Şimdi Ara

Honda Civic 1.6 SI veya 1.5 EX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda civic 1992-1994 model hatchback görüntü itibariyle çok hoşuma gitti. 2 farklı motor seçeneği var 1.6 enjeksiyonlu 130hp ve 1.5 karbüratörlü 90hp.

Bilginiz , tecrübeniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klaushydra -- 6 Ağustos 2019; 18:30:4 >

• 1.5 olanı su ana kadar sahip oldugumuz en sorunlu arabadir. Satarken japon ağbi bu yaaanı suyunu goy 500 bin gider , sorun cikinca 25 yasinda araba abi. İlla bu modelini alicaksan enjeksiyonlu ve temiz olanı ara ama o da sana bana kalmamistir coktan.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: klaushydra

up
    Si daki motor ılk olarak 88-91 honda crx de kullanıldı 1.6 dohc d16a9 kodlu enjeksıyonlu 130 hp sunabılen yakıt konusunda olabildiğince az yakan ideal bir performans sunabilen ancak bu zamana kadar pekte narin kullanılmadıgından artık yıpranan ve kronık olarak yağlamayla ılgılı sorunlar ortaya çıkaran buna bağlı olarak yatak sarma ıhtımalı bır haylı yuksek bır motor. Ha aldın illa yatak mı saracak hayır. 90 model Crx im var bu motordan var uzerınde 302 bın km de şuanda yerı gelınce gazlıyorum ama motorun ve arabanın huyunu bıldıgımden genel olarak kesıcıden uzak devır çevırıyorum sıfırdan yuke bındırerek kalkmak yerıne hareketlendırerek hızlandırıyorum mesela. Bu şekilde bilinçli kullanırsanız ve aldıgınız aracın her ıhtımale karsı yağ pompasını ORJINAL sıfırı ile değişerek yola devam edersenız sorun yaşamazsınız. En önemlisi contalarını keçelerını kontrol ederek yağ kaçırmasını kesmek ve duzenlı olarak yağını kontrol etmenızde faydalı olacaktır. Motor dışında arabanın parçası facebook gruplarında bıle bulabıleceğınız kadar bol ucuz pıyasasıda temızlıgıne gore hızlı olan bır araçtır. Sedandan çok hb olanı tutulur ki bence daha da güzel.

• HondatugraL kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bende hb olanina hasta oldum zaten
  • İkiside Türkiye’de temizini çok nadir bulabileceğin araçlar çoğunun canı çıkmış.
  • Önermem. Takata hava yastığı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Önermem. Takata hava yastığı var.
    90 model arabada airbage güvenilmez zaten.
  • Asıl sıkıntı güvenmemek değil, olmaması bile daha güvenli. Çünkü patlatarak öldürüyor.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    benim için önemli olan motoru airbagi sökeriz
  • klaushydra kullanıcısına yanıt
    Sökseniz nasıl olur bilmem. Fakat satarken temiz diye almak isteyen olur ama kazalı airbagı çıkartmış derler. Türkleri bilirsiniz.
    Ayriyeten bildiğim patlayacak olması %100 değil, içindeki gaz hava yastığını doldurduktan sonra patlıyor ve öldürüyor.
    Edit:internete takata hava yastığı yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 13 Ağustos 2019; 22:49:59 >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Baktım hocam dediginiz gibiymiş. Ama ne yazikki 25 yıllık arabadan güvenlik açısından birşey beklemiyorum zaten
  • up
  • up
  • Öncelikle hava yastıklı modeller çok fazla yok Türkiyede. Zaten bulunsa bile afaki fiyat istiyorlar.

92 model 1.5 EX sahibiyim. 10 sene kadar da bu araçlara aşırı ilgi duyarım. Sİ motor olanların temizi iyidir fakat sürekli son devir gezilmiş araba seni epey üzer. Hem EX, hem Sİ olanlarda yağlama kesme problemi var kronik. Özellikle Sİ olanlarda alır almaz YAMADA marka yağ pompası takılması her Sİ kullanıcısı tarafından önerilir. Ama bu da kesin çözüm değildir. Motor yememek için bir tane yağ basınç sensörü alıp takmak gerekmekte.

Türkiyede çok bulunan bir araç. Parçaları her şekilde temin edilir. Facebook grupları var ve oldukça güzel insanlar var. Hatta Whatsapp grubumuz var herkes herkese yardımcı olur. (Şöyle örnekleyeyim: aracıma komple klima tesisatı almak istedim. Satıcı arkadaş "Önce parçaları göndereyim, çalışıyor mu baktır, çalışıyorsa parasını gönderirsin." bile dedi bana. Parçaları her türlü bulursun. Bi TOFAŞ parçası değil tabi birazcık tuzlu oluyor bazı parçalar. Ama bu araçlar için parça üreten adamlar dahi var Türkiyede.

Ama bu araçlar yakışıklı araçlar. O yüzden herkesin eline düşüyor. Temizini bulmak mesele. Bineceksin, güzelce test edeceksin, ustaya göstereceksin. Biraz sıkıştıracaksın ki motorda katkı varsa belli olsun yağa bakınca. Arabanın her yerini didik didik edip alacaksın ki başını ağrıtmasın. Yoksa benim gibi 3 sene motor ararsın sağda solda.

Ek olarak bulunduğun ilde güzel bir tamirci olmalı bu araçlardan anlayan yoksa direkt satmak istersin ki öyle olanları çokça gördüm. Aklına takılan olursa dönüş yaparım gördüğümde.

• bende ex'e karar kıldım hocam si bakmıyorum bile bütçeme gore duzgun si olacağını sanmıyorum
    Bütçen nedir hocam? Ve ilan falan görürsen haber et de bakalım tanıdık mı veya bilinen bir araç mı diye. Hakkında hayırlısı olsun.
  • bütçem max 20k
    Aynen 20k ya Sİ alınmaz. Haşat çıkar araba. Temiz bi sanruflu EX alırsın ama. Hepsunu arabaya harcama, bir kaç bin lira sürpriz masraflara ayır. Facebook grubumuz şu:https://www.facebook.com/groups/1100530723318806/

Buradan temiz araçlar bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.