Şimdi Ara

Sizce bu olayda kusurlu muyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi bu akşam saat 7 de ampute milli takımının maçı vardı. Ben de maça gitmek için beşiktaş meydandan inönü stadına doğru yürürken bir başkasının telefonuna çarptım. Telefon çocuğun elindeydi. Herhangi bir el kol hareketi vs yapmıyordum hani birisiyle konuşurken vücut dili falan kullanmak gibi. çocuğun telefonu yere düştü ve üzerindeki kırılmaz cam ve ekran çatladı. Ben de maça yetişeceğim için kendisine telefon numaramı ve okul kimliğimin fotoğrafını verip yoluma devam ettim.

telefon iphone 7 plus, whatsapptan mesaj attı applestore da yaptıracakmış 720 tl nin yarısını ödememi istiyor. sizce ne yapmalıyım olayda bir kusurum olduğunu düşünmüyorum

• sen carpmıssın ama degilmi vıcdanın rahatsa sorun yok
  • Çocuğa sen gidip çarptıysan ödemen doğru olur, çocuk gelip sana çarptıysa ödemeni gerektirecek bir durum yok.
  • 1- ben yolda normal bir şekilde yürüyordum. yani önüme bakmadan yürüsem görmesem çarpsam belki ama bu yanından geçerken temas gibi bir şey nitekim o kalabalık ortamda herkes herkese temas ediyordu zaten.

2- telefonun ekranı çatladı ama hala kullanılabilir durumda

3- applestore dan daha ucuz yerler varken applestore da yaptırmak istiyor

bu tarz bir durumda bi anda cebimden 350 tl çıkacak olması canımı sıkıyor. resmen düz yolda yürürken borçlu çıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 9 Ekim 2017; 23:11:17 >
  • Wukian W kullanıcısına yanıt
    yarısını ıstemıs arkadasım sende ona degdın sanırım olur cana gelmesın..senıde anlıyorum 350 lıra az para değil..
  • Yolda telefonla oynayanları sevmem ve uzak durmaya çalışırım.
  • kendi lg g2 min ekraninin köşeleri söküldü belki 1 santim, içindeki panel görülüyor onu yaptırmadım şimdi 350 lira istedi keyfim kaçtı akşam akşam

mahkemeye falan git mi diyeyim ne diyeyim çocuğa, kimseyi mağdur etmek istemiyorum ama kusurlu olduğumu da düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 9 Ekim 2017; 23:21:9 >
    arkadasım bı helallık at sen..brının ahını alırsan bu senden bır sekilde cıkar yapacak bır sey yok..su kadar verebilirim de mesela
  • Tabi ki kusurun var gidip çarpmışsın adama. Hepsini senin ödemen lazım. Adam insanlık yapmış yarısını istemiş. Öde tabi
  • Adam niye yarısını istemiş orası garip geldi

Çarptıysan öde hocam. Başka yerde yaptırsa hepsini karşılamanı ister muhtemelen orda da senden 500 tllerde çıkar
  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    olayın tarafı olduğum için objektif olamıyorum belki bilemiyorum ama 720 liranın tamamını ödemem sizce de saçma değil mi, elinde telefon yürüyen birine yürürken insanlık hali temas ettim adama çarpmadım yani kolu açık elinde telefon yürüyordu

bir de kırılmaz camın kırılması üzerine ekranın kırılması aklıma başka şeyler de getirmiyor değil herhangi bir ispatım tabii ki yok ama cam daha önceden kırılmış da olabilir belki bilemiyorum. düşen telefonda kırılıp kırılmama biraz şans işi ama 2 3 sefer ekran üzerine düşürüp ekranında yalnızca kırılmaz cam hasar gören arkadaşlarım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 10 Ekim 2017; 0:5:12 >
  • Ben olsam tamamını ödettirirdim ama çocuk harbiden insaflıymış
  • 150 ver helallik al. 350 fazla. Yolda telefonu elime almam biriyle çarpışır düşer diye.
  • aynen helallık parası...aynı fıkırdeyım..
  • 150 ver git
  • Adam yarisi demiş ve carpismissiniz ode artık ikinizde eşit derecede suçlusunuz
  • Bence tek kuruş vermene gerek yok. Ne yani milletin iphone u bilmem nesi kırılacak diye kaldırımda da mı yürüyemez olacağız. Arkadaş anlattığına göre gayet sakin ve kendinin farkında bir şekilde yürüyormuş, kalabalık yerde herkes çarpışır ve şanssızlık gelip onu bulmuş. O telefonu alırken bu arkadaşa mı sormuş sanki. Kazadır olur. Yerinde olsam hiç ödeme yapmam.
  • Önüne baksaymış elinde iphone 7 plus var ve bir de önüne bakmadan yürüyor ve sen çarpmamışsın üstelik ben ödemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usbehci

Bence tek kuruş vermene gerek yok. Ne yani milletin iphone u bilmem nesi kırılacak diye kaldırımda da mı yürüyemez olacağız. Arkadaş anlattığına göre gayet sakin ve kendinin farkında bir şekilde yürüyormuş, kalabalık yerde herkes çarpışır ve şanssızlık gelip onu bulmuş. O telefonu alırken bu arkadaşa mı sormuş sanki. Kazadır olur. Yerinde olsam hiç ödeme yapmam.

bunu mantıklı buldum konu sahibi. hakkaten yolda yürümeyelim o zaman. herkesin elinde iphone var zaten. bi sokağa çıktığında etrafında 2500 liralar 3500 liralar 4500 liralar geziyor baya mayın tarlası gibi.
    kırılmayanını alsaymış lan ödeme boşver sen bak dalgana
    vıcdan meselesı..bu hıcbır seyle ılgısı yok..vıcdanın rahatsa salla gıtsın herseyı sen bılıyorsun sonucta ben cok dındar bırı sayılmam ama bana gore sende hatalısın tamamen değil tabıı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.