Senede birkaç kez de Çorum, belki bir kez de İstanbul'a gidiyoruz. Genelde şehir için mesai saatleri gidiş geliş yani, %95 oranda diyebilirim.
Arabadan çok anlayan biri değilim, dolayısıyla uzun vadede sorun çıkarmaması benim için çok önemli, kendim hiçbir şeyini tamir edemem çünkü. Elektrikli düşünmüyorum bu sebeple zaten, yeni teknolojiler olduğu için güvenemiyorum. Tamirine çok fazla masraf yapamam, zaten alırken ekonomik sınırları çok zorluyorum.
İlgilenenlere teşekkür ederim.