Şimdi Ara

Sizce çıkma lastik alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 yıllık lastik alınabilir fakat buradaki gibi ömrü bitmiş 6-7 yıllık lastik alınmaz.
  • bir kere aldım pişman oldum. Daha da almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Yemin ederim şaka gibi insanlarsınız Milletin eskittiği, beğenmediği Lastiği aracınıza ne akla hizmet takacaksınız hem de 3 kuruş kar etmek için.

Ne saçma bı cevap bu ya. Bu mantıkla 2. el araba, cep telefonu , konut hiçbirşey alınmaz ozaman.

İdrak sorunun mu var??? Ben "2. El hiç bir şey alınmaz" mı yazmışım??? 2. El lastik a-lın-maz. Azıcık kafayı çalıştırın bakalım, bir insan aracının lastiğini neden değiştirir??? Canı sıkıldığı için mi? Lastiğini değiştirirsin, çünkü o lastiğin işi bitmiştir. Lastiğini değiştirirsin, çünkü aracının Lastiği gerek yol tutuşu, gerekse frenleme mesafesi olarak tehlike yaratmaya başlamıştır. Senin gibi birisi de gelip o lastiğin dişlerine bakıp "Aman ne güzel enayi mis gibi lastiği çıkarıp atmış" Bir akıllı sizsiniz zaten

• quote:

quote:

quote:

Yemin ederim şaka gibi insanlarsınız Milletin eskittiği, beğenmediği Lastiği aracınıza ne akla hizmet takacaksınız hem de 3 kuruş kar etmek için.

Ne saçma bı cevap bu ya. Bu mantıkla 2. el araba, cep telefonu , konut hiçbirşey alınmaz ozaman.

İdrak sorunun mu var??? Ben "2. El hiç bir şey alınmaz" mı yazmışım??? 2. El lastik a-lın-maz. Azıcık kafayı çalıştırın bakalım, bir insan aracının lastiğini neden değiştirir??? Canı sıkıldığı için mi? Lastiğini değiştirirsin, çünkü o lastiğin işi bitmiştir. Lastiğini değiştirirsin, çünkü aracının Lastiği gerek yol tutuşu, gerekse frenleme mesafesi olarak tehlike yaratmaya başlamıştır. Senin gibi birisi de gelip o lastiğin dişlerine bakıp "Aman ne güzel enayi mis gibi lastiği çıkarıp atmış" Bir akıllı sizsiniz zaten

Lastiğini değiştirirsin, çünkü o lastiğin işi bitmiştir.
    Senin idrak edemediğin bu. Nerden biliyosun o lastiğin işinin bittiğini. İnsanlar bir şeylerini değiştirirken illa işi bitti diye mi değiştiriyor. Adamın 2 yıl kullandığı lastiği alıp 3 yıl daha kullanabilen adam enayi bi sen akıllısın. Hee risk var mı elbette var. Ama o risk 2. eldekindeki kadar olmasa da yenilastikte de var. Bi arkadaşım daha geçen yıl aldığım lastik yanlardan balon yaptı diyo gidip çıkma alıcaktı nerdeyse de o haliyle geçti muayeneden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lastiğini değiştirirsin, çünkü o lastiğin işi bitmiştir.
    Senin idrak edemediğin bu. Nerden biliyosun o lastiğin işinin bittiğini. İnsanlar bir şeylerini değiştirirken illa işi bitti diye mi değiştiriyor. Adamın 2 yıl kullandığı lastiği alıp 3 yıl daha kullanabilen adam enayi bi sen akıllısın. Hee risk var mı elbette var. Ama o risk 2. eldekindeki kadar olmasa da yenilastikte de var. Bi arkadaşım daha geçen yıl aldığım lastik yanlardan balon yaptı diyo gidip çıkma alıcaktı nerdeyse de o haliyle geçti muayeneden.

Tamam kardeşim sen bildiğin gibi devam et, can senin, mal senin, bize ne?

• araba ne golf falan mı
  • 2013 model lassa snoways era aldim bu kis 195/65/15 olcude 4 adet 150 tl dis derinligi 7 mm kadardi kullanan arkadar 2 kis kullanip depoya kaldirmis ozetle alinir mis gibi binilir devir ekonomi devri
  • Alınır lakin bir lastikci balans makinasında zıplama yapıyormu diye kontrol ettikten sonra. Alınmaz çünki kontrol ettiremiyorsanız. Tabiyki 5 yılı aşmamış özürü yok ise.
  • Geçen sene 2015 30. hafta üretimi 4 adet çıkma kış lastiği aldım letgodan. Wanli marka, çin malı olduğu için tereddüt ettim ancak, lastiğin 3. sezonu sertleşme, aşınma vs. yok. Sahibi aracını yazlık lastiklerle, yazın satmış. Kışlık lastikleri koyacak yeri olmadığı için çok çok uygun fiyata bana sattı. 4 lastiğe 120 TL vermiştim.

Yani lastik çok eski tarihli değilse, balon yapmamışsa alınabilir.
  • İyi akşamlar.
    Zamanında 2. el michelin almıştım, yoğun trafikte yırtıldı, michelinin alt ürünü tigar marka sıfır lastik aldım.
  • Cikma Alinmazz alicaksin sifir 2018 uretimi 5 sene kafan rahat olucak
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Farkli sehirlerden nasil aliniyor ? Tas otobusle oraya gidip begenip tekrar bagaja koyup mu getiriyorsunuz ?

Adama parayi gonderirsin gonderirsin , dedigi gibi cikmaz kargo parasi zaten en kotu 100 tl tutar.
  • Onurusl kullanıcısına yanıt
    Onurum laf olsun torba dolsun misali millet zengin zuppeler konusmusta konusmus. Lafa gelince herkes kral , elini cebine atmaya gelince kimse ortada yok. Yok log li arabaya binmem , cikma lastik almam ,benzinliden asagiya binmem ... para bol ya kiclarina suruyorlar adam imkani olsa niye boyle konu acsin ?

Bizim 95 dogan slx imiz varken dukkan isletirken paket servise ciktigimiz 50 tl ye on iki lastik almistik uzun sure kullandik ,sonrada sattik. Ne patladi ne yarildi alip guzelce balansini yaptirirsin pasa pasa binersin. Para kolay kazanilmiyor , lafla araba da yurumuyor.
  • Arakdaşlar Babam lastikleri değiştirirken , Kışlıkları çıkarıp yazlıkları takarken, LAstikçi yazlık arka lastiklerin bitik olduğunu söylemiş, değiştirelim demiş. Tabi babamda naapsın, ok demiş...

Lastikçi 2013 Yılı arkaya iki Michelin takmış, Valla bana pek düzgün gözükmediler... Tanesine 100 lira almışlar...

2 tane 200

Gittim artvin ticaret e gösterdim... ORdaki adam bu sezonu çıkartır ama eski lastik dedi...

Şimdi kafamda soru işareti var... Götürüp geri versem mi yoksa bu sezon kullansam mı? Bu Sezon toplam 3000-4000 km yol yapacağımı düşünüyorum...

Geri vereeyim diyorum, ne dersiniz?
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Ne den mi değiştirir?

Aracını satar üzerine eski lastiklerini takar veya yazlıksa kışlıkları, kışlıksa yazlıkları vermez

eldeki lastikleri de letgo da okutmaya çalışır
  • KESİNLİKLE ALMAYIN! 3 kere başıma geldi. Her alımım sonuda sorun çıkardı yeni lastikle değiştim.

GÜNÜN SONUNDA ZARARLA KAPADIM.

Alırsanız da 2 yaşın üzerinde kesinlikle almayın.
    Rafta duran eski kauçuk ömrünü yitiriyor. Ve
    a Çatlaklar oluşuyor,
    b kauçuk sertleşiyor lastik kaydırıyor.
    c sık sık patlıyor
    d tehlikeli deformasyon ve yarıklar oluşuyor
  • 2 lastik 2014, 2 lastikte 2019 aldım taktım araca. 0 almaya kalksam 1600-1800 arası dediler 4 lastiğe. Ben 500 liraya 4 lastiği aldım 2 si bridgestone 2 si continental. Gayet memnunum sıkıntı yaşamadım. Alırken kontrol ettim ama yanak hasarlı lastikleride itelemeye çalışanlar var onlara güvenmeyin iyi bakın lastiklerde bi problem gözükmüyorsa, aracıda devamlı limitlerde kullanmıyorsanız 5-6 yaşa kadar lastik alıp kullanmakta bir sakınca görmüyorum..
  • senged kullanıcısına yanıt

Motordan para kıs frenden/lastikten para kısma. Motor yolda bırakır, fren/lastik yolun dışına atıverir.

• Çıkma lastik alan çok çok üzülür. Tecrübelerime dayalı konuşuyorum.
    Bazıları saçma sapan çıkma lastiği övmüşler. Ekonomi vb. demişler. İnanmayın bunu yazanlar lastik satıcıları. Yeni lastik alacak parası olmadığını söylemiş. Bu inanılmaz saçma yaklaşım.
    Param yok intihar edeceğim ama ailemle birlikte gibi.
    Lastik arabanın hayatıdır. Arabayı almaya gücünüz yetiyor ise yeni lastik almaya da mutlaka yetirmelisiniz.
    LASTİK ARABADA EN HAYATİ PARÇADIR. Unutmayın düz yolda yolda giderken bile sizi yoldan çıkartacak ve ciddi kazalara neden olacak bir numaralı ekipman LASTİKTİR.

ÇIKMA lastikçilerin satma çabasıyla size söylediklerine inanmayın.

Bir kere kısa vadede karlıyım sanırsınız ama kesinlikle uzun vadede hem üzülür hem zarara girersiniz.

Kendi hayatını tehlikeye atıyorsun tamam da çoluğunun çocuğunun hayatını tehlikeye atma kardeşim.

2 yaşından büyük çıkma lastik KESİNLİKLE ALINMAZ.
    Zaten lastikçilerde bunu bildiği için 1 ve 2 yıllık lastiklerden yeni lastiğe yakın para ister.

2. yıldan sonra lastiğin kauçuğu özelliğini kaybeder. Heleki çıkma lastikler rafta duruyor olduğundan direk olarak:
    ---Sertleşir ve kayma yapmaya başlar. Yoldan çıkarsınız.
    ---Mukavemeti azalır sık patlamaya başlar. Yoldan çıkabilirsiniz.
    ---Çatlaklar oluşmaya başlar. Maazallah süratli giderken gümler ve takla atarsınız.
    ---Sertleşen lastik her darbede derin yara alır. Bakarsanız sağından solundan parçalar kopar.

ÇIKMA LASTİK ALANLAR her kontağı çevirişinde kendisinin ve arabaya binenlerin hayatını bile bile tehlikeye attığını unutmasın

Gelelim 1-2 yaşında lastik bulmuş iseniz mutlaka ama mutlaka altında bir çapan arayın. Yanaklardan veya başka şekilde tamir görmüş olabilir. Bunu farkedemezsiniz bile.
    . Tarihi bile değiştirilmiş olabilir. Hele ki satıcıya bu konuda asla güvenmeyin.

En süper çıkma lastikle 10-15 bin km gidersiniz sonra sorunlar başlar. Nerde kaldı bunun karı ve ekonomisi birde başağrısı cabası. Hesaplayın yeni lastikten daha zararlı çıkarsınız.

Hiç uğraşmayın ucuz almak istiyorsanız uygun fiyatlı güzel lastikler var. Mutlaka yeni lastik alın arabanıza gönül rahatlığıyla binin.
    Bir kaç kez çıkma lastik kullanmış birisi olarak tecrübelerime dayalı konuşuyorum.
    Allah kazasız ve esenlik içinde araba kullanmanızı nasip etsin. Yeni lastiklerinizle güvenli ve hayırlı yolculuklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTURKUAZx -- 3 Ağustos 2021; 13:38:1 >

• Çıkma lastik almak kullanılmış prezervatifi tekrar kullanmaktır.
    Düşünen net gerizekalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.