Artık insanlar farklı davranıyor. Adam arabasını satıyor, yazlığı arabayla verdiyse kışlığı ayrı satıyor. Ya da araba alıyor, jant büyütüyor. Çıkanları satıyor. Tanıdıktan, bilinen kişiden 1-2 yıllık lastikse alınır. Tanıdık olmasa bile görerek almak lazım. Tabi ki 5 yıllık, ahı gitmiş vahı kalmış lastik alınmamalı. |
Sizce çıkma lastik alınır mı? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ddsmurat
Çıkma lastik almak kullanılmış prezervatifi tekrar kullanmaktır.
Düşünen net gerizekalıdır.Ne alakası var. Geçen sene aracımı sattım. Daha bir sezon doğru düzgün km. bile yapmamış kışlık lassa sw 4 model lastiklerim aldığım aracın ölçüsü uymadığından elimde kaldı hem de orjinal aracın sac jantları üzerinde takılı halde. Daha cıncık gibi lastik poşetlemişim karanlık kuru depoda mis gibi duruyordu. Koydum letgoya ilana hem de güzel bir fiyata verdim. Alan gayet memnun oldu. lastikçide bile hala aynı yılın üretimi lastiği satmaya çalışıyor.
Ha dersen ki 3 sene ve üzeri üretime sahip bir lastik elbette ki bende almam. Neticede canımı canlarımı taşıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ddsmurat
Çıkma lastik almak kullanılmış prezervatifi tekrar kullanmaktır.
Düşünen net gerizekalıdır.Genelleyip de millete hakaret etmek ayıp olmuyor mu?
Arkadaşım sıfır araç aldı 1 ay önce, 500 km yol yaptı, jantı 18" ile büyüttü.
16 " sıfır ayarında lastikler elinde kaldı.
Bu lastik de 2. el lastik. Daha 500 km.de ve 2021 üretimli.
Alırken ne aldığını biliyosan bilincliysen 2. el lastik alınır.
İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 3 Ağustos 2021; 14:17:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazlığın çıkma temizi zor bulunuyor fakat kışlık takip edilirse araç değişimi kaynaklı çok uygun denk gelebiliyor. Önemli olan diş var ama depoda 5 sene beklemiş, radyal telleri yamulmuş (bunu rota bağlamadan anlamanın yolu yok) lastikleri almamak.
Kendi sattıklarımı örnek vereyim fikir olsun. Fiyatlar güncel olmadığından oran olarak yazacağım.
Ultragrip8 yeni tarihli 2017 şubat ayında sezon dışı fiyatlar düşük iken 8x aldım, eylulde fiyatlar daha yüksek ilen 5x sattım, alan arkadaşım hala kullanıyor, seneye yıldan yenilenecek.
Ultragrip performance yeni tarihli 2017 ekimde 22x aldım, 1,5 sene kullandım, sıfırı 30x iken 14x ten sattım.
Sava eskimo şubat 2018de 20x aldım, eylul 2018de 13x sattım.
Alanlar için de benim için de mantıklı alışveriş oldu, lastiklerin hepsi kusursuzdu ve başlarına bir hal gelmediyse hepsi hala kullanımdadır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmişte aldım, çok pişman oldum, tavsiye etmem.
-
Sizin bahsettiğiniz biraz farklı tabi sıfır yada çok az kullanılmış uygun fiyata alınabilir.
Benim bahsettiğim 4-5 yıllık lastiklere diyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X