Sisteme ek olarak Samsung XL2370HD 5ms 1920 * 1080 monitör var. Sistemde seçtiğim SSD daha önce almıştım. Ayrıca Cooler Master Masterkeys Lite L Klavye ve Mouse seti de aldım. Sistemde seçtiğim 3 lü AER RGB 2 Tane 140lık fan ve HUE olarak aldım.
Ürün uyumu yukarıdaki siteye verdiğim linke göre sorun yok uyumsuzluk yok diyor.
amerika fiyatları ile 2000$ civarında bir sistem oluyor.
Temmuz Ayından itibaren parçaları almaya başladım dün itibariyle son siparişimi verdim. Tüm ürünleri Türkiye'den aldım Ürünlerin garantileri mevcut 8000,00₺ ye gelmiş oldu sistem.
Bu haliyle bu sistemin performansı nasıldır ? parça uyumu dengesi? fikirlerinizi bekliyorum.
Çok dengesiz bir sistem olmuş , burası sistem tavsiyeleri konusu keşke almadan önce bir konu açıp sorsaydınız bundan sonra artık almışsınız güle güle kullanın . Sistemin dengesizliğinin sebebi ; i7 8700K gibi 6 çekirdek 12 izlek işlemciye gidip gtx 1060 alırsanız o ekran kartı oyunlarda darboğaz olur . Ha 60 Hertz monitörde 60-70 fps alırsınız ona söz yok ama bir i5 8600K + gtx 1080 combo sistemi ile 144Hz monitörde bile rahat rahat fps sıkıntısı yaşamadan oyun oynardınız. Aldığınız RGB ledli fanlar asıl önemli parçalar en iyileştirmeden tamamen gereksiz masraf demek. Ekstra fan almanıza bile gerek yok kasa fanları yeterdi , RAM ler CAS timeları daha düşük RAM lerde seçilebilirdi mesela bir TridentZ CL14 versiyonu. Anakartta da gereksiz ekstra harcama yapılmış , coffee lake serisi işlemciler acaba daha ne kadar desteklenecek muamma . İntelin her nesilde yeni anakart serisi çıkarması gibi saçmalıkları olabiliyor.
O işlemciye o ekran kartı çok abes kaçmış. Dengesiz bir sistem.
Durumun farkındayım aslında ama Monitöre göre ekran kartı seçtim diyebilirim 1299,00₺ ye ekran kartını alınca monitörü değiştirmeyi sonraya bıraktım 60hz monitörüm 1070 ile 144hz monitör alabilirdim belki de ama şu durumda piyasada ki 2k 165hz monitörler 3500,00₺ civarında bu monitörler 1200 1700 bandına indiğinde volta ekran kartı ile sistemi güncelleme yapmayı düşünüyorum. RGB olayına fazla para harcadığımın farkındayım 3 sene bu şekilde kullandıktan sonra ekran kartı ve monitör upgrade yapılacak şekilde düşünüldüğünde biraz mantık çerçevesi kapsamına girer mi. Ve ayrıca mühendislik programları kullanmak için işlemciyi bekledim r5 1600 ile çok daha düşük bütçeye monitörümle uyumlu sistem toplayabilirdim fakat ryzen serisinde gömülü ekran kartı yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme