Şimdi Ara

C4X 1.2 shine vs Kamiq Elite 1.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2024 C4x 1.2 shine ile Kamiq Elite 1.0 arasında kaldım. Hangisini tercih edeyim?

C4X Shine paket. Dolu olması, donanımı, bagaj genişliği ve yorumlara göre konforunun çok üstün olması cezbediyor. Motoru da 1.2, Kamiq'in 1.0. Şehir içinde çok yakıyor diyorlar, o biraz soğutuyor beni. Bir de yazılımsal olarak çok fazla olumsuz yorum okudum.

Kamiq elite, Skoda çok daha tercih edilen bir marka olduğu için sorduğum kişiler genelde kamiqe yönlendiriyor. Uzun vadede üzmez sorun çıkarmaz diyorlar. C4x'e göre daha az yakıyor. Motor, şanzıman vs. uzun vadede daha az sorun çıkarıyor. Önceki aracım Peugeot 308 2013 model. 10 yıldır biniyorum. Sık araba değiştirmek gibi bir huyum yoktur o yüzden uzun vadeli kullanımda çok üzmeyecek bir araba olması önemli. Olumsuz yanları ise; boş paket, C4X'e göre çok daha az donanımı var içinde. Koltukları falan da çok sertmiş anladığım kadarıyla, C4X'teki konfor yok yani. Motoru 1.0, C4X kadar performanslı olur mu bilmiyorum. Bagaj hacmi de C4X'e göre çok küçük. 4 kişilik bir aileyiz ve 2 bebek arabası taşıyoruz. peugeot 308'e bile sığıyoruz aslında, olmazsa olmaz diyemem ama bagaj genişliği de daha fazla olursa hayır demem.

Bayilerden aldığım fiyata göre iki araçtan kamiq 45 bin tl daha pahalı.

Arabamı genelde işe gidip gelirken kullanıyorum. 9-18 yani. Senede birkaç kez de Çorum, belki bir kez de İstanbul'a gidiyoruz. Genelde şehir için mesai saatleri gidiş geliş yani, %95 oranda diyebilirim.

Arabadan çok anlayan biri değilim, dolayısıyla uzun vadede sorun çıkarmaması benim için çok önemli, kendim hiçbir şeyini tamir edemem çünkü. Elektrikli düşünmüyorum bu sebeple zaten, yeni teknolojiler olduğu için güvenemiyorum. Tamirine çok fazla masraf yapamam, zaten alırken ekonomik sınırları çok zorluyorum.

İlgilenenlere teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSpirit -- 12 Haziran 2024; 12:27:57 >

• 1.0 motor tamamen kullanıma göre yakar. Kaç yıldır tsi motor üretiliyor ve dsg ile kullanılıyor nasıl bir yazılımsal sorun varmış

• Skoda çok mu tutuluyormuş? Kim dedi?

C4X 1.2 shine vs Kamiq Elite 1.0
  • kamiq b segment bir suv... boyut olarak ve yol konforu olarak bir alt sınıf bir araç

10 yıl boyunca bir fransızla hali hazırda yaşamışsınız...

C4X C segment içi geniş, bagaj daha büyük...çok daha konforlu ve ekonomik oluşu ile mantıklı görünüyor...

birçok kiralama şirketi (europcar,sixth..gibi) havuzunda C4X'i ekledi

test aracı bulamıyorsanız 1-2 günlüğüne kirayalıp, bir bakın derim...

• SmuraY S kullanıcısına yanıt

İnternete bağlanamama, telefon bağlantı sorunları gibi şeyler okudum, net hatırlayamıyorum. Güncellemelerle düzelir diye düşündüğüm için çok takılmadım. çok yakar dediğim C4X'in motoruydu. Biraz kafa karıştırıcı olmuş yazdığım, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSpirit -- 12 Haziran 2024; 12:30:21 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi arabalardan çok anlamıyorum o yüzden arkadaşlarıma danıştım. Onlar da 2. el piyasasında Kamiq'in çok daha güçlü olacağından bahsettiler. Zaten uzun süreli kullanıyorum ama ne olur ne olmaz. Satışları baz almak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sonuçta fiyatlar, kişisel tercihler gibi bir çok etken var. C4X alanların bazılarına sorsak belki şimdi Kamiq tercih ederler. Dediğim gibi ben de herhangi bir tarafta değilim zaten, seçim yapmaya çalışıyorum yanlış anlamayın lütfen.

• C4 alınır.

Hem genel olarak daha iyi bi araç, hem de çok daha dolu.
    Konfor-yalıtım olarak da daha iyi.

Kamiqteki klima kontrolleri 2002 polo ile aynı. Bu paralara alınan bir araçta dijital klima olmaması çok komik. Göreceli de olsa tipi de çirkin bana göre.
  • DarkSpirit D kullanıcısına yanıt

Kamiq'e bindiniz mi boyutları size uyuyor mu, bagaj vs yeterli mi? Eğer cevap evet ise vag>psa. Ben malzeme kalitesi ve motor olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ama genişlik istiyorsanız c4x'i tercih etmelisiniz. Ben için mekan kalitesini beğenmemiştim ama hacmen daha geniş.

• SmuraY S kullanıcısına yanıt

Arkadaşımın Kamiq'ine bindim evet. Boyutları uyuyor, arkada iki çocuğum oturacak Benim boyum zaten 173 çok uzun değilim. Bagajına da bir şekilde sığarız ama tabi daha geniş olsa daha iyi olurdu. Eşimin ailesi şehir dışında, gidip gelirken baya bir bavul çıkıyor. Ama benim için öncelik Motor, şanzıman vs. malzeme kalitesi ve uzun süreli kullanımda sorunsuz olması. Bir de şehir içi ne kadar yaktığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSpirit -- 12 Haziran 2024; 13:11:53 >

Yakıt tüketimi kullanıma çok bağlı şehirler arası 6 lt yi geçmez sanırım çok sıkıştırmazsanız. Şehir içinde sakin kullanımda ve sıkışık trafikte 8-9 lt yakar. Ben malzeme kalitesi ve motor olarak kamiq tercih ederim. Tecrübelerime göre vag grubu 2. elde daha hareketli. Boyut sorun değil ise kamiq.

• 2 bebek arabası ve 4 kişilik bir seyahat yapıyorsanız C4X dışında pek alternatif kalmıyor. Kamiq yüzü baya eskidi ve küçük bir araba. Skoda'nın araçları hep biraz daha büyük olsa dahi..

• Citroen asla tercih etmem dandik bir marka. Genel olarak PSA tercih etmem zaten . Kamiq kalitelidir , sınıfına göre iyi bir hacim sunar. İkinci eli daha iyidir vs

C4X Kullanıyorum, Ankara şehir içi 21 km/s ortalama hız ile yakıt tüketimi 8.2 lt. Aracım şu anda 900 km de ve hepsi Ankara şehir içinde yapıldı bu km.nin.

Ben de aracımı yeni aldım, 2 çocuğum var, o nedenle hiç bir B segment (2008 hariç) araca bakmadım bile, Kamiq bunun yanında hayli küşük, arka kısımda şaft tüneli çok yüksek, bagaj küçük, arka diz mesafesi daha kötü. Mukayese bile edilmez bu iki araç.

C4 ve C4x (özellikle c4x) özellikle shine bold pakette gayet dolu (Shine bile yeterince dolu). PSA grubu tüm araçlarda olduğu gibi boya problemi yaşanabilir, elektrik-elektronik ufak tefek sorunlar ihtimal dahilinde, Triger yağ içinde çalıştığından o açıdan da sorun çıkabilir, bunların hepsi birer ihtimal.

Öte yandan 1.2 130/230 tork motor güzel, EAT8 şanzıman harika. İki araç arasında kalmış olsam (Hani arada kalınacak araçlar değiller ama) C4 ya da C4X (sizin durumunuzda kesinlikle c4x) tercih ederdim.

Alternatif olarak Seat ateca 1.5 lt olanlara bakın, Ssangyong korando bakın, ben alırken en boş paketi vardı sadece ve bomboş bir arabaydı, o yüzden almadım. Yoksa bugüne kadar baktığım onlarca marka model içinde en beğendiğim, korando olmuştu.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, çok yardımcı oldu bu cevap.

Rica ederim, inşallah kendinize en uygun, içinize en sinen araca sahip olursunuz.

• Peki bu kıyaslama içine Skoda Scala'yı eklersek ne dersiniz? Biri C SUV (C4), diğeri C hatchback (Scala).

Hocam fiyat ne dediler shine veya shine bold araştırıyorum bende
  • caymayandalgaci kullanıcısına yanıt

Scalayı da değerlendiriyorum ama bahsettiğim iki araca daha sıcağım.

• DGDuman D kullanıcısına yanıt

1.300 civarı söylüyorlar

Hangi pakete hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.