Şimdi Ara

Sizce bu olayda kusurlu muyum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne için ödeme yapacak onu anlamadım. Çarpma çift taraflı gerçekleşen bir olay. Araba kullanmıyor arkadaş. 70 ile giderken direksiyonu çeviremeyecek gibi bir durum da söz konusu değil.

Telefonla konuşurken kolu çarpacak kadar temas oluşmuşsa bu 1-2 sn öncesinden ön görülebilir.

Yolda dikkat ediyorum. Adam kaldırımın en solundan geliyor. Ulan 175 anca boyu var. Hatalı. Birde ağır ağır gelirken yol vermiyor. Günümüzde 5 kişiden 4 ü bunu yapıyor.

Hayatta ödemem böyle bir durumda. Ha şöyle olur adam konuşuyordur ben ani bir hareketle bir anda koluna çarparım adamında kör noktasına gelir refleks veremez ya da kör nokta muhabbetini de geçtim benden kaynaklı bir çarpma meydana gelir eyvallah.

Ama yolda gidiyorum, adamın birisi ile çarpışıyorum suçlu aranmayacak kadar eşit hızla çarpıyorum. Adam emaneten telefonu tuttuğu için düşürüyor. Eyvallah kalsın.

Bende de ip7+ var, telefonla yolda konuşurken elimle bir kavrıyorum ki sorma. Herşey olabilir. Elimden çalan bile çıkar.

O yüzden yok hocam, eğer ki hatalı alenen sen değilsen yapacak bir şey yok. Hak geçtiğini de hiç sanmıyorum. Alan kişi o telefonun giderini karşılar.

• 5 kuruş verme yürümeyi öğrensin önce davar... hani elinle vursan neysede o seni görmedi muhtemelen onun bunu senden istememesi lazım kendi hatası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasılda rahat millete sallıyorsunuz. olayı görmediniz, olayı sadece tek taraftan dinlediniz ve kafanıza göre aşağılıyorsunuz milleti. welcome to Turkey aluminyum
  • Çarptım diyorsun suçun varmı burdan deger biçiceksek sen çarpmışsın ödemen lazım deriz ikilem yaratan ne anlamadık ki başka bişey varsa onuda söyle yok hem suçlu hemde 350 lira diye ödemek istemeyen tipsen zaten bişey demeye gerek yok kendi vicdanına kalan bişey

• Fatura iste kaziklamasin

• Belki cam onceden kirikti ???

Gitsin mahkemeye camin daha once kirik olmadigini kanitlasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babası öder hocam. Boşverin vermeyin. Helallik noktasında birşey diyemem ama. Hakkının geçtiğini düşünüyorsanız ödeyin birşeyler.

• Telefon ı-phone 7+ olduğu için büyük ihtimal garantisi vardır. Çocuk senden hava parası da istiyor olabilir. Sakın direk para verme. Çocuğun yanına git nerden yaptıracağını gör , garantisi var ise garantiden yaptırtsın elini cebine bile atma garantisi yoksa da kesinlikle fatura iste yani faturada 750tl telefon ekran tamiri olacak şekilde bi fatura görmediğin sürece para felan verme. Tehdit felan ederse polise şikayet et direk.
  • Ben olayın nasıl gerçekleştiğini tam anlayamadığım için yorum yapamayacağım ancak.O da o kalabalıkta elinde neden tel kullanıyor.Biz lise de bir gün maç yaparken çoçuk kalenin arkasında elinde telefon ayakta duruyor.Şutu attım kaleye değil ona geldi ki gayet normal orası riskli bölge yüzüne geldi.Telefonu düşürdü.Telefona bir şey olmadı bunun yüzü kızardı sert atmışım biraz.Özür diledim kardeş kusura bakma diye.Ama öyle telefonu öde möde dese ne duruyorsun kale arkasında derdim.

Bunun gibi bir durumsa ödeme.
  • Bence bana palavra gibi geldi.Adam ucuz bir yere yaptırır onu 10₺ fln kırılmaz camlar.Sanada inandırıcı görünsün diye yarısını sen öde diye bişi demiş.Ben olsam hiç bulaşmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne mahkemesi ya böyle birşey için mahkemeye gidilir mi? Durumun varsa vicdanının rahat etmesi için öde yoksa adamla konuş helallik iste durumunu anlat.

• Düzgün tutsaydı kardeş öyle de ona

• Bu mesajı 7 plus ile yazıyorum.ödeme filan yapma,yürürkn telefon kullananlar bir zahmet sağa sola bakmasını öğrensin.zaten bizim milletin en sevmesiğim özelliği kaldırımı kullanmayı bilmemesi.kendileri düm düz yürüyor hep karşıdakinin sağa sola kaçmasını bekliyor.bende bıktım artık önüme gelene yoldan çekilmiyorsa çarpıyorum,dokunduğum uçuyor zaten bugüne kadarda birkaç kez karşıdakinin telefonu düştü benlik birşey yoktu.başta bir atar yapıyor gibi oluyorlar ama yola bakmıyordun beni ilgilendirmez dedim mi iş bitiyor orda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar durumu şöyle özetleyeyim hukuki olarak kusurlu değilim zaten. bu tarz kalabalık bir ortamda arkadaşın telefonunu daha sıkı tutması veyahut hiç cebinden çıkarmaması gerekirdi. yolda yürürken sağımda solumda birinin telefonu var mı aman çarpar mıyım diyerek yürümek kimseden beklenemez. ben hukuki boyuttan ziyade sizin vicdanınızdakini merak ettim. çocuğa bir haksızlık etmek istemiyorum dediğim gibi mahkemeye gitse belki 5 kuruş alamaz ama gerçekte hakkı neyse alsın. o yüzden objektif olarak sizin yorumlarınızı merak ettiğim için açtım konuyu. ben olayın tarafı olarak belki taraflı bir gözle bakıyorum o açıdan

evet haklısınız sadece benim anlattığım ölçüde yorum yapıyorsunuz ancak durumun bu şekilde olduğunu içtenlikle söyleyebilirim. olayın sonrasında gören bir kamera var mı diye baktım ancak bulamadım bulsaydım daha doğru yorumlar yapabilirdiniz belki :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 10 Ekim 2017; 18:37:19 >
  • up up up

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.